احتمالاً شما هم با شنیدن برخی شایعات در مورد مواد غذایی سعی میکنید که آنها را از برنامهی غذاییتان حذف کنید. اما باید بدانید که با این کار خودتان را از مواد مغذی موجود در آنها محروم کردهاید.
واقعیت این است که هر مادهی غذایی اگر درست و به اندازه مصرف شود حاوی ویتامینها و مواد مغذی فوقالعادهای برای تأمین سلامتی بدن است.
در این مقاله به 6 مادهی غذایی اشاره میکنیم که شایستگی حضور در برنامهی غذاییتان را دارند. انتخاب با خودتان است. با ما همراه باشید.
ذرت بو داده
ذرت جزو غلات کامل محسوب میشود که برای سلامتی مفید است. البته باید بدانید ذرت بو دادههایی که در سینماها و مراکز خرید به فروش میرسند چندان سالم نیستند. به خاطر اینکه در کره و نمک غلت زدهاند. بهتر است خودتان دست به کار شده و ذرت بو دادهی طبیعی آماده کنید. میتوانید کمی پنیر پارمزان یا یک نوک انگشت شکر قهوهای و یک نوک انگشت دارچین به آن اضافه کنید.
شیر شکلات
این هم یک خبر خوب دیگر برای کسانی که عاشق شکلات هستند. شیر شکلات برای سلامتی مفید است. این نوشیدنی خوشمزه به اندازهی خود شیر حاوی مواد مغذی مفید برای سلامت استخوانها میباشد. درست است که شیر شکلات شیرین است اما مطمئن باشید که میزان قند آن بیشتر از آب سیب نیست. باید بدانید که در همین نوشیدنی حدود 16 نوع مادهی مغذی وجود دارد در حالی که آب سیب فقط چند مادهی مغذی به بدن میرساند. حواستان باشد که از شیر شکلاتهای 1 درصد چربی استفاده کنید.
این نوشیدنی یک نوشیدنی مناسب برای بعد از تمرینات ورزشی محسوب میشود. چون میتواند باعث احیای بدن و تقویت دوباره آن شود.
بیفتک
قطعاً مصرف بیش از اندازهی گوشت قرمز خوب نیست اما با این حال این مادهی غذایی آن قدرها هم که گفته میشود مضر نیست.
گوشت گاو بهترین منبع برای تأمین مواد مغذی بدن مثل آهن، زینک و ویتامین B12 میباشد. مشکل زمانی به وجود میآید که در مصرف گوشت قرمز زیادهروی کرده باشید.
متخصصان تغذیه معتقدند که اگر از گوشتهای کم چرب استفاده و چربی موجود آن را جدا کنید کلسترول خونتان را نیز بالا نمیبرد.
پس خودتان را از خوردن کباب و بیفتک خوشمزه و آبدار محروم نکنید. فقط حواستان باشد که بیفتکی که میل میکنید خیلی بزرگ نباشد یعنی حداکثر به اندازهی کف دست باشد.
قطعاً مصرف بیش از اندازهی گوشت قرمز خوب نیست اما با این حال این مادهی غذایی آن قدرها هم که گفته میشود مضر نیست.
پاستا
اگر پاستاها را از برنامهی غذاییتان حذف کنید از یک غذای خوشمزه و سالم محروم شدهاید. پاستاها جزو مواد غذایی حاوی گلوسید با شاخص گلیسمی پایین هستند. یعنی این که به آرامی در بدن تجزیه میشود و خیلی سریع قند خونتان را بالا نمیبرند.
باید بدانید که پاستاها همچنین منبع اسیدفولیک، ویتامین B بوده و به خصوص برای خانمها مفیدند. تنها مشکل پاستاها قند موجود در آن است. بهتر است پاستاها را با گوجه فرنگی رنده شدهی فراوان میل کنید تا با سسهای سفید خامهای. حواستان به میزان پاستاهایی که میخورید نیز باشد.
تخم مرغ
حرف و حدیث زیادی پشت سر تخم مرغ وجود دارد. اما متخصصان تغذیه معتقدند که تخم مرغ یک مادهی غذایی مغذی و به صرفه است. یک عدد تخم مرغ حاوی 70 کالری است و در عین حال منبع آهن، پروتئینها و ویتامینهای A، D و B12 میباشد.
اگر از مشکلات قلبی رنج میبرید بهتر است که قبل از مصرف تخم مرغ با پزشک معالجتان مشورت کنید. اما برای بقیهی افرادی که در سلامت طبیعی هستند مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ هیچ مشکلی به وجود نمیآورند. تخم مرغ آب پز یا پخته شده در فر (روی نان) سالمتر و کم کالریتر از نیمروهای آماده شده در روغن فراوان میباشد.
سیب زمینی
بیشتر شهرت بد سیب زمینی مدیون سیب زمینی سرخ کرده است. به خاطر این که سیبزمینی سرخ کرده حاوی میزان زیادی روغن و نمک است. اما باید بدانید که پوست سیب زمینی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم و فیبرهای غذایی است. با این ارزش غذایی این مادهی غذایی به نوع طبخ آن بستگی دارد. شاخص گلیسمی پورهی سیب زمینی بالاست اما سیب زمینی تنوری شاخص گلیسمی پایینی دارد. توصیه میکنیم سیب زمینی را با پوست مصرف کنید چون سیب زمینیهای پوست کنده بخشی از مواد مغذی اصلی خود را از دست میدهد. میتوانید به جای سیب زمینی معمولی از سیب زمینی شیرین استفاده کنید که سرشار از بتاکاروتن میباشد.
منبع: تبیان