مهناز تسلیمی بیان داشت: با توجه به اینکه پدیده آلودگی هوا به عنوان بخشی از زندگی کلانشهرها در ایران و جهان است، دانشآموزان و خانوادهها باید توصیهها را مورد توجه قرار دهند.
* کلسیم، آهن، فسفر و روی در غذای دانشآموزان
تسلیمی گفت: در غذای دانشآموزان باید از مواد غذایی که سرشار از کلسیم، آهن، فسفر و روی است، استفاده شود که این مواد جذب آلایندهها را در بدن کاهش میدهند. وی ادامه داد: مصرف شیر به عنوان مثال 2 تا 3 لیوان در روز همراه با مخلوط عسل، ارده و گردو مفید است؛ مصرف سیب، آجیلهای خام تازه، غلات سبوسدار و جوانه هم توصیه میشود.
*ویتامین C و افزایش ایمنی بدن
این متخصص آموزش سلامت مدارس به استفاده از ویتامین C اشاره کرد و افزود: این ویتامین باعث افزایش ایمنی بدن میشود و بهترین منبع آن میوهجات و سبزیجات تازه است مثل گوجهفرنگی، کلم بروکلی، انبه، لیمو، اسفناج، نارنگی.
*ویتامین E باعث جلوگیری از تخریب دیواره سلولها توسط سموم است
تسلیمی تصریح کرد: مصرف ویتامین E هم باعث میشود از تخریب دیواره سلولها توسط این سموم پیشگیری کند که دانشآموزان میتوانند از دانههای گیاهی روغنی مثل آجیل، روغن سبوس گندم، روغن آفتابگردان، بادام و ذرت و زیتون استفاده کنند و توصیه میشود خانوادهها در وعدههای غذایی از سالادهای پر سبزی با روغن آفتابگردان و زیتون استفاده کنند.
وی یادآور شد: در بحث بهداشت فردی در شرایطی که به صورت اضطرار تعطیلی اعلام میشود، دانشآموزان به هیچ عنوان از خانههایشان خارج نشوند به خصوص در مراکز پرترافیک و آلوده شهر حضور پیدا نکنند و در صورت حضور اجباری، پس از بازگشت لباسهایشان را تعویض کنند و خوب بشویند.
تسلیمی به استفاده از مواد غذایی در خارج از خانه اشاره کرد و گفت: دانشآموزان از استفاده کردن از مواد غذایی و نوشیدنیهای بدون بستهبندی و موادی که در معرض گرد و غبار قرار دارند و خرید از دستفروشان خودداری کنند و از غذاهای چرب و سرخشده فستفودها و غذاهای کنسروی و چیپس به ویژه در روزهای آلوده نیز پرهیز کنند چرا که این نوع غذاها موجب احتباس سموم و عدم دفع سموم از بدنشان میشود.
وی افزود: دانشآموزان باید تمام میوه و سبزیجات را قبل از مصرف، شستشو و ضدعفونی کنند و در شستن دستهایشان بیشتر دقت کنند؛ چرا که این آلایندهها از روی نشستی که روی بدن میکند، آسیبآفرین است.
منبع: خبرگزاری فارس