همشهری آنلاین – سمیرا نشلی: جمارانیها معنی نام این محله تاریخی شمیران را جمع یاران معرفی میکنند. عباس عرفاتی از معتمدین محله جماران می گوید: «دوستی و همدلی اهالی این روستا همیشه مثال زدنی بود. برای همین به روستای جمع یاران معروف شد. البته برخی از مورخین جماران را برگرفته از جمر به معنی سنگ بزرگ معرفی می کنند. حتی در تاریخ شفاهی پیرمردهای قدیمی از جمع ماران نام برده میشود. آنها معتقدند چون ده جماران در دامنه کوه بود با توجه به وجود مارهای زیاد به جمع ماران معروف شد که در طول زمان تبدیل به جماران شده است.»
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
در کتابهای تاریخی نام جماران برای اولین بار در کتاب کافی تألیف شیخ کلینی ذکر شده است. شیخ کلینی در این کتاب از شخصی به نام ابوعبدالله جامورانی از اهالی جاموران ری یاد می کند که از راویان حدیث بوده است.
بااینحال رافعی قزوینی در کتاب «التدوین فی اخبار» در مورد ورود یاران پیامبر به ناحیه ری از جایی به اسم جاموران نام میبرد و مینویسد: «یکی از لشکریان مسلمان در آبادی جاموران ساکن شد. اینجا هم در طرف شمال شهرری قرار گرفته بود و طریق ارتباطی ری به مناطق شمالی و کوهستان از اینجا بود.»
مقاله مجله معروف فرانسوی درباره جماران
اهالی محله جماران سالها میزبان بزرگمرد انقلاب اسلامی ایران بودند. محمد تیموری یکی دیگر از معتمدین محله جماران میگوید: «در بحبوحه روزهای انقلاب، نشریه فرانسوی لوموند در مقالهای از ۲ محله تهران، یعنی جماران و چیذر، نام میبرد که کار را برای مأموران رژیم شاهنشاهی در تعقیب مبارزان سخت کردهاند. جمارانیها مردانی مومن و متعهدند که خاطرات همنشینی و همسایگی با امام خمینی (ره) را نسل به نسل روایت خواهند کرد.»
نظر شما