مجموع نظرات: ۰
شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
۱ نفر

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کافئین ممکن است به تقویت سلامت عروق و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند، در حالی که برخی تحقیقات دیگر نشانگر آن است که مصرف بیش از حد قهوه ممکن است خطر سکته قلبی را افزایش دهد.

قهوه

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: میلیون ها نفر از مردم در سراسر دنیا قهوه می‌نوشند در سال‌های اخیر و به ویژه با افزایش تعداد کافی شاپ‌ها و تغییر سبک زندگی مصرف قهوه در کشور ما نیز افزایش یافته است.

به گفته حسام ربیعی مدیر عامل انجمن قهوه ایران ، در سال ۱۴۰۱ میزان واردات قهوه به ایران و فرآوری آن به ۳۳ هزار تن رسیده است. همچنین بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده در سال ۱۴۰۲ می‌توان گفت که هر ایرانی حدودا ۴۰۰ گرم قهوه در سال مصرف می‌کند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، برخی از مردم برای افزایش هوشیاری و کاهش خستگی ترجیح می‌دهند این نوشیدنی کافئین دار محبوب را در صبح مصرف کنند، در حالی که برخی دیگر آن را به خاطر چندین فواید سلامتی دیگر می‌نوشند. با توجه به اینکه از هر ۷ مرگ در سراسر جهان ۱ مورد ناشی از بیماری عروق کرونر قلب است، فواید بالقوه قهوه برای محافظت از قلب، آن را به موضوعی هیجان انگیز برای تحقیقات تبدیل کرده است.

نتایج جدیدترین مطالعه در مورد این موضوع که در نشریه «روماتولوژی» منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف بیشتر کافئین (که در منابعی مانند قهوه، چای و کاکائو موجود است ) ممکن است به بهبود سلامت عروق خونی کمک کند. چیزی که این مطالعه را به ویژه جالب کرد این بود که ابن مطالعه روی بیماران مبتلا به لوپوس، یک بیماری خود ایمنی که با افزایش خطر سکته مغزی، حمله قلبی، و بیماری قلبی عروقی مرتبط است، انجام شد.اما همه شواهد تا کنون چه می‌گویند؟ آیا قهوه می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد یا مصرف بیش از حد آن مضر است؟

کافئین مفید برای دیابت و سلامت

قهوه بر کاهش دیابت نوع ۲ تاثیر دارد ؟

بر اساس مطالعه‌ای که در سپتامبر در مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی انجمن غدد درون ریز منتشر شد، مصرف قهوه و کافئین در حد اعتدال به طور منظم می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری عروق کرونر قلب و سکته قلبی کمک کند. مقداری که محققان دریافتند که بیشترین اثرات محافظتی را دارد حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز یا تقریبا ۲ تا ۳ فنجان قهوه بود.

این بررسی اجمالی بر اساس گزارش‌های منظم و عمیق امروزی درباره مطالعات مربوط به سلامت قلب، با هدف ارائه تصویری از بخش‌های کلیدی تحقیقات در مورد اثرات کافئین بر قلب و سلامت کلی با نظرات کارشناسان در مورد این یافته‌ها است. محققان افرادی را که کافئین مصرف نمی‌کردند یا کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در روز می‌نوشیدند، با افرادی که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز یا معادل سه فنجان قهوه می‌نوشیدند، مقایسه کردند. در گروه دوم که مقدار متوسطی کافئین مصرف می‌کردند، ۴۸.۱ درصد یا ۴۰.۷ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی متابولیک نشان داده شد. در این مطالعه از داده‌های بیوبانک بریتانیا با حجم نمونه بزرگ بیش از ۳۶۰.۰۰۰ نفر در سنین ۳۷ تا ۷۳ سال استفاده شد.

ملانی مورفی ریشتر، یک متخصص تغذیه متخصص تغذیه که در این تحقیق شرکت نداشت، توضیح داد که مکانیسمی که از طریق آن کافئین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، افزایش حساسیت به انسولین و همچنین تقویت متابولیسم چربی برای حمایت کلی از سلامت متابولیک قلب است.

خطر برای قهوه خورهای قهار

قهوه بر کاهش دیابت نوع ۲ تاثیر دارد ؟

مطالعه‌ای دیگر که هنوز در یک مجله معتبر منتشر نشده اما اخیرا به اجلاس ای سی سی آسیاپسفیک ۲۰۲۴ در هند ارائه شده، نشان می‌دهد افرادی که به طور مزمن مقادیر زیادی کافئین حداقل پنج روز در هفته مصرف می‌کنند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشند. برای این مطالعه، محققان استفاده از قهوه پنج روز در هفته به مدت بیش از یک سال را مصرف مزمن کافئین تعریف کردند.

این معادل حدود ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز یا تقریبا چهار فنجان قهوه، ۲ نوشیدنی انرژی زا یا ۱۰ قوطی نوشابه بود. بر همین اساس محققان دریافتند افرادی که حداقل ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند، ضربان قلب و فشار خون خود را در طول زمان افزایش می‌دهند و این در افرادی که روزانه ۶۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند، آشکارتر است.

نانسی کاگاتارا، ، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق در بخش پزشکی داخلی در کالج پزشکی و بیمارستان زیدوس در هند، در مورد یافته‌های خود گفت: مصرف منظم کافئین به دلیل تاثیر آن بر سیستم عصبی خودمختار، می‌تواند افراد سالم را در معرض خطر فشار خون بالا و سایر حوادث قلبی و عروقی قرار دهد. افزایش آگاهی از این خطرات برای بهبود سلامت قلب برای همه حیاتی است.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 894337
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha