در این برنامهریزی این هشت نکته را مورد توجه قرار دهید:
1- مکملهای اسید فولیک مصرف کنید: اسید فولیک یک ویتامین گروه B است که خطر نقائص مادرزادی لوله عصبی مانند بیماری اسپاینا بیفیدا (بیرونزدگی پوشش نخاع از ستون فقرات به علت نقص در تشکیل مهره) کاهش میدهد.
معدودی از زنان از طریق رژیم غذایی میزان کافی اسید فولیک دریافت میکنند، بنابراین دریافت مکملهای ان ضروری است. در این مورد با پزشکتان مشورت کنید.
2- اطمینان حاصل کنید که تمام واکسنهای لازم را زدهاید یا تجدید کردهاید: از جمله باید هر 10 سال یک بار واکسن کزاز را مجددا تزریق کنید.
3-در طول دورهای که میخواهید باردار شوید یا در حین بارداری سیگار نکشید: سیگار کشیدن خطر سقط جنین و تولد نوزاد کموزن را افزایش میدهد.
4- وزنتان را متعادل نگه دارید: اضافه وزن در بارداری خطر دیابت حاملگی و سایر عوارض مربوط به حاملگی را میافزاید.
5- ورزش به حفظ وزن مناسب و تسکین استرس کمک میکند: اگر باردار هستید با دکترتان درباره ورزشهای بیخطر در دوران بارداری مشورت کنید.
6- اگر دچار یک بیماری مزمنی هستید، با دکترتان در مورد خطراتی که بارداری ممکن است برای سلامت شما ایجاد کند و در مورد داروهایی که باید حتی در طول بارداری مصرف آنها را ادامه دهید، مشورت کنید. همچنین مهم است که دکترتان قبل از باردارشدن شما از هر سابقه خانوادگی اختلالات ارثی اطلاع داشته باشد.
7- پس از متوقف کردن کاربرد وسائل ضدبارداری منتظر یک دوره قاعدگی خودبخودی بمانید و سپس تلاش برای باروری را آغاز کنید: یک دوره قاعدگی طبیعی بیانگر آن است که پوشش داخلی رحم آنقدر سالم هست که از جنین حمایت کند.
8- شوهران نیز به برخی برنامهریزیها پیش از بارداری نیاز دارند: از وان آب داغ، سونا و سیگار اجتناب کنید، زیرا همه این موارد بر شماره اسپرمها اثر میگذارند.
HealthDay News,21 July, 2007