تحقیقات محققان دانشگاه جان هاپکینز در مریلند آمریکا نشان می‌دهد که اثر غذا خوردن محدود زمانی (خوردن غذا در یک محدوده زمانی مشخص یا روزه داری متناوب) تقریبا با کالری شماری سنتی یکسان است همچنین مشخص شده که پیروی از یک رژیم غذایی روزه داری متناوب باعث کاهش ۲۰۰ تا ۵۵۰ کالری در روز می‌شود.

عکس‌های فستینگ

همشهری آنلاینآرش نهاوندی: نتایج این تحقیق به تازگی در مجله «آنالز آف اینترنال مدیسین» (Annals of Internal Medicine) منتشر شده است. به گزارش مدیکال نیوز تودی، غذا خوردن با محدودیت زمانی یک روش رژیمی است که مشخص می کند فرد چه ساعاتی از روز کالری روزانه خود را مصرف می‌کند. این شیوه همچنین به عنوان روزه متناوب (فستینگ) شناخته می شود، برنامه‌های روزه داری رایج شامل ۱۶:۸ (روزه گرفتن به مدت ۱۶ ساعت، غذا خوردن در یک پنجره ۸ ساعته) یا روزه ۲۴ ساعته هفته‌ای یک بار و پیروی از یک برنامه غذایی عادی در بقیه هفته است.

با این شیوه ۵۵۰ کالری در روز کم کنید | توصیه متخصصان درباره شیوه‌های کاهش وزن

نتایج تحقیقات گذشته درباره رژیم غذایی با محدودیت زمانی نشانگر آن بوده‌اند که این الگوی رژیم غذایی باعث بهبود طول عمر، کاهش وزن از طریق کتوز تغذیه‌ای (کتوز کتوزیس تغذیه‌ای هنگامی رخ می‌دهد که بدن به جای گلوکز به عنوان سوخت از چربی استفاده می‌کند)، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف و بهبود عملکرد شناختی می‌شود.

محققان دانشگاه جان هاپکینز در این کارآزمایی تصادفی‌ و کنترل‌شده، ۴۱ بزرگسال مبتلا به چاقی و پیش دیابت را مورد بررسی قرار دادند. آنها به طور تصادفی شرکت کنندگان را به دو گروه با یک برنامه روزه یا شمارش کالری تقسیم کردند. هر دو گروه وعده‌های غذایی آماده یکسانی را با دستورالعمل‌های مشخص در مورد زمان خوردن دریافت کردند.

شرکت کنندگانی که در گروه غذا خوردن با محدودیت زمانی قرار داده شده بودند، از برنامه روزه ۱۴:۱۰ (۱۴ ساعت ناشتا و غذا خوردن بین ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر) پیروی کردند. با استفاده از این شیوه آن‌ها بیشتر کالری خود را قبل از ساعت ۱ بعد از ظهر مصرف کردنده بودند. شرکت کنندگانی که برای شمارش کالری عمومی تعیین شده بودند بین ساعت ۸ صبح تا نیمه شب غذا خوردند و بیشتر کالری خود را در عصر مصرف کردند.

پس از سه ماه، شرکت کنندگان در هر دو گروه از نظر کاهش وزن و تغییرات در سطح گلوکز ناشتا، دور کمر، فشار خون و سطح چربی مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از این بررسی‌ها محققان به این نتیجه رسیدند که نتایج این دو گروه در کاهش وزن اساسا یکسان است.

شرط احتیاط

با این شیوه ۵۵۰ کالری در روز کم کنید | توصیه متخصصان درباره شیوه‌های کاهش وزن

شتال دزایی راوتلا متخصص تغذیه، که در این تحقیق شرکت نداشت، توصیه کرد قبل از اقدام به مطالعه رژیم غذایی یا پیروی از یک شیوه تغذیه خاص، احتیاط کنید.

