در این مطلب شما را با دلایل نادیده گرفتهای که باعث میشود شما همیشه سردتان باشد آشنا میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
- دچار کمبود هورمون تیروئید هستید
توصیه میکنیم اگر همیشه سردتان میشود کمی هشیار بوده و مسئله را ساده و بیاهمیت ندانید. این مشکل میتواند نشان دهندهی یک بیماری پنهان باشد. اگر علاوه بر سرمایی بودن احساس خستگی میکنید و بیدلیل وزنتان اضافه میشود بهتر است سلامت غدهی تیروئیدتان را بررسی کنید. این غده وظیفهی کنترل دمای درونی بدن را نیز برعهده دارد. در واقع کم کاری تیروئید باعث بروز احساس سرمای زیاد در بدن میشود.
اگر غدهی تیروئید به خوبی عمل نکند سوخت و ساز بدن به شدت افت میکند و در نتیجه انرژی کافی تولید نمیشود. بهتر است آزمایش خون بدهید و از تولید میزان کافی هورمونهای تیروئید مطمئن شوید. برای مقابله با این مشکل مواد غذایی سرشار از یُد را دریابید. از مصرف ماهیهای چرب، آجیلها، مغزهای روغنی، جلبکهای خوراکی و غذاهایی مانند سوشی غافل نشوید.
- خونتان درست نمیچرخد
گردش خون نامناسب میتواند به معنی تنگی قطر رگها باشد. این مسئله با علائم متعددی مانند احساس سرمای مداوم خود را نشان میدهد. این مشکل در افرادی که دچار آرتریت اعضای تحتانی بدن هستند و زمانی که عروق پا گرفته شده باشد دیده میشود. البته گفتنی است که سیگاری ها جزو نخستین افرادی هستند که با مشکل جریان خون نامناسب روبه رو میشوند. اگر این احساس سرما بیشتر در انگشتان دست و پاها باشد به طوری که احساس یخ زدگی در انتهاهای بدن داشته باشید ممکن است به سندرم رینود مبتلا باشید که اختلالی در گردش خون در انتهاهای بدن محسوب میشود. برای مقابله و بهبود جریان خون میتوانید به مواد غذایی متعددی مانند پرتقال، شکلات سیاه، فلفل کاین، آجیلها، ریشهی زنجبیل، سیر، لیموترش، آووکادو و غیره اعتماد کنید.
- بدنتان خسته است
دمای بدن مانند بسیاری از مسائل دیگر به خواب شما بستگی دارد. کم خوابی یا خستگی مزمن میتواند روی سیستم عصبیتان و مکانیسمهای بدنتان تأثیر بگذارد که یکی از وظایفش تنظیم دمای بدن است. بهتر است شبها زودتر بخوابید چون بیخوابی روی متابولیسم بدنتان تأثیر گذاشته و احساس لرز را به جانتان میاندازد. توصیه میکنیم غذاهای مقوی میل کنید و از مصرف محرکهایی که باعث بیخوابی میشوند بپرهیزید. اگر در طول رو آن قدر خسته هستید که دلتان نمیخواهد از جایتان تکان بخورید باز هم سعی کنید کمی قدم بزنید تا خون در بدنتان به جریان دربیاید و بدنتان گرم شود. یادتان باشد هرچه کم تحرکتر باشید جریان خونتان کندتر میشود و بیشتر میلرزید.
- کمبود آهن دارید
اگر علاوه بر لرزی که میکنید رنگ و رویتان پریده است احتمال دارد که دچار کم خونی ناشی از فقر آهن شده باشید. یکی از عوامل اصلی کم خونی کمبود آهن است. این مشکل به دلیل عادت ماهانه بیشتر دامنگیر خانمها میشود. آهن یک مادهی معدنی ضروری برای عملکردهای بدن است. این مادهی معدنی به گلبولهای قرمز کمک میکند تا اکسیژن را در خون منتقل کنند. اگر بافتها اکسیژن کمی دریافت کنند این روند ضروری نیز که دمای بدن را تنظیم میکند با مشکل مواجه میشود. برای مقابله با کمبود آهن مواد غذایی سرشار از آن یعنی عدس، تخم مرغ، گوشت قرمز، انواع لوبیاها، شکلات و غیره را دریابید. اگر مشکلتان برطرف نشد حتماً به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید.
- کمبود ویتامین B12 دارید
میتوانید دلایل لرز کردنتان را در بشقابهایتان بجویید. کمبود ویتامین B12 میتواند یکی از عوامل لرز بیامان بدن باشد. این ویتامین به میزان قابل توجهی در مواد غذایی حیوانی و محصولات لبنی وجود دارد و نقش مؤثری در تولید گلبولهای قرمز برعهده دارد. پیش از این نیز گفته شد که گلبولهای قرمز وظیفهی انتقال اکسیژن در خون را برعهده دارند. ویتامین B12 در متابولیسم بدن نیز دخالت دارد. توجه داشته باشید افراد گیاهخوار یا افرادی که دچار مشکل عدم جذب کافی این ویتامین در روده هستند بیشتر در معرض کمبود آن قرار دارند. فراموش نکنید که این مشکل علاوه بر ایجاد احساس لرز باعث بروز خستگی مزمن نیز میشود. برای تأمین هرچه بهتر این ویتامین به جگر گوساله، جگر گاو، بوقلمون، دل و قلوه، مغز گوساله، ماهی تن و غیره اعتماد کنید.
- دچار کمبود آب هستید
یادتان نرود حتی اگر سرمای جزئی خوردهاید حتی اگر تشنهتان نباشد باز هم مصرف مایعات و به ویژه آب را افزایش دهید. چون کمبود آب بدن و به اصطلاح دهیدراته شدن بدن باعث تشدید لرز میشود. افراد سالمند و همچنین افراد بیمار و افرادی که از اسهال رنج میبرند باید توجه ویژهای به این مسئله داشته باشند. توصیه میکنیم حتماً روزانه یک و نیم لیتر آب میل کنید چون 65 درصد آبی که بدن را تشکیل داده است تأثیر زیادی در تنظیم و کنترل دمای درونی بدن دارد. همین آب است که بعد از ورزش و فعالیتهای بدنی زیاد باعث خنک شدن بدن (از طریق تعریق) میشود. یادتان باشد که تأمین آب کافی بدن همچنین به مقابله با تغییرات دمای بدن کمک میکند.
قند خونتان پایین است
اگر خستهاید و همیشه احساس گرسنگی اذیتتان میکند احتمالاً دچار افت جزئی قند خون میشوید. اگر این افت انرژی تبدیل به مشکلی مزمن شود باید در تغذیهتان تغییراتی ایجاد کنید. چون احتمالاً دارد کالری و انرژی کافی را برای تولید گرمای بدن دریافت نمیکنید. زمانی که قند خون پایین باشد لازم است که به عنوان مثال با مصرف یک لیوان آب میوه این مشکل را جبران کنید. علاوه بر این افرادی که شاخص تودهی بدن آنها از 18.5 کمتر باشد نیز بیشتر احساس سرما و لرز میکنند. در واقع، متابولیسم پایین و نبود چربی کافی در بدن این افراد باعث میشود که نسبت به سرما آسیبپذیر باشند.
- دیابتی هستید
افراد دیابتی بیش از دیگران نسبت به سرما و گرما حساس هستند. میزان بالای قند خون که به بیماری دیابت نوع 2 معروف است نیز باعث ایجاد احساس لرز میشود. تمام رگهای خونی تحت تأثیر این بیماری قرار میگیرند و به مرور جدارهی عروق آسیب میبیند. این مسئله نیز منجر به بروز اختلالاتی در گردش خون میشود. اختلال گردش خون نیز به احساس سرما و لرز دامن میزند. این احساس لرز در نتیجهی عارضهی جدی دیگری به نام نوروپاتی محیطی نیز بروز میکند. این بیماری عصبهای ارسال کنندهی سیگنالها به مغز را تحت تأثیر قرار میدهد و در تنظیم دمای بدن اختلال ایجاد میکند.
منبع: تبيان
نظر شما