کروسان شکلاتی یکی از انواع خوشمزه نان کروسان است که با خمیر لایه لایه و شکلات تهیه می‌شود و یک خوراکی بسیار محبوب و پرطرفدار است.

کروسان مرغ

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، کروسان نوعی نان صبحانه بسیار خوشمزه فرانسوی است که به شکل هلالی تهیه می‌شود؛ اما در بیشتر موارد به شکل ساده مانند نان‌های تست معمولی نیز موجود است. کروسان از ترکیب آرد با خمیرمایه و کره تهیه می‌شود و اگر به خمیر کروسان کره اضافه کنید، به شکل خمیر هزارلا خواهد شد.

تفاوت اصلی نان کروسان با نان‌های دیگر تخمیر سه مرحله‌ای خمیر آن است. در ایران کروسان نوعی شیرینی با مغز شکلاتی شناخته می‌شود، درحالی‌که این نان در فرانسه در دسته شیرینی‌ها طبقه‌بندی نشده است و یکی از انواع نان‌های صبحانه است.

کروسان یکی از محبوب‌ترین نان‌های فرانسوی است و معروف‌ترین نان کروسان در فرانسه کروسان کره‌ای است. این نان به صورت ساندویچی هم وجود دارد که وسط نان را با ژامبون، پنیر و… پر می‌کنند. کروسان شکلاتی نیز یکی دیگر از انواع این نان است که در بسیاری از کشورها رواج دارد. کروسان بادامی نوع دیگری از کروسان است و داخل آن را با کرم فرانجیپانه که نوعی کرم خوشمزه تهیه شده از کره بادام است، پر می‌کنند.

ما در این مطلب می‌خواهیم آموزش یک نان کروسان لطیف و خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای خمیر کروسان
تخم مرغ: ۱ عدد
شیر ولرم: دو سوم پیمانه
آرد سفید قنادی: ۲ پیمانه
پودر خمیرمایه: یک و یک دوم قاشق چای‌خوری
شکر: یک چهارم پیمانه
کره: ۲۰ گرم
نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای قسمت میانی کروسان
کره نرم: ۱۰۰ گرم
شکلات چیپسی یا تخته‌ای: به میزان لازم
زرده تخم مرغ برای رومال: ۱ عدد

طرز تهیه
برای درست کردن این کروسان‌های خوشمزه ابتدا تخم مرغ را داخل یک کاسه بشکنید و بعد شیر ولرم را همراه با پودر خمیر مایه، شکر و نمک به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

وقتی مواد به حالت خمیری درآمد، خمیر را از کاسه خارج کنید و روی میز کار به مدت ۸ دقیقه ورز بدهید. بعد از این مدت زمان کره را که در دمای محیط قرار داشت و کاملا نرم شده است، روی خمیر بمالید و با ورز دادن آن را به خرد خمیر بدهید. دو دقیقه دیگر ورز بدهید و بعد روی خمیر را بپوشانید و ۲۰ دقیقه به آن استراحت بدهید. در مرحله بعد خمیر را به گلوله‌های ۶۰ گرمی تقسیم کنید که با این مقدار حدودا ۹ تا گلوله می‌شود. دوباره روی گلوله‌ها را بپوشانید و ۱۵ دقیقه دیگر به آن‌ها استراحت بدهید.

در مرحله بعد روی میز کار آرد بپاشید و گلوله‌ها را یکی یکی به صورت دایره‌ای به قطر ۲۰ سانتیمتر باز کنید. کف یک سینی یا بشقاب مقداری آرد بپاشید و دایره‌ای را که باز کرده‌اید، داخل بشقاب بگذارید و روی آن کره نرم بمالید. دایره بعدی را هم به این ترتیب باز کنید و تمام ۹ دایره را با لایه میانی کره روی هم قرار بدهید، یعنی مالیدن کره را برای تمام لایه‌ها انجام بدهید.

حالا روی ظرف و خمیرها را با سلفون بپوشانید و ظرف را ابتدا به مدت ۱۵ دقیقه داخل فریزر و بعد به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و آرام از بشقاب خارج کنید و روی میز کار که آرد پاشیده‌اید، قرار بدهید.

ابتدا خمیر را کمی با دست فشار بدهید، سپس با وردنه خمیر را به صورت یک دایره به قطر ۴۵ سانتیمتر باز کنید و دایره را با کاتر به ۱۲ قسمت مساوی برش بزنید. توجه کنید که برش‌ها باید به شکل برش پیتزا باشد. ابتدای پهن هر قسمت از خمیر مقداری شکلات تخته‌ای یا چیپسی بگذارید، سپس خمیر را از همان قسمت به سمت نوک تیز خمیر آرام آرام و به شکل کروسان لوله کنید.

کروسان‌های آماده را داخل سینی فر بچینید و با زرده تخم مرغ روی آن‌ها را رومال کنید. روی سینی را با پلاستیک بپوشانید و ۱ ساعت دیگر به خمیر زمان بدهید تا استراحت کند و حجیم شود، سپس سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. نان کروسان‌های شکلاتی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

کد خبر 850064

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha