دنیای غذاها فقط دنیای طعم‌ها نیست، دنیای درمان‌ها هم هست. در این مطلب به سراغ خواص شگفت انگیز مواد غذایی رفته‌ایم.

کیفیت مواد غذایی

همشهری آنلاین: اگر به‌خواص ویژه هر کدام از مواد غذایی اولیه‌ای‌که با آنها غذا می‌پزیم توجه کنیم، بهتر می‌توانیم بفهمیم کدام غذاها برای سفره خانواده ما بهتر است.این‌طوری علاوه بر یک آشپز خوب یک مشاور تغذیه خوب هم خواهیم بود!

دارچین ضد خودشیرینی خون

دارچین فقط بو و طعم غذا را عوض نمی‌کند و به قول قدیمی‌ها فقط گرم نیست؛ به تازگی گروهی از محققان تغذیه به این نتیجه رسیده‌اند که دارچین می‌تواند بر میزان فعالیت انسولین در بدن اثر گذاشته و آن را تشدید کند و به این شکل میزان قند خون را کاهش دهد. در یکی از این مطالعات که بر روی ۳۰ زن و ۳۰ مرد ۴۰ ساله به انجام رسید محققان توانستند قند خون افراد را بدون استفاده از انسولین و تنها با مصرف دارچین کنترل کنند. در این بررسی محققان با مصرف روزانه‌ شش گرم دارچین برای ۴۰ روز، قند خون را به شکل بسیار موثری کاهش دادند و در حد طبیعی نگه داشتند. علاوه بر میزان قند خون، کلسترول و تری‌گلیسیرید نیز طی ۲۰ روز مصرف دارچین به حد طبیعی رسید. مواد موجود در دارچین از شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد (مواد شیمیایی‌ای که با بالا رفتن سن و یا بیماری در بدن به‌وجود می‌آیند و باعث تخریب سلول‌های بدن می‌شوند) جلوگیری می‌کنند و بدین شکل از اثرات مخرب بیماری دیابت می‌کاهند. علاوه بر این، ویتامین‌های C و K موجود در دارچین از آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌ای هستند که باعث افزایش خاصیت مفید دارچین می‌شوند ‌و فرایند شکل‌گیری عوارض جانبی دیابت را کند می‌کنند.

روغن زیتون و دستگاه گوارش سالم

روغن زیتون فقط بی‌کلسترول و ضد سرطان نیست. این معجون برای سیستم گوارشی بدن کلی فایده دارد. متخصصان تغذیه معتقدند که روغن زیتون، صفرا بر است و باعث تخلیه کیسه صفرا می‌شود، به این ترتیب که انقباض کیسه صفرا و تولید نمک‌های صفراوی را در کبد تحریک کرده و در نتیجه دفع کلسترول را از طریق صفرا افزایش می‌دهد و از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می‌کند. روغن زیتون به علت داشتن سیتواسترول‌ها مانع جذب کلسترول در روده کوچک می‌شود و جذب عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم و آهن را افزایش می‌دهد.

آب انار ضد سرطان سینه

انار خودش هزار و یک فایده دارد. آب انار هم برای اینکه کم نیاورد کلی خاصیت دارد. پژوهشگران می‌گویند نتایج تحقیقات نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از آبمیوه‌های قرمز دانه‌دار به خصوص انار باعث افزایش قدرت بدن در مبارزه با رشد سرطان سینه شد. در این مطالعه زمانی که مصرف آب انار را ارزیابی کردند، مشخص شد، این ماده به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان، به مقدار زیاد می‌تواند به عنوان راهی برای مبارزه و جلوگیری از سرطان سینه باشد.

بیش از ۷۵ درصد از همه موارد سرطان سینه با استروژن تغذیه می‌شوند و سالانه حدود ۴۰۰ هزار زن در سراسر جهان جان خود را بدین طریق از دست می‌دهند.

بر این اساس محققان دانشگاه اوهایو روی مزایای انار در مبارزه با سرطان سینه متمرکز شدند. این گروه دریافتند: میوه‌های قرمز دارای آب و دانه، به طور طبیعی یک نوع ماده شیمیایی به نام «اسید الاجیک» تولید می‌کنند که به نظر می‌رسد برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطان در بافت‌های سینه مفید باشد.

در آزمایشگاه، محققان روی آنزیم روماتاس که نقش کلیدی در تولید استروژن و توسعه رشد سرطان سینه و اثرات ده‌ها ترکیب موجود در انار که با مبارزه با سرطان سینه مرتبطند، مطالعه کردند.

لپه داروی قلب شما

تا حالا فکر می‌کردید که لپه، این لپه کوچولو که به زور به چشم می‌آید این قدر مفید باشد؛ اینکه به تنظیم فشار خون کمک کند و در نتیجه مانع از بیماری‌های قلبی و عروقی شود. پژوهشگران تغذیه معتقدند فیبر موجود در لپه به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند و نمی‌گذارد فرد مصرف‌کننده درگیر بیماری قلبی شود. البته به غیر از فیبر، پتاسیم موجود در لپه هم برای پایین آوردن فشار خون و جلوگیری از مشکلات قلبی مفید است. اگر تا امروز فقط لپه را در قیمه مصرف می‌کردید حالا بهانه خوبی دارید تا این عضو باارزش خانواده حبوبات را بیشتر مورد عنایت قرار دهید. مثلا سوپ لپه، کوکوی لپه و ...

عضله‌سازی با خردل

ملوان زبل را یادتان می‌آید که تا می‌توانست اسفناج می‌خورد و عضله‌هایش قوی می‌شد حالا شما به جای اسفناج، خردل بخورید و همان جواب را بگیرید. متخصصان تغذیه دریافته‌اند که گیاه خردل حاوی نوعی استروئید است که واکنشی شبیه به استروئیدهای آنابولیک، البته با عوارض جانبی بسیار کمتر نشان می‌دهد. این استروئید «هوموبراسنیولید» نام دارد که یک تاثیر آنابولیکی برجای می‌گذارد، اشتها را افزایش می‌دهد و همچنین باعث افزایش میزان توده عضلانی و نیز اندازه رشته‌های عضلانی می‌شود. پس اگر دوست دارید، انواع ترکیبات خردل را به میز غذایتان اضافه کنید؛ هم سلامت می‌شوید و هم عضله‌دار می‌شوید.

کشمش بروم‌ساز

به قیافه‌اش نگاه نکنید؛ کلی کار ازش برمی‌آید. پزشکان معتقدند که کشمش برای زنان یائسه بسیار مفید است. آنها معتقدند بروم موجود در کشمش مهم‌ترین عامل این مساله است. بروم ماده‌ای است که برای تبدیل استروژن و ویتامین D به شکل‌های فعال آنها مورد نیاز است. بعد از یائسگی در زنان، میزان استروژن کاهش یافته و باعث حساس شدن استخوان‌ها می‌شود تا آنجا که هورمون پاراتیروئید دستور به برداشت کلسیم از استخوان‌ها را می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد بروم از آرتروز استخوان و پوکی استخوان‌ها جلوگیری می‌کند و تاثیرات مفید استروژن درمانی در زنانی که به سن یائسگی رسیده‌اند را افزایش می‌دهد.

کد خبر 821041
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha