به گزارش همشهری آنلاین، باغ فردوس در سال ۱۲۶۴ قمری به دستور محمدشاه قاجار ساخته شد، اما با مرگ شاه، باغ و قصر نیمه تمام ماند. پس از محمدشاه، ناصرالدینشاه باغ را بهعنوان هدیه عروسی به دختر و دامادش، دوستعلیخان معیرالممالک، سپرد. دوستعلیخان، با کمک معماران اصفهانی و یزدی، ساختمانی در قسمت جنوبی باغ برپا کرد و نام آن را «رشک بهشت» گذاشت. پلکان و بخشهای دیگری از بنا از مرمر اعلای یزد و دیوارهای داخل اتاق با کاغذهای طلایی برجسته پوشانده شده بود.
با گذر سالها، دوستعلیخان اعتنای چندانی به باغ نکرد و ساختمان رو به خرابی گذاشت. بعد از آن، مالکیت باغ چندبار دستبهدست شد تا در زمان مظفرالدینشاه قاجار، محمدولیخان سپهسالار تنکابنی آن را خرید. سپهسالار علاوه بر ایجاد فواره و استخرهای مطبق، قنات باغ فردوس را نیز احیا کرد و سر دری باشکوه در مظهر قنات (میدانگاه فعلی باغ فردوس) ساخت، ولی به دلیل بدهی به تجارتخانه طومانیانس، باغ را به او داد و طومانیانس نیز باغ را در ازای بدهی به دولت رضاخان واگذار کرد.
سرانجام، در سال ۱۳۱۶ شمسی، وزارت معارف آنجا را خرید و ساختمان را مرمت و دبیرستان شاپور تجریش را در آن تأسیس کرد. در سال ۱۳۵۰ ساختمان باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و پس از انقلاب نیز در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و در نهایت موزه سینما به عمارت باغ انتقال یافت.
نظر شما