همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در این مطلب به برخی از غذاهای رایج اشاره کردهایم که میتوانند به طور طبیعی باعث تسکین و کاهش تحریک روده شوند.
غذاهای غنی از پروبیوتیک
پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که میتوانند به بازگرداندن تعادل به میکروبیوم روده کمک کنند و به طور بالقوه علائم سندرم روده تحریک پذیر را کاهش دهند. ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و سایر غذاهای تخمیری میتوانند منابع خوبی از پروبیوتیکها باشند.
فیبر محلول
غذاهای غنی از فیبر محلول میتوانند به تنظیم حرکات روده و کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر کمک کنند. به عنوان مثال میتوان به جو، دانه کتان و میوههایی مانند موز، پوره سیب و انواع توتها اشاره کرد.
پروتئین بدون چربی
گوشتهای بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون و ماهی معمولا مناسب افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر هستند. منابع پروتئینی گیاهی مانند توفو، تمپه و حبوبات در بخشهای کوچکتر نیز میتوانند به عنوان پروتئینهای بدون چربی در نظر گرفته شوند.
غذاهای کم چرب
غذاهای پرچرب میتوانند علائم تحریک روده را در برخی از افراد مبتلا به روده تحریک پذیر ایجاد کنند. انتخاب گزینههای کم چرب میتواند به کاهش ناراحتی گوارشی کمک کند. این رژیم غذایی میتواند شامل انتخاب تکههای بدون چربی گوشت، محصولات لبنی کمچرب و روشهای طبخ بدون چربی باشد.
نعاع تند
تحقیقات نشان داده که روغن نعناع تند علائم سندرم روده تحریک پذیر، به ویژه درد شکم و نفخ را کاهش میدهد. چای نعناع تند میتواند به بهبود این وضعیت و کاهش ناراحتی گوارشی کمک کند.
زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و میتواند به تسکین دستگاه گوارش کمک کند. مصرف چای زنجبیل یا افزودن زنجبیل تازه به وعدههای غذایی ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر را تسکین دهد.
آبرسانی
هیدراته ماندن برای سلامت کلی گوارش مهم است. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز میتواند به جلوگیری از یبوست، یکی از علائم رایج سندرم روده تحریک پذیر کمک کند.
آب قلم، آبگوشت استخوان
آبگوشت استخوان سرشار از مواد مغذی است و به راحتی هضم میشود . این غذای محبوب در میان ما ایرانیها یک گزینه تسکیندهنده برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما