به گزارش همشهری آنلاین، فوت و فن پختن ماهیچه چگونه است؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا علاوه بر دریافتن پاسخ سوالتان، ترفندهای رفع بوی زخم و سفت نشدن ماهیچه را یاد بگیرید.
انتخاب ماهیچه مناسب
میتوان گفت که مهمترین اصل در پخت ماهیچه درباری و خوش طعم، انتخاب گوشت تازه است. بهتر است آن گوشت سر راست گوسفند یا گوسالهای را تهیه کنید که از تازه بودن آن مطمئن هستید. قطعه گوشت ماهیچه را تکه تکه نکنید تا ظاهر زیباتر آن حفظ شود.
بیشتر بخوانید: ۷ راز خوشمزه تر شدن چلو گوشت + طرز تهیه چلوگوشت رستورانی در خانه
مزهدار کردن حرفهای ماهیچه
مزه دار کردن ماهیچه قبل از شروع پخت، یکی از اقدامات موثر بر طعم و عطر ماهیچه است. بنابراین، یک تا سه ساعت قبل از پخت ماهیچه، تکههای گوشت را داخل ظرفی قرار دهید. سپس، خلال پیاز و چند حبه سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. حالا چاشنیهایی نظیر زعفران، ادویه کاری، پاپریکا، فلفل قرمز، آویشن و نمک به ماهیچه اضافه کنید و آن را با دستانتان ماساژ دهید تا ادویه و پیازها به خورد قسمتهای مختلف گوشت برود.
توجه داشته باشید که آبلیمو یا نارنج میتواند در بهبود طعم ماهیچه موثر باشد. اما اگر آن را زود به گوشت اضافه کنید موجب سفت شدن آن میشود. بنابراین نیم ساعت تا یک ساعت قبل از شروع پخت، آب نارنج یا لیمو را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. اگر به نارنج یا لیمو دسترسی ندارید، از آبلیمو یا آب نارنج طبیعی استفاده کنید.
تکنیک های سرخ کردن با حفظ طعم گوشت
توجه داشته باشید که پخت ماهیچهای سالم که وا رفته نیست و شکل اصلی خود را حفظ کرده است، به تف دادن سطحی گوشت قبل از شروع پخت نیاز دارد. بنابراین، ماهیتابهای روی گاز بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. حالا قطعات ماهیچه را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که گوشت کمی تغییر رنگ دهد. پس از آن، زیر ماهیتابه را خاموش کنید و در ظرفی مجزا، قطعات سیر و پیاز را کف ماهیتابه بریزید تا روی حرارت ملایم آب بیندازند و پخته شوند.
پس از اینکه سیر و پیاز کمی سبک شد، میتوانید اندکی زردچوبه، نمک و فلفل به آنها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ و عطر بهتری بگیرند. حالا ماهیچهها را روی سیر و پیازها بچینید و اجازه دهید روی حرارت ملایم پخته شوند.
بیشتر بخوانید: دوست دارید یک غذای اعیانی درست کنید؟ | ته چین گرمساری یک تهچین خاص و لاکچری
پخت آهسته و بدون آب
یکی از مهمترین فاکتورها در پخت ماهیچه، اختصاص دادن زمان کافی به فرایند طبخ است. بنابراین، اگر میخواهید برای ناهار ماهیچه میل کنید، از صبح کار پخت و پز را آغاز کنید تا گوشتی مغز پخت تحویل بگیرید. البته بهتر است، یک تا سه لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید تا پخت با روند آهستهتری انجام شود.
استفاده از پیاز و سیر برای حذف بوی زهم ماهیچه
از قدیم تا حالا، سیر و پیاز بهترین انتخابها برای حذف بوی خامی ماهیچه است. بنابراین، چند پیاز را به قطعات بزرگ تقسیم کنید و کف ماهیتابه بچینید. علاوه بر آن، حبههای سیر را داخل ماهیتابه پخش کنید. بهتر است برای زیبایی ماهیچهتان، یک یا دو بوته سیر را از وسط نصف کنید و داخل ماهیتابه قرار دهید. همچنین، در انتها و هنگام سرو غذا، سیر و پیاز را در ظرفی جداگانه به سر سفره بیاورید تا طعم و عطر آن، همه را شگفتزده کند.
چوب دارچین و برگ بو برای طعمدار کردن
اگر ماهیچه رستورانی میل کرده باشید، میدانید که عطر آن پیش از صرف غذا توجهها را جلب میکنید. برای این کار میتوانید یک چوب دارچین، چند عدد هل، تعداد کمی غنچه گل محمدی و برگ بو به غذا اضافه کنید. توجه داشته باشید که این موارد پیش از سرو غذا باید از ظرف جدا شوند. زیرا اگر زیر دندان بیایند، طعم تلخی دارند. شما میتوانید برای رفع این مشکل، موارد نام برده را داخل یک کاغذ صافی قرار دهید و در انتها آن را بردارید.
زمان بندی مناسب و جلوگیری از سفت شدن گوشت
فراموش نکنید که پخت صحیح ماهیچه، گوشتی با بافت نرم و کاملا پخته شده در اختیارتان قرار میدهد. اما پخت روی درجه حرارت زیاد یا استفاده زیاد از موادی مانند آبلیمو میتواند گوشت را سفت کند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روش تهیه چلو دیزی - غذای محلی کاشان
ماهیچه را چطور سرو کنیم؟
ماهیچه معمولا همراه با تهچین سرو میشود. شما میتوانید در ظرفی جداگانه ماهیچه را همراه با روغن، سیر و پیاز سرو کنید و از مخلفاتی مانند ترشی کلم، گوجه، سیب زمینی خلال شده، زیتون، بیبی کورن و موارد دیگر برای تزئین استفاده کنید. ضمنا در کنار برنج، حتما برنج زعفرانی و زرشک داشته باشید. با این کار، غذایی زیبا و خوشمزهتر خواهید داشت.
جمع بندی
ما در این مطلب فوت و فن پختن ماهیچه را توضیح دادیم. در صورتی که مطابق مراحل ذکر شده پیش بروید، ماهیچهای رستورانی خواهید داشت که طعم و عطرش فوقالعاده است و در مهمانیها میدرخشد.
نظر شما