همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: با نزدیک شدن به زمان برگزاری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود، خبرهای داغ و دست اول درباره این رویداد بزرگ فرهنگی هم یکی پس از دیگری از راه میرسد. همشهری آنلاین مهم ترین خبرهای این نمایشگاه را هر روز به اطلاع مخاطبان اهل کتاب می رساند.
آغاز ثبت نام یارانه اعتبار خرید کتاب برای سازمانها و نهادها
محمد خلج، مدیر کمیته اداری و مالی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از آغاز ثبتنام یارانه اعتباری خرید کتاب از بخش مجازی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مختص سازمانها و نهادها خبر داد و گفت: متقاضیان میتوانند تا بیستویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه ketab.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند. سازمانها و نهادها میتوانند درخواست کتبی خود را برای دریافت یارانه اعتبار خرید کتاب جهت تجهیز کتابخانهها، به رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام کنند. پس از تایید درخواست و تعیین میزان مشارکت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمانها و نهادها اطلاع رسانی میشود. سازمانها و نهادها پس از دریافت اعتبار میتوانند کتابهای مورد نیاز خود را با مراجعه به سامانه ketab.ir به صورت مجازی خریداری کنند.
کتابفروشیهای تایید شده در سامانه اعلام حضور کنند
کتابفروشیهای تایید شده در سامانه «بازار کتاب» برای اعلام حضور در بخش مجازی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میتوانند تا پایان روز شنبه (هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳) به پنل کاربری خود در سامانه V.bazarketab.ir مراجعه و در بخش طرحهای فروش، پس از مطالعه قوانین و مقررات حضور و تایید آییننامه نسبت به ثبتنام در بخش مجازی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اقدام کنند. حضور کتابفروشیها در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه منوط به تایید نهایی درخواستها از سوی مدیر سامانه است و نتیجه نهایی بررسی درخواستها در پنل کاربری کتابفروشیها قابل مشاهده است. به کتابفروشیهایی که حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تایید شده است برای بارگذاری نهایی محصولات فروشگاه اطلاعرسانی خواهد شد.
نمایشگاه کتاب تهران و گردشگری ادبی
آرش نورآقایی کارشناس «گردشگری ادبی» دربارع ارتباط موضوع گردشگری ادبی با سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت:طبق تعریفی که در دنیا از «گردشگری ادبی» صورت میگیرد، بازدید صرف از نمایشگاههای کتاب جز این ژانر محسوب نمیشود؛ اما این بدان معنا نیست که نمیتوان به موضوع نمایشگاه کتاب و «گردشگری ادبی» پرداخت. از آنجایی که شاخههای گردشگری در حال توسعه است و انواع گردشگری شکل میگیرد، میتوان «گردشگری ادبی» را هم با گذر زمان توسعه داد و برای آن تعاریف جدیدی مشخص کرد. در واقع «گردشگری ادبی» رفتن به مکانهای واقعی و حتی خیالی اطلاق میشود که در داستانها خلق شدهاند. به گفته وی، گردشگری ادبی به صورت اختصاصی سابقه دیرینهای در دنیا ندارد؛ هرچند که وقتی افراد در موقعیتهای گردشگری ادبی قرار میگیرند به نوعی این شاخه از گردشگری اتفاق میافتد؛ مانند آنکه اشخاص در سفری بر مزار نویسنده یا شاعری نامدار حاضر شوند. همینطور بازدید از خانه یک نویسنده نیز «گردشگری ادبی» محسوب میشود.
نظر شما