به گزارش خبرگزاری فارس دکتر رسول دیناروند سهشنبه چهارم اردیبهشت در گفتوگویی اعلام کرد: "صدها گروه مواد غذایی در کشور داریم که در برخی از آنها امکان عرضه مواد تقلبی بسیار زیاد است از جمله روغن زیتون که اکنون نوع تقلبی آن در بازار بیش از نوع واقعی آن است چون تولید داخلی و واردات رسمی آن کم است و تقلب کردن آن نیز بسیار راحت است."
وی گفت:"به راحتی میتوان روغن معمولی را با مقداری طعم دهنده، مزه دهنده و بودهنده شبیه روغن زیتون کرد به همین علت اکنون بیش از 50 درصد روغنهای زیتون موجود در بازار تقلبی است."
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت افزود: "این امر در ماکارونی هایی که در برخی شهرستانها به صورت فله عرضه میشود نیز صادق است. علاوه بر آن برخی تنقلات مانند لواشکها نیز که تولید آنها با رنگهای غیر مجاز و به صورت زیرپلهای انجام میشود اکثرا تقلبی هستند که ممکن است بیماری زا باشند و کیفیت این مواد به هیچ عنوان قابل تایید نیست."
دیناروند گفت: "البته برخی مواد غذایی که به صورت سنتی و بدون اینکه فرآیندی داشته باشند در کشور عرضه میشوند و بدون اینکه نظارتی بر آنها اعمال شود مردم خودشان میدانند که مسئولیت نظارت بر این مواد به عهده خودشان است اما در مورد مواد بسته بندی شده وزارت بهداشت اجازه نمیدهد که فرآورده های تقلبی عرضه شود."
وی افزود: "در مورد آجیل متاسفانه هنوز نتوانستهایم توزیع آن را از حالت فله به صورت بسته بندی درآوریم و مردم خودشان میدانند که آجیلها را با مسئولیت خودشان تهیه میکنند و ممکن است آجیل رنگ غیر مجاز و نمک بسیار بالا داشته باشد یا نگهداری و انبارداری آن مناسب نبوده باشد یا حتی میزان سم آفلاتوکسین آن خیلی بالا باشد."
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: "برای اینکه مردم از کیفیت آجیلها مطمئن باشند باید از فرآورده های دارای مجوز وزارت بهداشت که پروانه ساخت و تاریخ مشخص دارد استفاده کنند."
وی گفت: "هنوز این ظرفیت در کشور ما ایجاد نشده که بر همه مواد غذایی نظارت واقعی برقرار کنیم."