دکتر رسول دشتی گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در جریان سبوسگیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم دور ریخته میشود که به سفیدی بیشتر نان میانجامد که این نان موجب چاقی بیشتر میشود و کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون بالا میرود.
وی بزرگترین عامل مرگ و میر در جامعه را بیماریهای قلبی دانست و خاطرنشان کرد: عامل اصلی افزایش بیماریهای قلبی مصرف نان سفید در جامعه است. مصرف نانهای سفید و سبوسگیری شده منجر به افزایش بیماریهای قلبی میشود که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در حال حاضر نانوائیها در تهیه نان بجای آرد خبازی 12 یا 15 درصد سبوسگیری شده، از آرد سفید قنادی که 18 درصد سبوسگیری شده استفاده میکنند، اضافه کرد: به منظور پیشگیری از افزایش ابتلاء به بیماریهای چاقی، فشارخون و کم خونی و سایر عوارض ناشی از مصرف نانهای سفید در استان ایلام، مقرر شد کمیتهای متشکل از نمایندگان سازمانهای ذیربط تشکیل و در خصوص افزایش آگاهی مردم در زمینه مزایای استفاده از نانهای تیره و سبوسدار از طریق شرکت کارشناسان در برنامههای صدا و سیمای استان و رسانههای مختلف اقدام نماید.
دشتی یادآور شد: تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نانهای حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود زیرا کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم میتوانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده نمایند.