منطقه ۱
-
همه این ۲۱ شهید فرزندان من هستند | تنها دلخوشی حاج حیدر چیست؟
درواپسین روزهای شهریور ۵۹، کلاس اولیها کفش پوشیده و کیف در دست آماده میشدند تا گام نخست دانشآموزی را بردارند که صدایی مهیبی شهرشان را لرزاند.
-
محمد قیدی، باستانیکار باسابقه دارآباد از راز موفقیتش میگوید
شعر نانوشته ورزش باستانی را بخوانید | ضرب مرشد در باغ خرم
محمد قیدی، ورزشکار ۴۲ ساله باستانیکار دارآباد، پر مشغله است و خوش صحبت. از صبح تا بعد از اجرای ورزش زورخانهای که پس از نماز مغرب برپا میشود، پیوسته تلاش میکند.
-
گفتوگو با بانویی که آهنگری میکند
این چلنگری را یک خانم مدیریت میکند | آمدم، ایستادم و توانستم
زنی که در درگاه آهنگری یا ابزارفروشی پارس ایستاده بود، گفت: «من مسئول این آهنگری هستم. اگر امری هست بفرمایید. » همین پاسخ عجیب کافی بود تا با زهره بِکرانی به گفتوگو بنشینم و بدانم چطور سر از این شغل مردانه درآورده است.
-
پرخرجترین عروسی ایران اینجا برگزار شد
باغ فردوس که با نام باغ موزه فردوس، باغ معیری و موزه سینما نیز شناخته میشود، یکی از باغها و مراکز دیدنی پایتخت است که در محله خوش آبوهوایی به همین نام در شمال تهران قرار دارد.
-
شهید فرانسویالاصل جنگ تحمیلی را بشناسید
بارها و بارها از جوانان و نوجوانانی نوشتیم که جانشان را در طول هشت سال دفاع مقدس کف دستشان گرفتند تا ما بتوانیم امروز به راحتی زندگی کنیم. نوشتیم از رشادتها، دلاورمردیهای مردان و زنان سرزمینمان که سینه سپر کردند تا ما سربلند بمانیم و یک وجب از خاکمان به دست اجنبی نیفتد.
-
دغدغههای متفاوت نویسنده جوان هم محلهای | از «مارها را زنده نخور» تا «دامادهای شیشهای، عروسهای کلیشهای»
عده زیادی نیستند که دغدغهشان جوانان و موضوعات مربوط به ایشان است. مریم پارساخو یکی از کسانی است که با قلم شیوای خود درباره جوانان و مسائل مربوط به ایشان فعالیت کرده و فکر و ذهناش را در راستای موضوعات گوناگون مربوط به جوانان قرار داده است.
-
این بانو در ۵۴ سالگی وارد دانشگاه شد
اگرچه همه ما «ز گهواره تا گور دانش بجوی» را شنیدهایم. با این حال وقتی بشنویم شخصی با وجود سن بالایش در پی ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه بوده، بیشک متعجب شده و به دنبال یافتن دلایل و انگیزههای او برای این کار خواهیم بود.
-
مهدی عابدینی پیشکسوت وزنهبرداری:
مدالهایم امانتی بود که باید اهدا میکردم | هرچه دارم از امام رضا(ع) است
نمی شود ایرانیباشی وعاشق امام رئوف ثامن الحجج(ع) نباشی. در واقع همه ما با هر اعتقادی در احترام و علاقه به امام رضا(ع) مشترک هستیم و در این میان ورزشکاران و ملیپوشان نیز مستثنا نیستند.
-
چهره جهانی شمیران کیست؟ | پدر اول به بچههای همسایه درس می داد بعد به ما
سالها از زمان از دست رفتن این مرد بزرگ میگذرد؛ پروفسور حسابی! اما همچنان هر روزه عده زیادی در خانه او جمع میشوند تا کمی بیشتر با زوایای مختلف این شخصیت فرهیخته آشنا شوند.
-
بازخوانی روزهای پیروزی انقلاب به روایت اهالی منطقه ۱
تصاویر | روایت آن ۱۰ روز در شمیران | از تظاهرات سرپل تجریش تا ستادهای توزیع ارزاق
مبارزه با دستهای خالی با خاطراتی از ایثار و شجاعت همراه است که حتی شنیدن آن برای نسل امروز شگفتآور است. خاطراتی که بزرگترها دیگر روز و ساعتش را به یاد نمیآورند اما حال و هوایش در دلها و یادهایشان باقی مانده است.
-
کمیکاستریپ آموزش شهروندی | گوگوری مگوری ایستگاه بعدی کجاست؟!
هیچ شهری، همینطور الکی متمدن نمیشود؛ یک شهر متمدن را شهروندانش میسازند و شهروندان، گام به گام، نیاز به آموزش دارند.
-
نام سیدی که میخندید بر پیشانی یک محله | پذیرایی از مسافران تشنه و گرسنه
چهره قدیمی پل سید خندان و خیابانهای اطراف آن، هیچ شباهتی با وضعیت امروزی ندارد. در آن سالها اگر به سمت شمال میایستادید به راحتی میتوانستید کوههای شمیران را ببینید، اما حالا ساختمانهای بلند مرتبه جلوی دید همه را گرفته است.
-
اینفوگرافیک | سکونت پرمصرفترینهای گاز در سه منطقه تهران
آمار توزیع مشترکان پرمصرف گاز بین مناطق ۲۲ گانه تهران نشان میدهد که ۸۰ درصد از آنها، در سه منطقه ۱، ۲ و ۳ ساکن هستند.
-
یک خاطره از حسینیه جماران | چرا امام(ره) پیشانی یک بسیجی را بوسید؟
حسینیه جماران از مکانهای تاریخی تهران بهحساب میآید که بنایی ۲طبقه به مساحت ۸۰۰متر مربع است.
-
قصههای تهران
عکس هویت | ساخت مسجد گیاهی میدان تجریش داستان جالبی دارد | رضا شاه میخواست اینجا کاباره بسازد!
زمانی که چشم رضا شاه به باغهای باصفای میدان تجریش میافتد تصمیم میگیرد که کابارهای برای خوشگذرانی و تفریح افرادی بسازد که به پل تجریش میآیند، برای همین دستور میدهد تا باغ بزرگ ضلع شمال غربی میدان تجریش را به هر قیمتی از صاحبش بخرند تا این نقشه را عملی کند اما نتوانست و جای آن مسجدی بنا شد.
-
پرونده: ویژه خانههای تاریخی / فرهنگیان - ۳۵
ببینید | ماجرای تبدیل شدن زمین کنار یک قبرستان به خانه تاریخی | صاحبخانه نامدار همینجا از دنیا رفت
شاید در ظاهر تفاوتی با دیگر ساختمانهای محله تجریش نداشته باشد، ولی وقتی متوجه میشوی اینجا روزگاری محل سکونت «نیما یوشیج»، شاعر، نویسنده، منتقد و نظریهپرداز ادبی برجسته معاصر بوده، دیگر همهچیز فرق میکند.
-
افزایش درآمد ۱۰۰ درصدی شهرداری تهران از عوارض مردم در یک منطقه
شهردار یکی از مناطق تهران از رشد ۱۰۰ درصدی درآمد این منطقه نسبت به ماههای گذشته افزایش دهد.
-
پرونده ویژه؛ خانههای تاریخی / فرهنگیان _ ۱۰
بزرگترین و گرانترین خانه تهران کجاست؟ | ۱۲سال ساخت برای ۲سال سکونت
«حبیبالله ثابت» ۱۲سال از وقت و سرمایه خود را صرف ساخت خانهای کرد که فقط ۲سال در آن ساکن بود؛ بنایی که لقب بزرگترین و گرانترین خانه تهران را برای خود ثبت کرده است.
-
شمیرانیهای قدیم شب یلدا خوراکیهای خاص میخوردند
یلدا برای تهرانیان قدیم، سمبلی از برکت، تندرستی، فراوانی و شادمانی بود. آنها اقوام و همسایگان خود را دعوت میکردند یا اینکه در منزل بزرگتر خانواده جمع میشدند و بساط سوروسات از آجیل و شیرینی و انواع میوه به راه بود. این میان شمیرانیهای قدیم پایتخت هم در یلدا رسوم خاص داشتند.
-
پرونده ویژه؛ غذاهای تهران - ۹
غذاهای گمشده در شمیران ۳هزار و ۵۰۰ساله کدامند؟ | از والکپلو تا سمنوپزان و از پلو بهتر
شمیران قدیم برای خودش شهرستانی متشکل از روستاهای به هم پیوسته خوش آبوهوا و پرمحصول بود که علاوه بر بهرهمندی از آداب و رسوم خاص به فراخور گیاهان و فراوردههای دامیاش امکان طبخ غذاهایی خاص را هم فراهم میکرد.
-
پرونده ویژه؛ زباله - ۱۰
برخی مخازن پسماند قیمت بالایی دارد | چرا زبالهگردها از جنوب تهران سراغ سطلهای زباله بالای شهر میروند؟
محلههای اعیانی شمال تهران است و رستورانها، مراکز تفرحی و البته خانههای چند ده میلیاردیاش. میان زرق و برق خیابانهای شمال شهر، کمتر کسی از عابران نگاهش را میچرخاند سمت سطلهای زباله. رژه ماشینهای میلیاردی و ویترین شیک و پیک مغازههای بالای شهر اما به چشم زبالهگردها نمیآید.
-
پرونده ویژه؛ خانههای تاریخی/سیاسیون - ۱
ملاقات با یادگار مرد دیپلماسی در بنبست
حدود یک کیلومتر مانده تا میدان قدس، پشت بنبست آهنگ، در سایه برجهای سربه فلک کشیده و میانه یک باغ مشجر با درختانی کهنسال، خانهای قدیمی، ساکت و صبور خودنمایی میکند.
-
گلکاری باغ تاریخی نیاوران
طرح گلکاری فصلی باغ تاریخی نیاوران با هدف زیباسازی محوطه و فضای سبز اجرا شد.
-
پرونده ویژه؛ زباله - ۶
مبل، کاناپه و لوازم خانگی کف رودخانههای تهران | چطور دورریزهای خانگی رودخانهها و خیابانهای پایتخت را سیلابی میکنند؟
با شروع بارشهای پاییزی، روددرههای تهران با وجود لایروبی منظم رودخانهها طغیان میکنند و آب کانالها سر از خیابانها در میآورد. اگرچه تغییر کاربری روددرهها هم یکی از عوامل اصلی سیلابی شدن رودخانهها به نظر میرسند، اما کیسههای زبالهای که برخی شهروندان به رودخانهها میریزند، متهم ردیف دوم است.
-
خداحافظی محله باغفردوس با آبگرفتکی
علمیات بهسازی و جمعآوری آبهای سطحی محله باغ فردوس با شیب بندی سواره رو و ساخت نیم نهر در خیابان میزبان این محله انجام شد.
-
مسیر پیادهروی بوستان سورتمه هموار میشود
مرمت و بازسازی سنگهای تخریب شده مسیرهای پیادهروی بوستان سورتمه در محله گلابدره آغاز شد.
-
پرونده ویژه؛ زباله - ۳
زبالهگردها در کوچههای آشتیکنان به دنبال چه میگردند؟ | مشقتهای جمعآوری زباله از کوچههای پلکانی و باریک شهر
جمعآوری منظم زباله از معابر، اولین گام برای جلوگیری از انباشت زباله است. اما در برخی محلههای تهران، وجود معابری که تردد خودروهای جمعآوری زباله در آنها امکانپذیر نیست، کار جمعآوری زباله را دشوار میکند. در این گزارش سراغ برخی از این محلهها رفتیم و ابعاد معضل و راهکارهای آن را بررسی کردیم.
-
درخشش بانوان شمیرانات در مسابقات تنیس روی میز کشور
تیم تنیس روی میز شهرستان شمیرانات مقام سوم مسابقات لیگ تنیس روی میز بانوان منطقه ۵ کشور در رده سنی بزرگسالان را به دست آورد.
-
ایمنسازی تقاطع بزرگراههای امام علی (ع) و ارتش
ایمنسازی تقاطع پل دسترسی بزرگراههای امام علی (ع) - ارتش غرب در حال اجرا است.
-
جام جهانی ۱۹۷۸ را در کاخ احمدشاه ببینید
نمایشگاهی از یادبودهای جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین که اولین صعود کشورمان به جام جهانی در این دوره رقم خورد، در موزه کوشک احمدشاهی برگزار شده است.