همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: عسل خالص به عسلی گفته میشود که بدون تقلب و مواد افزودنی بیرونی باشد. چندین گونه عسل خالص وجود دارد؛ «عسل تک گل خالص» وجود دارد که عمدتا از شهد یک گونه گیاهی به دست میآید، سپس «عسل چند گلی خالص» وجود دارد که میتواند از چندین گونه گیاهی به دست آید. با این حال، بر چسب «خالص» روی شیشه عسل به این معنا نیست که عسل لزوما ارگانیک است.
به گزارش تایمز آف ایندیا، متاسفانه، محصولاتی که دارای برچسب «عسل» یا حتی «عسل خالص» هستند، به دلیل تقاضای زیاد برای عسل در سراسر جهان، ممکن است همیشه خالص نباشند. گاهی روی این عسلها گاهی حتی آزمایشهای رایج خلوص انجام نمیگیرد و بدین طریق به محصولات رقیق یا آلوده اجازه داده میشود وارد بازار شوند. از این رو، مصرف کنندگان خود باید احتیاط کنند و یاد بگیرند که عسل اصیل را از میان انواع عسل تقلبی بالقوه شناسایی کنند.
در این مطلب به چند آزمایش ساده پرداختهایم که به منظور بررسی خلوص عسل میتوان در خانه انجام داد.
تست عسل طبیعی با آب
آزمایش محلول در آب، یک روش ساده برای بررسی خلوص عسل در خانه است. برای انجام این آزمایش، یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب مخلوط کنید. اگر عسل خالص باشد، ویژگیهای آن با عسل تقلبی متفاوت است. عسل خالص با حفظ حالت اصلی خود، بدون اینکه به راحتی در آب حل شود، در لیوان ته نشین میشود. اگر عسل به راحتی حل شود و به طور یکنواخت با آب مخلوط شود، به این دلیل که عسل تقلبی اغلب حاوی رطوبت یا شهدهای مصنوعی (شربتهای شیرین) است که میتوانند به راحتی با آب مخلوط شوند، ممکن است نشان دهنده این باشد که عسل خالص نیست.
آزمایش دستمال کاغذی
تست دستمال کاغذی روشی ساده برای ارزیابی خلوص عسل در خانه شما است. برای انجام این آزمایش، یک قطره کوچک عسل را روی یک حوله کاغذی قرار دهید. زمانی که عسل خالص باشد، ویژگیهای خاصی از خود نشان می دهد. عسل خالص هیچ اثر رطوبت قابل توجهی روی دستمال کاغذی باقی نمیگذارد و به سرعت جذب نمیشود. در عوض، نسبتا دست نخورده باقی میماند و چسبندگی و ضخامت طبیعی خود را نشان میدهد. در مقابل، اگر عسل به سرعت توسط دستمال کاغذی جذب شود، ممکن است نشان دهنده تقلب باشد و احتمالا حاوی آب یا مواد دیگر اضافه شده است.
تست حرارتی
آزمایش حرارتی ابزاری عملی برای سنجش خلوص عسل ارائه میدهد. این تست را با گرم کردن ملایم مقدار کمی عسل شروع کنید. عسل خالص کاراملی میشود و رنگ طلایی به خود میگیرد و عطر دلپذیری از خود متصاعد میکند. در مقابل، عسل ناخالص یا تقلبی در هنگام حرارت دادن میسوزد و بوی سوختگی ایجاد میکند.
بررسی رنگ
رنگ عسل شاخص مفیدی از خلوص آن است. عسل خالص معمولا رنگ طلایی یا کهربایی دارد که بسته به منبع شهد می تواند کمی رنگ آن متفاوت باشد. اگر عسل شما بیش از حد شفاف به نظر می رسد یا رنگ بسیار روشنی دارد، ممکن است نشانه رقیق شدن با آب یا افزودن شیرین کنندهها باشد.
به کریستالی شدن توجه کنید
کریستالی شدن عسل یک پدیده طبیعی است که در طول زمان رخ میدهد و باعث میشود که از حالت مایع به حالت غلیظتر تبدیل شود. این فرآیند کاملا طبیعی است و به معنای ناخالصی نیست. در واقع اصالت عسل را تایید میکند. با این حال، اگر عسل شما هرگز کریستالی و غلیظ نمی شود و به طور نامحدود در حالت مایع باقی میماند، ممکن است در طول تولید تحت حرارت یا فرآوری بیش از حد قرار گرفته باشد. حرارت و فراوری بیش از حد میتوانند آنزیمها و ذرات طبیعی را که باعث ایجاد حالت کریستالی عسل میشوند از بین ببرند، که به طور بالقوه نشاندهنده تقلب است.
تست سرکه
آزمایش عسل با سرکه یک روش ساده برای تشخیص خلوص آن است. عسل خالص به طور طبیعی اسیدی است و PH پایینی (درجه پایینی از ااز اسیدیته) شبیه سرکه دارد، بنابراین به راحتی با آن واکنش نشان نمیدهد. با این حال، عسل تقلبی یا ناخالص، که ممکن است حاوی آب یا شکر باشد، می تواند با سرکه واکنش نشان دهد. اگر هنگام مخلوط شدن عسل و سرکه کف مشاهده کردید، نشان دهنده وجود ناخالصی است، زیرا عسل ناخالص و سرکه می توانند باعث واکنش شیمیایی شوند.
بیشتر بخوانید:
نظر شما