مجموع نظرات: ۱
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴
۰ نفر

می‌گویند «فریدون»، «ضحاک ماردوش» را در کوه دماوند به بند کشید، در شکافی بر بلندای کوهستان البرز تا در آنجا تا ابد به اسارت بماند.

هشترود

همشهری آنلاین: کسی نمی‌داند ضحاک در کجای این کوهستان بلند به بند کشیده شد و ماند، اما در یکی از ارتفاعات کوهستان «سرمه‌لو» در جنوب آذربایجان‌شرقی و در ۱۶ کیلومتری «هشترود» کوهی وجود دارد که مردم محلی آن را به نام ضحاک می‌شناسند و قلعه نیمه‌مخروبه‌اش را قلعه ضحاک.

کسی نمی‌داند چرا این کوهستان این‌طور نام گرفته، شاید پستی و بلندی‌های صخره‌ای این منطقه که در تاریکی شب، اشکالی ترسناک به خود می‌گیرد، باعث این نام‌گذاری شده. اما هرچه باشد این کوهستان سربه فلک کشیده، در بهار و مخصوصا اردیبهشت، با پوشش سبز و رودخانه پرپیچ و خمش، تکه‌ای از بهشت می‌شود. رفتن به دل افسانه ها آنقدرها هم سخت و ناممکن نیست. اگر اهل رفتن باشی، راه تو را می‌خواند و به دل افسانه‌ها می‌کشاند.

افسانه‌ای مثل همین‌ ضحاک و مارهایش و کوهستانی که او را تا ابد زندانی کرد. البته راهی پر پیچ و خم و کوهستانی دشوار.

مهمان کوهستان

اگر قصد اقامت کرده‌اید و تجهیزات کافی به همراه دارید، می‌توانید در محوطه سبز پایین قلعه چادر بزنید یا در یکی از مهمانسراهای هشترود بمانید.

اژدهایی بر فراز کوهستان ؛ اینجا زمانی قلعه ظحاک بود

تا زندان ضحاک

زنجان: اگر از سمت تهران و زنجان مسافر قلعه‌اید، می‌توانید بلیت یکی از قطارهایی که هر روز به مقصد تبریز حرکت می‌کنند را تهیه کنید و در ایستگاه خراسانک پیاده شوید. در این ایستگاه می‌توانید سوار تاکسی شوید و از راننده بخواهید شما را در پای قلعه پیاده کند، حدود ۱۰ دقیقه تا دامنه‌ قلعه راه دارید. البته اگر اهل پیاده‌روی هستید، می‌توانید از ایستگاه خراسانک به سمت تونل‌های پیش از ایستگاه برگردید و بعد از حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی پای قلعه برسید.

اگر هم خودروی شخصی دارید، باید بعد از عبور از شهرهای استان زنجان و شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی که در مسیر آزادراه پیامبر اعظم(ص) (آزادراه تهران ـ تبریز) هستند، وارد خروجی هشترود شوید و تا خود هشترود بروید. از هشترود باید وارد جاده ایستگاه خراسانک یا روستای «خراسان‌لو» شوید. قبل از رسیدن به ایستگاه در سمت چپ جاده تابلوهای روستای عرب‌لو و همین‌طور «منطقه گردشگری قلعه ضحاک» ادامه مسیر را نشان‌تان می‌دهند. از خروجی آزادراه تا پای قلعه حدود ۳۰ دقیقه راه دارید.

تبریز: اگر از سمت تبریز و دیگر شهرهای شمال‌غربی ایران می‌آیید، باید در روستای «عزیزکندی» وارد زیرگذر هشترود شوید و باز تا هشترود بروید و مسیر را مثل قبل ادامه دهید. هشترود در ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد.

زباله نریزید

این یک سفر ماجراجویانه است و باید مجهز بروید.  بنابراین کفش راحت، لباس سبک گرم و ضدآب، چراغ قوه، آب آشامیدنی، تنقلات پرانرژی مانند خرما، آجیل و شکلات را فراموش نکنید.

اگرچه مسیر قلعه تقریبا مشخص است، اما بهتر است از راهنماهای محلی کمک بگیرید، می‌توانید آنها را در میدان اصلی شهر پیدا کنید.  

توصیه ما این است که به جای ورود به تونل‌ها از مسیرهای کناری آنها عبورکنید.

بعد از رسیدن به چهارتاقی، خیلی به پرتگاه نزدیک نشوید؛ چون احتمال سقوط وجود دارد.

از اواسط تیرماه تا شهریور، این منطقه بسیار گرم می‌شود، بهتر است طی این زمان برای کوهنوردی برنامه‌ریزی نکنید.

مسـیر خطرناک

تماشای طبیعت: تجربه طبیعت کوه ضحاک از همان ابتدا خودش را نشان می‌دهد. کوهستان مخمل‌پوش سبززنگ و صخره‌های استوار و دریاچه‌ کوچک فصلی در ابتدای مسیر شما را همراهی می‌کند. علاوه براینها وقتی به بلندای قلعه می‌رسید، مسیر خط آهن و رودخانه قرانقو بسیار تماشایی است.

کوهنوردی: در طول این مسیر، پیاده‌روی و کوهپیمایی هم دارید. در همان ابتدای مسیر، ۲ تونل مخصوص قطارهای باری وجود دارد. برای رسیدن به قلعه می‌توانید از کنار تونل اول رد شوید، اما مسیر کناری تونل دوم صخره‌ای و عبور از آن کمی مشکل است. اما حتی با وجود این بهتر است وارد تونل نشوید.

قلعه‌گردی: همان‌طور که به قلعه نزدیک‌تر می‌شوید، بخشی از آجرهای برج و باروی قدیمی قلعه را در اطراف‌تان خواهید دید. بعد از رسیدن به بالای کوه، دشت وسیع مقابل‌تان می‌بینید و کم‌کم بخشی از ساختمان‌های مرمت‌شده قلعه و چهارتاقی زیبایش را که مشرف به دره است، خواهید دید. قدمت آثاری که در آنجا می‌بینید به دوره ساسانی و اشکانی برمی‌گردد، اما باستان‌شناسان از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره تیموری در این محوطه آثاری را کشف کرده‌اند.

کد خبر 782143
منبع: سرزمین من

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha