همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: برخی از مواد غذایی پخته نشده حاوی مواد سمی، میکروبهای خطرناک یا مواد دیگری هستند که میتوانند باعث ایجاد هر بیماری از ناراحتیهای جزئی گوارشی گرفته تا بیماریهای کشنده شوند. پخت و پز برای ایمنی غذا ضروری است زیرا ترکیبات خطرناک را خنثی می کند و میکروارگانیسمها را از بین می برد، اگر چه ممکن است پختن غذا برخی از مواد مغذی آن را کاهش دهد. با این حال به منظور اجتناب از بیماریها باید تا حد امکان از خوردن مواد غذایی خام اجتناب کرد.
به گزارش تایمز آف ایندیا، برخی غذاها مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین میوهها و سبزیجات مختلف باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آن به حداقل برسد. فرد باید خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذاهای رایج را که خام مصرف میکند درک کند. در این مطلب به خطرات مرتبط با این غذاها در صورت مصرف خام اشاره کردهایم.
تخم مرغ: به گفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه، مدیر عامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی (دایت اکسپرتز) سالمونلا که یک باکتری است که میتواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخممرغهای خام یا نیمپز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ برخی از علائم این مسمومست هستند. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور العمل هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینیها، برای کاهش این خطر ضروری است.
برخی از انواع قارچ: اگرچه خام خوردن برخی از انواع قارچها مانند قارچ دکمهای بیخطر است، اما بسیاری از انواع وحشی یا برخی از انواع کشتشده قارچ حاوی سمومی هستند که میتوانند منجر به آسیب اندامها، حالت تهوع و استفراغ شوند. به عنوان مثال، آمانیتا و سایر قارچ های وحشی می توانند کشنده باشند. پختن قارچ قابلیت هضم آن را افزایش میدهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک میکند.
بادام هندی: « اوروشیول » همان ماده سمی که در پیچک سمی وجود دارد، ، در بادام هندی خام نیز وجود دارد. خوردن بادام هندی خام می تواند باعث واکنشهای آلرژیک شدید از جمله بثورات پوستی و ناراحتیهای تنفسی شود. از طرف دیگر، بادام هندی تجاری معمولا برای از بین بردن سم و ایمن شدن آن برای مصرف، تفت داده میشود.
سیب زمینی: سولانین، مادهای سمی که میتواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام، به ویژه قسمتهای سبز و جوانهها وجود دارد. این سم با پخته شدن سیب زمینی به طور کامل از بین میرود و مصرف آن را بی خطر میکند.
لوبیا: به گفته دکتر پریتی ناگار، متخصص تغذیه، کالج و بیمارستان مؤسسه بین المللی علوم پزشکی نویدا، لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیا خام، میتواند باعث تهوع و ناراحتی شدید معده شود. هنگامی که لوبیا پخته میشود، لکتینها کاملا خنثی میشوند و خوردن آنها بی خطر است.
کدو تنبل: در حالی که گوشت کدو تنبل را میتوان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، اما معمولا برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته میشود.
کلم: در حالی که برخی از افراد از کلم خام در سالاد لذت میبرند، پختن آن میتواند به کاهش تولید گاز آن کمک کند.
بادمجان: بادمجان خام میتواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پختن آن را بی خطر میکند و طعم آن را افزایش میدهد.
گل کلم: در حالی که میتوان آن را به صورت خام مصرف کرد، پختن گل کلم در غذاهایی به همراه سیب زمینی سرخ شده میتواند آن را خوش طعم تر و راحت هضمتر کند.
بیشتر بخوانید:
نظر شما