به گزارش همشهری آنلاین، حلوا از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایران است که عمدتاً در ماه مبارک رمضان یا مجالس عزاداری طبخ و آماده میشود؛ با این حال این دسر به سبب ترکیبات مورد استفاده در طبخ فواید متعددی را برای بدن به همراه دارد و میتواند به عنوان میانوعدهای عالی به تقویت سیستم ایمنی و رشد و ترمیم عضلات هم کمک کند. با توجه به این موضوع در این مطلب از همشهری آنلاین به سراغ طرز تهیه حلوا سیاه رفتهایم تا بتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان از خوردن این ترکیب فوقالعاده لذت ببرید.
حلوا سیاه چیست؟
حلوا از دسرهای سنتی ایرانی است که با استفاده از ترکیبات گوناگونی همچون آرد، شکر، روغن و... تهیه میشود و به سبب رنگ تیرهی خود که به واسطهی سرخ شدن آرد به دست میآید به نام حلوا سیاه هم شناخته میشود. با وجود اینکه تاریخچه و مبدا خاصی برای این شیرینی وجود ندارد، به نظر میرسد ریشههای آن به استانهای شمالی و غربی کشور باز میگردد.
از آنجایی که طبخ حلوا بسیار آسان است و به مواد اولیهی پیچیدهای نیاز ندارد، از گذشته تاکنون به عنوان میانوعده در مراسمهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و کالری بالایی که دارد آن را به منبع بینظیری از انرژی به ویژه در فصول سرد سال تبدیل میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا | نکات طلایی برای خوشرنگ و خوشمزه شدن حلوای تیره
مواد اولیه تهیه حلوا سیاه
پیش از مطالعه طرز تهیه حلوا سیاه، بهتر است مواد و ترکیبات اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم برای تهیه حلوا سیاه |
|
دارچین |
نصف قاشق چایخوری |
شکر |
یک و یک چهارم لیوان |
پودر زنجبیل و هل |
نصف قاشق چایخوری |
کره |
۴۰ گرم |
روغن مایع |
نصف لیوان |
آب |
۳ لیوان |
آرد نانوایی |
۲ لیوان |
گلاب |
نصف لیوان |
طرز تهیه حلوا سیاه
برای آماده کردن بهترین و خوشمزهترین حلوا سیاه لازم است پیش از هرکاری شربت آن را به صورت زیر آماده کنید:
- درون یک قابلمه شکر، آب و گلاب را با هم مخلوط کنید و حرارت دهید تا بعد از جوش آمدن شکر به صورت کامل حل شود.
- بعد از اینکه شربت یک تا دو جوش زد، زیر گاز را خاموش کنید و مراحل مربوط به تهیهی حلوا را دنبال کنید.
برای تهیهی حلوا لازم است:
- آرد را الک کنید و درون یک تابه بزرگ بریزید.
- تابه را روی حرارت بگذارید و آرد را مرتب هم بزنید تا به رنگ قهوهای در بیاید.
- تفت آرد باید به گونهای انجام شود که کل بخشهای آن از حالت خامی در بیایند و حالتی یکدست به خود بگیرند.
- از آنجایی که احتمال سوختن آرد در مراحل نهایی کار بسیار بالا است، باید ترکیب را به صورت مرتب هم بزنید.
- بعد از تفت خوردن کامل آرد آن را از تابه خارج کنید و پس از الک کردن، مجددا به درون تابه بازگردانید.
- حال نوبت به اضافه کردن روغن به آرد میرسد. باید آرد و روغن را تا جایی هم بزنید که روغن به صورت کامل به خورد آرد برود و ترکیب یکدستی حاصل شود.
- در این مرحله کره، هل، زنجبیل و دارچین را به ترکیب درون تابه اضافه و دوباره هم بزنید.
- پس از یکدست شدن ترکیب شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
- وقتی که حلوا به راحتی از ظرف جدا شد، یعنی طبخ آن به پایان رسیده است؛ بنابراین حرارت را خاموش کنید و مخلوط را به ظرف موردنظر خود انتقال دهید.
نکته: اگر میخواهید حلوا تیرهتر شود به آن یک قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت حلوای ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
ترفندهای تهیه حلوا سیاه خوشمزه
برای اینکه حلوای شما طعم و بافتی عالی پیدا کند لازم است نکات و ترفندهای زیر را در نظر بگیرید:
- از حرارت ملایم برای تفت دادن آرد استفاده کنید تا نسوزد و طعمی فوقالعاده به دسر شما بدهد.
- ترکیب را به صورت مداوم هم بزنید تا گلوله نشود و ته نگیرد.
- برای خوشمزهتر شدن حلوا میتوانید از کره حیوانی یا انواع روغنهای باکیفیت موجود در بازار استفاده کنید.
- بعد از پخت، مدت زمانی صبر کنید تا حلوا استراحت کند و طعمها به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
- استفاده از هل و دارچین عطر و طعم ویژهای به حلوای شما میبخشد.
- برای یکدست شدن شربت حتماً شکر را در آب جوش حل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا | به ۲ روش ساده با آرد گندم در خانه حلوا بپزید
سخن پایانی
دنبال کردن کلیهی نکات و موارد مهم طرز تهیه حلوا سیاه به شما کمک میکند لطیفترین و خوشمزهترین حلوا را برای عصرانه و دورهمی در کنار دوستان و اعضای خانواده آماده و خستگیهای یک روز شلوغ را از خود دور کنید.
نظر شما