بیش از یک‌هزار نویسنده با آغاز یک بایکوت گسترده علیه ناشران اسرائیلی، مخالفت خود را با سلب مالکیت فلسطینیان به دست دولت اسرائیل اعلام کردند. آن‌ها با امضای نامه‌ای که در تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان) منتشر شد، توضیح داده‌اند که صنعت نشر با «عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی در قرن بیست‌ویکم» روبروست.

تحریم اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین، بیش از یک‌هزار نویسنده با آغاز یک بایکوت گسترده علیه ناشران اسرائیلی، مخالفت خود را با سلب مالکیت فلسطینیان به دست دولت اسرائیل اعلام کردند. آن‌ها با امضای نامه‌ای که در تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان) منتشر شد، توضیح داده‌اند که صنعت نشر با «عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی در قرن بیست‌ویکم» روبروست. نویسندگانی از جمله برندگان جایزه نوبل، جایزه پولیتزر و «سالی رونی» این کارزار را امضا کرده و به بزرگترین بایکوت فرهنگی تاریخ علیه صنعت نشر اسرائیل پیوسته‌اند. این نامه توسط جشنواره ادبیات فلسطین و همراهی گروه‌های دیگری مانند «کتاب علیه نسل‌کشی» و «کتاب‌های عاری از سوخت فسیلی» تهیه شده و به وضعیت غزه می‌پردازد. «کتاب‌های عاری از سوخت فسیلی» همان گروهی است که بایکوت چندین جشنواره ادبی را به‌دلیل روابط مالی آن‌ها با شرکت‌های مرتبط با جنگ و مسائل تغییرات آب و هوایی درخواست کرده است.

در این نامه آمده است: «اسرائیل غزه را زیست‌ناپذیر کرده است. شمار دقیق فلسطینیان کشته شده از اکتبر (۲۰۲۳) تاکنون مشخص نیست زیرا اسرائیل تمامی زیرساخت‌ها، از جمله امکانات آمارگیری و دفن کشته‌شدگان را نابود کرده است. با این حال، می‌دانیم که اسرائیل دست‌کم ۴۳,۳۶۲ فلسطینی را از اکتبر تاکنون در غزه کشته است و این بزرگ‌ترین جنگ علیه کودکان در قرن حاضر است.»

این نامه در واکنش به این رویدادها، امضاکنندگان را به شناخت نقش مهم فرهنگ در این میانه فرا خوانده است: «مؤسسات فرهنگی اسرائیلی که اغلب مستقیماً با دولت همکاری می‌کنند، در پنهان‌سازی و هنرآرایی سلب مالکیت و سرکوب میلیون‌ها فلسطینی طی دهه‌ها نقش اساسی داشته‌اند.» این نامه می‌افزاید: «ما نقشی داریم که باید ایفا کنیم. ما نمی‌توانیم با وجدان راحت با مؤسسات اسرائیلی بدون بررسی رابطه آن‌ها با آپارتاید و کوچ اجباری (فلسطینیان) همکاری کنیم» و به تأثیر تحریم‌های ادبی مشابه علیه رژیم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید اشاره می‌کند.

شمار امضاکنندگان این نامه تا این زمان از هزار نفر فراتر رفته است. امضاکنندگان اولیه شامل برخی از بزرگ‌ترین نام‌های ادبیات معاصر در جهان هستند. نویسندگان پرفروش از جمله سالی رونی، نویسنده «اینترمزو» که از منتقدان جدی دولت اسرائیل در رفتار با مردم فلسطین بوده، در این فهرست حضور دارند. رونی زمانی توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد که پیشنهاد یک ناشر اسرائیلی برای ترجمه رمان سومش «دنیای زیبا، تو کجایی؟» به زبان عبری در سال ۲۰۲۱ را رد کرد.

نویسندگان برنده جایزه نوبل عبدالرزاق قورنه و انی ارنو هم از امضاکنندگان اولیه هستند، در حالی که برندگان جایزه پولیتزر از جمله ویت تان نوین و جونو دیاز در این لیست حضور دارند. نامزدهای جایزه بوکر امسال، پرسیوال اورت و ریچل کوشنر به همراه نویسندگان یهودی‌تبار مانند جودیت باتلر، نائومی کلاین و میریام مارگولیس نیز در این فهرست به چشم می‌خورند

کد خبر 896254
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha