دانه چیا و تخم شربتی هر دو دانه‌های خوراکی ریز و مغذی هستند که با وجود برخی شباهت‌ها، تفاوت‌های کلیدی نیز بین این دو دانه وجود دارد که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

طریقه مصرف دانه چیا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، یکی از اشتباهات رایج شما کاربران در مصرف دانه چیا، جایگزین کردن سیاه دانه یا تخم شربتی با این دانه پرخاصیت است در حالیکه این سه دانه از یکدیگر جدا بوده و یکسان نیستند، یعنی دانه چیا همان تخم شربتی یا سیاه دانه نیست بلکه جدا از آنهاست که در ادامه برای آگاهی بیشتر شما در موردش گفته ایم.

تفاوت ظاهری تخم شربتی و دانه چیا

در ظاهر، دانه چیا به شکل بیضی و به رنگ خاکستری تیره است و گاهی دانه‌های سفید نیز در میان آن‌ها دیده می‌شود. این دانه‌ها دارای رگه‌های خاکستری، مشکی و گاهی قهوه‌ای هستند و اندازه‌ای نزدیک به دانه‌های کنجد دارند در حالی که تخم شربتی دانه‌هایی کشیده، سیاه رنگ، براق و بزرگتر از دانه‌های چیا دارد.

از نظر بافت، دانه چیا جویدنی است و می‌توان آن را بدون نیاز به خیساندن در انواع سالادها، نان، کیک و شیرینی‌ها استفاده کرد(بشرط نداشتن مشکل گوارشی)؛ اما تخم شربتی حتماً باید قبل از مصرف خیسانده شود.

همچنین، سرعت جذب آب در تخم شربتی بسیار بالا است و سریعاً آب را به خود جذب می‌کند، در حالی که دانه چیا آب را دیرتر و به تدریج جذب می‌کند.

تفاوت اصلی دانه چیا و تخم شربتی ؛ خواص کدام بیشتر است؟ | روش مصرف دانه چیا

تفاوت خواص دانه چیا و تخم شربتی

از نظر ارزش غذایی، دانه چیا بیشترین مقدار امگا ۳ را در میان گیاهان داراست و بیش از دو برابر تخم شربتی امگا ۳ دارد. در مقابل، میزان فیبر تخم شربتی کمی بیشتر است.

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم، میزان کلسیم در این دو دانه است. دانه چیا سرشار از کلسیم است و پنج برابر شیر کلسیم دارد.

همچنین، حاوی پتاسیم و منیزیم می‌باشد و تمامی ترکیبات لازم برای رشد، تقویت و جلوگیری از پوکی استخوان را در بر دارد.

علاوه بر این، دانه چیا مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان دارد، در حالی که تخم شربتی تنها از نظر میزان آهن کمی غنی‌تر از دانه چیاست.

بطور کلی دانه چیا بسیار غنی از فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا-۳، کلسیم است درحالیکه ارزش غذایی تخم شربتی کمتر از دانه چیا است.

تفاوت اصلی دانه چیا و تخم شربتی ؛ خواص کدام بیشتر است؟ | روش مصرف دانه چیا

تفاوت در طعم دانه چیا و تخم شربتی

از نظر طعم، دانه چیا بی‌مزه است و به راحتی می‌توان آن را به غذاها، دسرها و سالادها اضافه کرد بدون اینکه طعم اصلی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، و در عین حال به ارزش غذایی آن‌ها بیفزاید. در مقابل، تخم شربتی دارای عطر و طعمی ملایم است که ممکن است در غذاها و نوشیدنی‌ها قابل تشخیص باشد.

تفاوت در منبع گیاهی متفاوت دانه چیا و تخم شربتی

دانه چیا از گیاه Salvia hispanica به دست می‌آید که اصالتاً یک عضو از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است اما تخم شربتی از گیاه Ocimum basilicum به دست می‌آید که جزو خانواده لیمیاسیه‌ها محسوب می‌شود.

روش مصرف دانه چیا

راه‌های مختلف مصرف دانه‌های چیا عبارتند از:

بشکل ساده

این دانه‌های ترد و سفت، به‌راحتی می‌توانند به هر نوع غذا و سالادی اضافه شوند و مورد استفاده قرار گیرند.

پودر چیا

برای افرادی که تمایل به مصرف دانه‌های چیا ندارند، پودر چیا به عنوان جایگزینی برای آرد و ادویه در تهیه سوپ، سس، پودینگ و نوشیدنی‌ها مناسب است. همچنین، این پودر می‌تواند به غذاهای کودکان نیز اضافه شود.

دانه‌های خیس‌شده چیا

روش متداول برای مصرف دانه‌های چیا به صورت خام، افزودن آن به نوشیدنی‌های مختلف البته بعد از خیس کردن بمدت حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت است. بعد از خیس خوردنف دانه چیا حالت لعاب‌داری پیدا کرده و هضم و جذب مواد مغذی آن ساده تر میشود.

کد خبر 868501

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آزاد IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۲
    13 3
    دریغ از دو تصویر برای مقایسه واقعا افسوس این چه طرز معرفی کردنه
  • IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۳
    0 0
    ما که چیزی نفهمیدیم شبیه لوبیا قرمز بود