به دلیل سکونت قوام‌السلطنه، نخست‌وزیر دوران قاجار و پهلوی، به خیابان قوام معروف شد. پیش از آن اما به دلیل میزبانی از یک شفاخانه‌، بین مردم به خیابان مریض‌خانه مشهور بود. بعد از انقلاب نامش به سی تیر تغییر یافت و سال‌هاست که همین نام بر پیشانی این خیابان یادآور واقعه‌ای تاریخی است.

4444444444444444

همشهری آنلاین - نصیبه سجادی: خیابان سی تیر یکی از خیابان‌های معروف تهران است. هم به دلیل رویدادهای سیاسی و اجتماعی‌ای که در طول سال‌های شکل‌گیری‌اش، بیش از 150سال پیش، و نیز در ابتدای مشروطیت شاهدش بوده و هم به سبب اینکه برخی از «اولین»‌های تهران را در خود جای داده است، موزه‌ها، عمارت‌ها، باغ‌ها، کاخ‌ها، اولین شفاخانه، اولین هنرستان ایران و مکان‌های دیدنی دیگری که وجود فقط یکی از آنها کافی است که به یک شهر و محله، حتی یک کشور، هویت ماندگار ببخشد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا ببینید

این خیابان پایتخت در جهان لنگه ندارد | جمع چهار دین آسمانی در یک چهارراه

 این خیابان، اما اعتبارش فقط به این داشته‌ها نیست، به آدم‌هایی است که از هر دین و مسلک سال‌هاست در اینجا و در کنار هم زندگی آرام و مسالمت‌آمیز دارند و به عقاید هم احترام می‌گذارند. اینها را قدیمی‌های چهارراه ادیان می‌گویند؛ چهارراهی در خیابان سی تیر که پیروان اسلام، یهودیت، مسیحیت و زرتشت در مسجد، کنیسه، کلیسا و آتشکده آن به راز و نیاز می‌پردازند.

این خیابان پایتخت در جهان لنگه ندارد | جمع چهار دین آسمانی در یک چهارراه

همسایگی نیایشگاه‌ها در یک خیابان

چهارراه ادیان چهارراهی است به طول 1280 متر در تقاطع خیابان جمهوری تهران با خیابان سی تیر و میرزا کوچک‌خان. در ضلع جنوبی این چهارراه، یعنی خیابان سی تیر، کوچه سیمی، کنیسه حییم پرستشگاه کلیمیان تهران قرار دارد. چند کوچه بالاتر، در کوچه رستمی جاهد، مسجد حضرت ابراهیم(ع) و در ضلع شمالی آن آتشکده زرتشتیان آدریان و درست روبه‌روی آن کلیسای مسیحیان حضرت مریم(س) واقع شده است؛ اتفاقی بی‌نظیر که در جهان لنگه ندارد. گفته می‌شود که حتی هند با آن همه تنوع مذاهب نتوانسته در هیچ معبر و خیابانی با این فاصله شاهد این پیوستگی ادیان و همسایگی نیایشگاه‌ها باشد.

سال‌های سال صاحبان همه ادیان در این چهارراه با صلح و صفا در کنار یکدیگر زندگی و رعایت حال هم را کرده‌اند. طی این سال‌ها جمعیت ساکن این راسته کمتر شده، اما کلیساها و کنیسه و آتشکده و چند مدرسه و مسجد هنوز این‌ قدرت را دارند که پیروان همه ادیان را به این چهارراه بکشانند. چهارراه ادیان در خیابان سی تیر، یک خیابان با آدم‌ها، مغازه‌ها، کوچه‌ها، محله‌ها و... نیست، چهارراهی است جهانی با مردمانی با مجموعه‌ای از افکار و عقاید و مراکز متعلق به خود که همه در یک نشانی در صلح و صفا در کنار هم روزگار می‌گذرانند.

این خیابان پایتخت در جهان لنگه ندارد | جمع چهار دین آسمانی در یک چهارراه

کد خبر 732177

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۰۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
    1 0
    در خیابان کمال مالزی ۴ طرف چهار راه ۴ دین خداوند صاحب مسجد معبد و کلیسا و کنیسه هستند یکم از اونهایی که دنیا رو دیدن سوال بفرمایید
  • ولی IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
    0 1
    عالیه