علیاکبر اشعری روز شنبه 21 بهمن در حاشیه مراسم افتتاح کتابخانههای تخصصی کتابخانه ملی در گفتگو با ایرنا افزود: به عنوان مهمترین کتابخانه کشور، وظیفه ایجاد فضاهای استاندارد شده برای آموزش و تجربه اندوزی کتابداران کشور را برعهده داریم.
وی افزود: در آینده دو کار انجام خواهیم داد، یکی شبانه روزی کردن ساعت کار کتابخانه و دوم راهاندازی کتابخانه دیجیتال است که هرشخصی از هر مکانی در هرجای دنیا بتواند به کتابخانه دسترسی داشته باشد.
اشعری در مورد کتابخانه دیجیتالی نیز گفت: طرح این کتابخانه تهیه شده است و امیدواریم که سال ۸۷به بهره برداری برسد.
وی افزود: برخی از منابع را روی سایت در اختیار مردم قرار میدهیم ولی اصل کتابخانه دیجیتال بهشکل استاندارد، سال ۸۷به بهرهبرداری خواهد رسید.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی خاطرنشان کرد: اکنون تنها راه استفاده از سایت کتابخانه، از طریق اینترنت است و همه سایتها میتوانند سایت کتابخانه را روی سایت خودشان لینک کنند و به منابع این کتابخانه دسترسی داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد که در دهه فجر سال ۸۷شاهد ارتقای کمی و کیفی سازمان در سطح منطقه باشیم.
اشعری افزود: متن برخی از کتابها روی سایت قابل مشاهده است و تا راهاندازی کتابخانه دیجیتال، میتوان از طریق اینترنت به متن کتابها نیز دسترسی داشت.
وی هدف از راهاندازی کتابخانه نابینایان را ارایه خدمات به نابینایان و تهیه محجموعهای از منابع مطالعاتی و تحقیقاتی آنان دانست و گفت: افتتاح این کتابخانه یکی از کارهای اساسی بود و معتقدم که برای همه گروهها باید فکر کنیم.
مشاور فرهنگی رییس جمهور با بیان این که برای ناشنوایان نیز طرحی در دست داریم، افزود: ناشنوایان به دلیل این که از راه گوش نمیتوانند ادراک داشته باشند، حجم اطلاعات آنها محدود است بنابراین کتابهای خاصی باید برای آنان تدوین و تالیف شود و جایی هم برای مطالعه این گروه جامعه در نظر گرفته شود.
وی افزود: قصد داریم در سایت خود یک جایی هم برای ناشنوایان باز کنیم که البته یک ایده است و روی آن کار میکنیم.