زمانی که نان زیاد در یخچال یا فضای بیرون می‌ماند کپک می‌زند و باید آن را دور ریخت. از همین رو بسیاری از خود می‌پرسند کدام نان‌ها ماندگارتر هستند و اساسا معیار ماندگاری نان چیست؟ نان مرغوب به احتمال زیاد ماندگاری زیادی دارد، اما مشکل این است که بسیاری از ما هنوز با انواع نان‌های مرغوب آشنایی نداریم.

نان

همشهری آنلاین آرش نهاوندی: دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره انواع نان، نان‌های مرغوب و شیوه نگهداری از نان برای بالا بردن ماندگاری آن می‌گوید: نان‌های صنعتی مشکلی ندارند، تاریخ تولید و انقضاء روی آن‌ها درج شده، به خوبی بسته بندی شده‌ و ویژگی‌های مشخصی دارند. آن دسته از نان‌های صنعتی که روی بسته آن‌ها درج شده نان کامل، بهترین نان‌ها هستند. شرایط این نوع نان‌ها از نظر سلامت و نگهداری مشخص است. [نان؛ سنتی یا صنعتی؟]

آیا نگهداری نان در فریزر کار درستی است؟

او درباره شیوه پخت و ماندگاری نان‌های سنتی نظر دیگری دارد و بیان می‌کند: شیوه یکسان و مدونی برای پخت و ماندگاری نان‌های سنتی اجرا نمی‌شود. آرد خیلی از این نان‌ها مناسب نیست، به همین دلیل برخی از نان‌های سنتی واقعا کیفیت ندارند. اگر نان سنتی مصرف می‌کنید توصیه این است که ترجیحا از سنگک استفاده کنید. گاهی نیز می‌توانید از بربری استفاده کنید، در مورد تافتون و لواش توصیه بر این است که در صورتی که خود نان سبوس دار باشد، مصرف شود.

آیا نگهداری نان در فریزر کار درستی است؟

این متخصص تغذیه درباره ویژگی‌های نان سبوس دار توضیح می‌دهد: البته این سبوسی که پشت نان‌ها می‌زنند منظور نیست. اگر پشت نان سبوس داشت این تصور نباید ایجاد شود که به عنوان نان سبوس دار قابل مصرف است، در واقع این سبوسی که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرد غذای دام است. در اینجا زمانی که به بهترین نان اشاره می‌کنیم، منظور نان‌هایی هستند که خود سبوس گندم در آن‌ها وجود داشته باشد. زمانی که گندم را آسیاب می‌کنند باید در آن سبوس باشد. طبق اصول پخت، سنگک به عنوان بهترین نان باید سبوس بیشتری داشته باشد، اما اینکه واقعا سبوس بیشتری نسبت به سایر نان‌ها دارد یا خیر بحث دیگری است. این به کنترل کیفیت و کار مسوولان اجرایی بر می‌گردد، ما درباره کنترل کیفیت نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم و این کار را تنها مسوولان نظارت بر نانوایی‌ها می‌توانند انجام دهند.

رحمانی درباره بهترین نان‌ها و شیوه نگهداری آن‌ها هم می گوید: نان‌هایی که از آرد سفید تهیه می‌شوند اعم از صنعتی یا سنتی هیچکدام برای سلامتی مناسب نیست، به همین دلیل باید حتما از نان‌هایی استفاده شود که دارای آرد سبوس دار هستند. نگهداری نان‌های سنتی هم با توجه به اینکه کیفیت آردها خیلی مناسب نیست، کار چندان ساده‌ای نیست، اگر خانواده‌ها برای مصرف هر روز نان می‌خواهند باید آن را بسته‌بندی کرده و فریز کنند، یا در واقع پس از بریدن نان آن را در کیسه و سپس در فریزر قرار دهند. یک یا دو ساعت قبل از مصرف نیز از فرایزر در ببیاورند و مصرف کنند.

او تاکید می‌ کند: نان‌های سنتی ماندگاری خوبی ندارند و نمی‌توان دو یا سه روز در فریزر نگه داشت. به همین دلیل ایده‌آل ترین شیوه مصرف نان‌ خرید آن‌ها به صورت تازه و روزانه است. یعنی افراد هر روز نان تازه از نانوایی بگیرند که این به دلیل مشغله کاری زیاد شاید برای بسیاری از افراد مقدور نباشد.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 867082
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
    14 1
    هرروز که نمیشه رفت در صف نانوایی برای تهیه نان!!!!!!!
  • مجتبی IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۸
    6 0
    بنده ازفرط کمردرد چاره ای جز خرید سی عدد نان تافتون ونگهداری ازآنها درفریزر ندارم
  • طمراث البرزی FR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۸
    3 0
    ما بیش از بیست سال هست که نان لواش مصرف میکنیم و هروقت هم میگیرم برای حداقل دوهفته داخل فریزر میذاریم خیلی هم عالیه
  • IR ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    6 0
    خود این کارشناس هم مطمین باشید برای مدتی نان میگیره ودرفریزر نگه میداره مگه میشه هرروز رفت نانوایی
  • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
    4 0
    کلیه نان ها بی کیفیت هستن وو آردها هم همینطور 350 نوع نون در آلمان درست میکنن و دور ریز هم ندارن نون های ایران که درست میکنن ارزش تغذیه ای ندارن
  • نعمت الله US ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۳
    1 0
    هیچ چیزدرایران ارزش تغذیه ای ندارد حالا چه تازه وچه در فریزر از نمک گرفته تا آرد که حتی بعضی مواقع پراز خاک هست وروغن های چرخ خارجی که ما به عنوان خوراکی میخوریم ومیوه های پرازسم وکود شیمیایی وسبزیجات آلوده واین به دلیل عدم نظارت وکنارگذاشتن افراد کاردان وباهاش درجامعه میباشد امیدوارم دولت جدید وآقای پزشکیان یه نظارت کلی داشته باشند گرچه کاربسیار طاقت فرسایی هست برای این که یک نفر بخواد به تنهایی انجام بده کلا از ما که دیگه گذشت برانسل امروز وآینده