"فکر میکنم باید تصریح کنیم که نه فقط سرویس اطلاعاتی ما، بلکه هر سرویس اطلاعاتی حتی سرویس اطلاعاتی اروپا، آسیا، و هر جایی که در آن یک سرویس اطلاعاتی وجود دارد یک کار انجام میدهند. آنها سعی میکنند دنیای پیرامون را بهتر درک کنند و آنچه را در پایتختهای جهان از طریق اخبار نیویورک تایمز و ان بی سی قابل پیگیری نیستند، از طریق این منابع به دست میآورند".
- ماجرا از کجا شروع شد: گردآوری اطلاعات میلیونها شهروند در دستگاه جاسوسی آمریکا
- پای کدام سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در میان است: آژانس امنیت ملی
از سوی دیگر مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا از دولت آمریکا خواستار توضیحاتی در این زمینه شد. او گفت: " اگر این شواهد تایید شوند ضربه بسیار جدی به اعتماد و اطمینان موجود وارد خواهد شد. من هم اعتراض خود را در برابر این موضوع جدیتر دنبال میکنم. من ضرورت هر اقدام پیشگیرانهای علیه تروریستها را درک میکنم. این امر ضروری است و مستلزم اقدامات امنیتی و سرویسهای مخفی است. اما فکر نمیکنم که نهادهای اتحادیه اروپا برنامهای برای حملات تروریستی داشته باشند.
مقامات سیاسی دو سوی اقیانوس اطلس امیدوارند که مذاکرات تجاری هفته آینده بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحت الشعاع این موضوع قرار نگیرد. در همین ارتباط سفیر لیتوانی در آمریکا گفت: "من فکر نمیکنم که این موضوع تاثیری بر روابط در مجموع خوب ما با آمریکا داشته باشد."
- افشاگر برنامه شنود غرب: جوزف اسنودن
- اوباما: با همه ابزارهای حقوقی پیگیر بازداشت اسنودن هستیم
- درباره فراداده
اما خبرنگار یورونیوز در واشنگتن میگوید: " رسما هیچ توضیحی از سوی مقامات ارائه نشده است. اما واکنشهای مختلفی از بیاعتمادی تا خشم را میتوان در بین آنها دید. آنچه در آستانه مذاکرات تجاری بین ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا که قرار است هفته آینده در واشنگتن آغاز شود چندان خوشایند به نظر نمیرسد."