طب سنتی بر این باور است که پرخوری آن قدر مضرات دارد که حتی می‌تواند موجب تغییرات ناخواسته در طبع و مزاج بدن شود.

تغذیه - پرخوری

به گزارش همشهری‌آنلاین، در طب سنتی ایرانی، پرخوری به عنوان یکی از عوامل ایجاد اختلالات در تندرستی و تعادل بدن شناخته می‌شود. پرخوری یا مصرف غذاها و خوراکی‌ها بیش از نیاز بدن یا بیش از تحمل مزاج بدن نه تنها باعث ایجاد مشکلات جسمی می‌شود، بلکه به تعادل روانی و عاطفی هم آسیب می‌زند. بر اساس آموزه‌ه

ای این طب، بدن به ‌طور طبیعی به اندازه معینی از غذا نیاز دارد و مصرف زیاد غذا می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی در سلامتی شود.

طب سنتی ایران تأکید زیادی بر اعتدال در غذا خوردن و رعایت اصول تغذیه‌ای متناسب با طبع فرد وجود دارد. برای حفظ سلامتی، توصیه می‌شود غذاها با مزاج‌های متعادل و به مقدار مناسب مصرف شوند. در این گزارش مهم‌ترین عوارض و مضرات پرخوری از دیدگاه طب ایرانی عنوان شده است.

۱. اختلال در هضم و گوارش: در طب سنتی ایران، هضم غذا و فرآیند گوارش به‌طور خاص به تعادل مزاج‌ها و طبع‌ها وابسته است و مصرف بیش از حد غذا موجب سنگینی در معده و فشار بر دستگاه گوارش می‌شود که می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مثل نفخ، دل‌درد، سوءهاضمه، و ریفلاکس شود. پرخوری همچنین ممکن است به توقف عملکرد صحیح صفرا، بلغمی بودن و ایجاد سوءمزاج در دستگاه گوارش منجر شود.

۲. افزایش بلغم و سردی: طبق اصول طب سنتی ایران، غذاهایی که به‌ طور خاص مواد مغذی زیادی دارند، ممکن است باعث تولید زیاد بلغم در بدن شوند. این مساله موجب سنگینی و احساس خستگی، سردی بدن و کاهش فعالیت‌های فکری می‌شود. در برخی افراد، پرخوری ممکن است به تولید بلغم فراوان و در نتیجه بروز بیماری‌های مرتبط با بلغم مانند سرفه، سرماخوردگی و ضعف سیستم ایمنی منجر شود.

۳. چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن: از نگاه طب سنتی ایران، پرخوری به‌خصوص مصرف غذاهای سنگین و چرب می‌تواند به افزایش وزن و چاقی منجر شود. این موضوع خود عامل بسیاری از مشکلات سلامتی است. چاقی می‌تواند به‌طور مستقیم با اختلالات مختلفی چون فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و حتی ناتوانی‌های حرکتی ارتباط داشته باشد.

بیشتر بخوانید؛

۴. عدم تعادل در طبع بدن: طب سنتی ایران با تکیه بر ۴ مزاج‌ اصلی (گرمی، سردی، تری و خشکی)، بر این باور است که پرخوری می‌تواند موجب تغییرات ناخواسته در طبع و مزاج بدن شود. برای مثال، پرخوری در فصل‌های گرم می‌تواند موجب افزایش حرارت و در نتیجه بروز بیماری‌هایی چون جوش و تب شود. در فصول سرد هم پرخوری می‌تواند به تولید سردی زیاد و کاهش سوخت‌وساز بدن منجر شود.

۵. تضعیف اندام‌ها: از دیدگاه طب سنتی ایران، مصرف زیاد غذا می‌تواند منجر به تضعیف اندام‌های مختلف بدن به خصوص قلب، کبد و کلیه‌ها شود. این تضعیف‌ها به دلیل افزایش بار گوارش و نیاز به هضم و جذب مواد مغذی بیشتر در بدن ایجاد می‌شوند که درنهایت باعث کاهش کارآیی این ارگان‌ها می‌شود.

۶. ایجاد اختلالات روانی و عصبی: پرخوری نه تنها بر جسم، بلکه بر روح و روان فرد هم تأثیر می‌گذارد. در طب سنتی ایران، اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و عصبانیت می‌تواند ناشی از عدم تعادل در مصرف غذا باشد که یکی از اینها پرخوری است.

کد خبر 913058
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha