اگر تصمیم گرفتید ماست خانگی درست کنید که از کیفیت آن مطمئن باشید، با ما همراه شوید تا طرز تهیه ماستی با بافت منسجم و طعمی شیرین را به شما آموزش دهیم. با یک دستور ساده میتوانید در خانه ماست درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه بستنی اکبر مشتی؛ اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران
طرز تهیه ۲ نوع آبدوغخیار | هر فصلی غذای خودش را دارد
طرز تهیه شامی پوک گیلانی | با این خوراک لذیذ به رشت سفر کنید
طرز تهیه کوکوی اسپانیایی | آسان و سریع آماده میشود
فیلم | طرز تهیه فسنجان ایرانی به سبک معاون سفیر استرالیا
- مواد لازم
شیر: ۴ لیوان
ماست: ۴ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید:
دنیای خمیرها | راهنمای خرید خمیر آماده برای پیراشکی و پیتزا
۷ اشتباه آشپزی که چاقتان میکند
- طرز تهیه و دستور پخت
► مرحله اول
شیر را بجوشانید (پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید شیر بهآرامی بجوشد و آب اضافیاش تبخیر شود). شیر را داخل ظرفی بریزید که برای ماست در نظر گرفتهاید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود. (در زمان اضافه کردن ماست، شیر باید به اندازهای گرم باشد که انگشتتان گرما را حس کند اما نسوزد.)
ظروف سفالی یا لعابی آب ماست را بهتر جذب میکنند؛ بنابراین اگر ظرف سفالی یا لعابی در دسترس دارید از آن استفاده کنید.
► مرحله دوم
مقداری از شیر را داخل کاسهای بریزید و با ماست مخلوط کنید؛ سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید و با قاشق بهآرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود. (این روش برای حل شدن بهتر ماست است.)
► مرحله سوم
در ظرف را ببندید و ظرف ماست را با پارچه تمیز خوب بپوشانید و در جای گرمی بگذارید. بسته به گرمای محیط ۸ تا ۱۲ ساعت زمان برای بستن ماست لازم است؛ پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
- فوتوفنها
► اگر ماست آب انداخت و تکهتکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده یا ماست خیلی سرد بوده یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است.
► هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست خانگی شما سفتتری خواهید داشت.
► از شیری استفاده کنید که مواد نگهدارنده نداشته باشد.
► برای تهیه ماست شیرین مخصوص دسر میتوانید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر، مقداری شکر نیز به شیر اضافه کنید.
► قبل از این که از مایه ماست استفاده کنید مطمئن شوید که مایه شیرین باشد در غیر این صورت ماستی که به دست میآید زیاد شیرین نخواهد بود.
► زمانی که مایه را اضافه میکنید، دمای شیر حدود ۴۰ درجه باید باشد.
► اگر ظرف لعابی یا سفالی در دسترس نداشتید از ظرف شیشهای یا روحی استفاده کنید.
► معمولا ماستی که در خانه تهیه میکنید، ماندگاری نسبتا کمتری از ماستهای بازاری دارد.
► اگر ماست آب انداخت، دور نریزید سعی کنید با کمی هم زدن آب را داخل ماست جذب کنید.
► ترش شدن ماست به خاطر دمای بالای شیر، تازه نبودن مایه، زیاد بودن مایه ماست و زمان تخمیز طولانی است؛ و بیمزگی ماست به علت کمتربودن دمای شیر، تازه بودن مایه ماست، شیرین بودن مایه ماست.
منابع: ایرنا – کتاب کاله
نظر شما