راوتلا گفت: به عنوان یک متخصص در زمینه تغذیه، همگام شدن با تحقیقات اخیر بسیار مهم است. «انجمن قلب آمریکا» (AHA) اخیرا نتایج یک مطالعه معتبر با ۲۰ هزار شرکت‌کننده را منتشر کرده که نشان می‌دهد تغذیه با محدودیت زمانی اولیه، آن برنامه رایج رژیم غذایی ۱۶:۸ (روزه گرفتن به مدت ۱۶ ساعت، غذا خوردن در یک پنجره ۸ ساعته) مستقیما با افزایش ۹۱ درصدی خطر مرگ بر اثر علل قلبی و عروقی مرتبط است.

البته برخی کارشناسان نیز از گزارش انجمن قلب امریکا انتقاد کرده‌اند. علاوه بر این، مطالعه اخیر دیگری که در سال ۲۰۲۳ توسط انجمن «غدد درون ریز» منتشر شد، تقریبا برعکس نتیجه‌گیری کرد و بیان کرد که برنامه ناشتا ۱۶:۸ سطح گلوکز و سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد.

راوتلا،افزد: به طور کلی، آنچه مهم است این است که چه چیزی به کاهش وزن ایمن و کم خطر برای سلامتی کمک می‌کند. راوتلا در توضیح این دیدگاه خود افزود: روزه‌داری متناوب هم از نظر فیزیولوژیکی و هم از نظر عملی می‌تواند برای همگام‌سازی با فعالیت روزانه و روز کاری دشوار باشد. راوتلا توضیح داد: من همیشه به مراجعان به مطبم می‌گویم که هیچ راه‌حل سریعی برای کاهش وزن وجود ندارد.

او افزود: روزه داری متناوب فقط مربوط به زمانی نیست که شما غذا می‌خورید. هنوز مهم است که چگونه و چه می‌خورید. کیفیت و کمیت کالری شما مهم است، حتی اگر از رژیم روزه‌داری پیروی کرده باشید.

با این شیوه ۵۵۰ کالری در روز کم کنید | توصیه متخصصان درباره شیوه‌های کاهش وزن

دکتر جولی مناسه متخصص طب چاقی نیز ۳ روش اساسی برای کاهش کالری دریافتی پیشنهاد کرده است: مصرف غذاهای کم کالری با فیبر بیشتر، خوردن وعده‌های کوچکترغذایی، و کمتر غذا خوردن که شامل روزه داری متناوب هم می‌شود. او در توضیح این پیشنهاد گفت: شما می‌توانید از یک، دو یا همه این روش‌ها برای رسیدن به محدودیت کالری استفاده کنید. مناسه نیز مانند راوتلا، در مورد رژیم‌های غذایی به شدت محدود کننده هشدار داد. او گفت: رژیم های غذایی بسیار محدود کننده اغلب شامل حذف گروه‌های غذایی کامل هستند. رژیم‌هایی مانند ۵:۲، که شامل افرادی می‌شود که باید دو روز کامل در هفته روزه بگیرند، در درازمدت ناپایدار هستند.

الگوهای غذایی ایده آل نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مناسه در این باره توضیح داد: من بیمارانی دارم که هرگز صبحانه نمی‌خورند، زیرا صبح زود احساس گرسنگی نمی‌کنند. به این بیماران توصیه می‌کنم که صبحانه نخورند و فقط ناهار و شام را زمانی که گرسنه هستند بخورند. این بیماران از یک برنامه روزه پیروی می کنند، اما برای آن‌ها مناسب است زیرا با الگوی نشانه‌های گرسنگی درونی آن‌ها مطابقت دارد.

مناسه و راوتلا با تاکید بر اینکه همه افراد نمی‌توانند از یک رژیم غذایی پیروی کنند هر دو اهمیت کمک به هر فرد را برای ایجاد رویکردی برای تغذیه مناسب با اهداف، عادات، سبک زندگی و شخصیت آن‌ها بیان کردند.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 846010
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha