به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ تقریبا 75 درصد از بزرگسالان با کاهش فعالیت آنزیم لاکتوز (آنزیم لازم برای شکستن قند شیر) در بدن خود مواجه و برخی از افراد نیز مبتلا به عدم تحمل لاکتوز در بدنشان هستند اما ما به آنها جایگزینهای خوبی را توصیه میکنیم.
برای کسانی که دچار مشکل آلرژی به شیر، عوارض گوارشی ناشی ازمصرف فرآوردههای لبنی و یا حتی کسانی که از فرآوردههای حیوانی استفاده نمیکنند جایگزینهای لبنی بسیار زیاد و محبوبی مثل بادام، برنج، کنف، شیر سویا و نارگیل وجود دارند البته باید مراقب باشید که این شیرها و مواد غذایی مواد افزودنی و قند مصنوعی نداشته باشند. برخی از این محصولات نیز با مواد مغذی مانند کلسیم، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B12 غنی شده هستند.
حال ما به شما دو نوع شیر گیاهی توصیه میکنیم که جایگزین فرآوردههای لبنی گاوی هستند.
1. شیر بادام
این دستور را میتوانید با فندق، بادام زمینی، گردو و نیز انجام دهید.
مواد لازم:
½ فنجان بادام خام (یک شب خیس شده)
1.5 فنجان آب سرد یا آب نارگیل
شیرین کننده که به اختیار میتوانید مصرف کنید (خرما، انجیر، و یا يك قاشق چایخوری عسل یا شربت افرا)
½ قاشق چایخوری عصاره وانیل، اختیاری
- طرز تهیه:
بادام خام که حداقل 8 ساعت خیس یا ترجیحا یک شب خیس شده را به بقیه مواد اضافه کرده و در مخلوط کن با سرعت بالا هم بزنید سپس آن را از یک توری ریز یا الک عبور دهید، شیر را تا چهار روز در ظرف دربسته درون یخچال و ماده خمیری مانده در الک را برای استفاده در دسرها میتوانید نگهداری کنید.
- فواید :
به طور طبیعی سرشار از کلسیم و منیزیم بوده که برای قوی شدن استخوانها مفید است.
حاوی ویتامین E برای حفاظت از سلامت پوست
بادام به ثبات قند خون و سلامت قلب کمک میکند.
- .2شیر شاهدانه
2 قاشق غذاخوری تخم شاه دانه
1.5 فنجان آب نارگیل سرد
½ قاشق چایخوری عصاره وانیل
همچنین میتوانید خرما، انجیر، عسل یا شیره افرا به آرامی اضافه کنید تا شیرین شود.
طرز تهیه:
تخم شاه دانه و آب نارگیل در حدود 30 ثانیه با سرعت بالا مخلوط کنید تا به رنگ سفید شیری در بیاید این مخلوط را میتوانید در ظرف مهر و موم شده درون یخچال تا 4 روزنگهداری کنید.
- فواید این ترکیب:
حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3
منبع عالی پروتئین با قابلیت هضم بالا
اگر با استفاده از آب نارگیل تهیه شود سرشار از پتاسیم است.
منبع خوبی از آهن، منیزیم و روی است.
منبع: THESCIENCEOFEATING
نظر شما