شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷
۰ نفر

علیرضا سلطانی:۱-مرحله نهایی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از اول اردیبهشت‌ماه با افزایش قیمت ۳حامل اصلی سوخت در کشور آغاز شده و با غربال‌کردن یارانه‌بگیرها و حذف خانوارهای غیرنیازمند در دهه سوم‌ماه از دریافت یارانه نقدی ادامه پیدا می‌کند.

 تا پایان سال ظاهرا در حوزه قیمت‌گذاری حامل‌های سوخت دیگر تغییری صورت نمی‌گیرد بلکه در کاهش یا افزایش یارانه‌‌بگیرها با توجه به راستی‌آزمایی دولت از قدرت اقتصادی خانوارهای متقاضی تغییراتی بروز پیدا می‌کند. اما اتفاق اصلی که هدفمندی یارانه‌ها باید در نقش واقعی خود را در آن متجلی کند، رونق تولید و به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصاد ازیک‌سو و اصلاح و بهبود شرایط رفاهی جامعه است که در سال‌جاری به‌طور مشخص قرار است در بخش سلامت و درمان بروز پیدا کند.

2-نتیجه کوتاه‌مدت هدفمندی یارانه‌ها، طی شدن بخشی از راه واقعی شدن قیمت‌ها، رعایت عدالت در پرداخت یارانه نقدی، رونق تولید، بهبود شرایط اقتصادی کشور به‌ویژه کاهش قابل توجه تورم و رضایت همه شهروندان کشور از حوزه سلامت و بهداشت و درمان است که باید در انتهای سال این شاخص‌ها محقق شود.

3-واقعیت این است که امروزه سرنوشت اقتصاد ملی به‌معنای عام و مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به‌معنای خاص به سیاست خارجی کشور گره خورده است؛ روندی که در ماه‌های اخیر در سیاست خارجی کشور آغاز شده درصورتی‌که متوقف شود یا به عقب برگردد قطعا باعث بروز تلاطمات بزرگ در اقتصاد و خارج شدن قطار مرحله دوم هدفمندی از ریل اصلی می‌شود. بنابراین نمی‌توان این مرحله را کاملا مستقل و در خلأ دید بلکه باید در یک مجموعه بزرگ به نام اقتصاد و سیاست آن را مدیریت و اجرا کرد.

4-«مردم را در معذوریت قرار داده و آنها را تهدید و ترغیب می‌کنیم که ثبت‌نام نکنند.» و «دولت به جای تشویق مردم به انصراف از یارانه نقدی، درآمدهای خود را از طریق کاهش ریخت‌وپاش‌ها افزایش دهد.» این دو جمله نمونه موضع‌گیری‌هایی است که هفته گذشته از سوی برخی نمایندگان مجلس در صحن علنی مطرح شده بود. نمایندگانی که خود رأی به اجرای فاز دوم هدفمندی با شیوه‌ای که دولت در حال اجرای آن است، داده‌اند. اینگونه موضع‌گیری‌ها خانوارهایی را دچار نگرانی و سرگردانی می‌کند.

5-هماهنگی در تیم اجرایی از حساسیت بالایی برخوردار است؛ متغیری که در ماه‌های اخیر کمتر خود را نشان داده است و شهروندان در ماه‌های اخیر پس از قطعی شدن اجرای مرحله دوم با تعدد، تنوع و تغییر و بعضا تناقض در تصمیم‌گیری‌ها و اظهارنظرهای دولتی مواجه بوده‌اند. داستان قبض‌های اخیر برق ازجمله مواردی است که می‌تواند اعتماد و اطمینان شهروندان را نسبت به دولت دچار خدشه کند و هزینه‌های اجرا را بالا ببرد. اجماع عمومی و مسئولیت‌پذیری 2عاملی است که می‌تواند موفقیت طرح را تضمین کند.

کد خبر 256507
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز