مهارتها جامعه
-
چگونه بدون اینکه دیگران ناراحت شوند، نه بگوییم؟
شاید خیلی مواقع به این فکر میکنیم که چطور میتوانیم به دوستان و عزیزانمان نه بگوییم که دلخوری پیش نیاید؛ نه گفتن یک مهارت است که باید آن را آموخت.
-
۱۰ زبان بدن که باعث میشوند فردی غیر قابل اعتماد به نظر برسید
داشتن ارتباط چشمی در ایجاد اعتماد بسیار مهم است. وقتی همه جا، بهجز شخصی که با او صحبت میکنید را نگاه میکنید، این تصور ایجاد میشود که یا علاقهای به صحبت ندارید یا بدتر از آن، چیزی را پنهان میکنید.
-
چرا بعضیها نمیتوانند از تلفن همراهشان جدا شوند؟
اجازه دهید اعتراف کنم؛ من مقصر بودم. اولش سرگرمی بود. گفتم فقط چند لحظه نگاه میکنم و میگذارمش کنار؛ اما نتوانستم. کمکم آنقدر جذبش شدم که نتوانستم کنار بگذارمش. گوشی تلفن همراهم را میگویم.
-
چگونه به فردی کسالتآور و خستهکننده تبدیل شدم؟
توی مهمانی کنارتان نمیایستند و به هر بهانهای، تنهایتان میگذارند. در راهروهای محیط کار، خود را با تابلوی اعلانات و تلفن همراه سرگرم میکنند تا مجبور به گفتوگو با شما نشوند و در صف طولانی نانوایی، گرهای حاکی از بیحوصلگی را در ابروهایشان میاندازند تا مجبور به ادامه دادن گفتوگو با شما نباشند.
-
۱۰ سؤال ظاهرا ساده اما ناپسند که نباید از دیگران بپرسید
گاهی شاید متوجه نباشیم که چیزهایی که از دیگران میپرسیم مناسب نیستند، چون فکر میکنیم فقط یک سوال ساده و بیضرر است.
-
از هر ۱۰۰ ایرانی یک نفر دچار اوتیسم است | چگونه بفهمیم کودکمان این اختلال را دارد یا نه؟ | برچسبهایی که به کودکان اوتیسم زده میشود
از هر ۱۰۰ نفر ایرانی، یک نفر کودک یا بزرگسال دارای اختلال اوتیسم است اما خیلی از افراد و خانوادهها این موضوع را نمیدانند.
-
طاهره همیز از خانواده میگوید؛
روابط نامتعارف موریانهای برای پایههای روابط خانواده است
طاهره همیز، استاد حوزه و دانشگاه از تأثیر منفی روابط نامتعارف افراد نامحرم بر امنیت خانواده میگوید
-
۷ علامت یک فرد غیر قابل اعتماد که باید از او دوری کنید
خودداری از نگاه مستقیم همیشه نشانه دروغگویی نیست. اما اگر متوجه شدید که فرد مقابلتان دائماً نگاهش را از شما میدزدد (نگاه خود را اغلب به سمت گوشههای راست یا چپ چشمهایش میبرد)، ممکن است در حال دروغ گفتن باشد.
-
اشتباهاتی که جلوی شادی و شاد بودن را میگیرد
روانشناسان معتقدند کسانی که عاشق زندگی کردن هستند، آدمهای شادتر و سالمتری هم هستند.
-
چگونه خود را از شر بی اعصابها نجات دهیم؟
حتی در یک روز زیبای بهاری که پرندهها مشغول آواز خواندن هستند و شکوفهها در حال باز شدن، خیلیها نه اعصاب گوش کردن به صدای پرندهها را دارند و نه چشمهایشان شکوفهها را میبیند.
-
این آدمها را از زندگیتان کنار بگذارید
قدیمیها میگفتند آدمهایی که «نه» توی کار میآورند به درد دوستی و معاشرت نمیخورند. آدمهایی که مدام جلوی یک حرکت تازه را میگیرند و برای هر قدمی که برمیدارند، هزارتا غرولند و اخم و دعوا کنار میگذارند.
-
با آمدمهای بدگمان و شکاک چه کنیم؟
پارانویا همان بیماریای است که خیلیها از آن با نام بدبینی و سوءظن یاد میکنند که یک تفکر غلط است که در ذهن بسیاری از افراد جا افتاده، اگرچه بدبینی و سوءظن جزو علائم این بیماری است ولی این همه ماجرا نیست.
-
چطور از شر منفیبافی خلاص شویم؟
هیچ چیز در زندگیاش خوب پیش نمیرود؛ در همین روز آفتابی، با وجود همین نسیم ملایم و خنکی که میوزد و چهچه پرندههایی که بالای سرش میخوانند، هیچ گوشهای از زندگیاش را زیبا نمیبیند.
-
از کجا بفهمیم عاشق شدهایم؟
تمام روز توی فکرتان چرخ میزند؟ تکتک رفتارهایش برایتان معنا دارد و حاضرید همه زندگی و وجودتان را برای شاد شدنش قربانی کنید؟ میترسید دلش با شما نباشد و از روزی که جایش در زندگیتان خالی باشد، وحشت دارید؟
-
چرا بعضیها چشم دیدنتان را ندارند؟
وقتی پایتان را به اتاق میگذارید، سکوت همهجا خانه میکند یا اینکه چشم دوستی که منتظرتان بوده برق میزند و سردرد دلش باز میشود؟ آدمها وقت حرف زدن با شما خودشان را سانسور میکنند و دستبهعصا حرف میزنند، یا اینکه با اشتیاق زیروبم زندگیشان را رو میکنند و به توصیههایتان گوش میدهند؟
-
نمره سواد عاطفی شما چند است؟ | با این روشها ارتباط سالم را به فرزندانتان بیاموزید | از کجا بدانیم رابطه عاطفی موفقی داریم؟
یک روانشناس و مشاور خانواده میگوید: ما در خیلی از موارد از مراجعین میپرسیم که حالت در رابطه خوب است؟ میگوید نه. میپرسیم خب برای این حال بد چه کردهای؟ میگوید هیچ، میسوزم و میسازم. در حالی که برای زنده نگه داشتن رابطه باید مدام تلاش کرد و یاد گرفت. هیچکس با خوردن معجون به رابطه مناسب نمیرسد.
-
گفتگوی همشهریآنلاین با یک متخصص اعصاب و روان و روانپزشک؛
آیا قانون جذب حقیقت دارد؟ | بعضیها پیش رمال میروند تا... | کدام افراد بیشتر به قانون جذب گرایش دارند؟
دکتر منا کروندی، روانپزشک میگوید: گاهی ضمیر ناخودآگاه ما که جایگاهش را هم در مغز ما پیدا کردهاند، شرایطی را فراهم میکند یا انتخابهایی را به صورت ناخوادآگاه برای فرد انجام میدهد که در حیطه خودآگاه او نمیگنجد. این موضوع در تمایل و گرایش افراد به قانون جذب و مواردی از این دست نقش دارد.
-
۱۰ افسانه که ما باورشان داریم اما روانشناسها با آن مخالفند
هر یک از ما در زندگیمان نسبت به رویدادها و پدیدههای مختلف باورهایی داریم اما روانشناسان با برخی از این باورها مخالفند.
-
گفتوگوی همشهری آنلاین با عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛
عذاب وجدان نداشته باشیم؛ زندگی اهدا کنیم | چطور بازماندگان را برای اهدای عضو آماده کنیم؟
اهدای عضو یک عمل پزشکی است که در آن یک یا چند عضو از بدن فرد خارج میشود و در بدن شخص دیگری قرار میگیرد تا جایگزین عضو آسیبدیده یا از دست رفته او شود. اجازه این کار در شرایطی که خانوادهها عزادار عزیزشان هستند آسان نیست ولی اطلاعرسانی و آگاهیبخشی از جزئیات و شرایط کلی آن موضوع مهمی است.
-
گفتگوی همشهریآنلاین با یک روانشناس و یک جامعهشناس؛
چرا سن بلوغ پایین آمده است؟ | دههپنجاهیها و دههشصتیها بالاترین سن بلوغ را داشتند | آیا جغرافیا در بلوغ زودرس و دیررس تاثیر دارد؟
روانشناسان میگویند سن بلوغ دختران و پسران دردنیا و ازجمله در ایران از چند ماه تا چند سال کاهش یافته و تغییرات اقلیمی، تغییر سبک زندگی، در دسترس بودن تکنولوژی، دسترسی آسان به اینترنت و در دسترس بودن اطلاعات اجتماعی دلایل متعددی هستند که در این زمینه نقش دارند.
-
گفتگوی همشهریآنلاین با دو کارشناس گفتاردرمانی؛
تخم کفتر و بلدرچین زبان بچه را باز میکند؟ | یک باور رایج درباره دیر زبان باز کردن پسرها | کودکان دیجیتالباز شدهاند | سن طلایی تشخیص اختلالات گفتاری
یک کارشناس گفتاردرمانی میگوید: از هر ۱۰ کودک مراجعهکنندهای که با مشکلات اختلال در گفتار داریم، ۹ نفرشان یا دیجیتالبیبی هستند، یا اوتیسم دارند یا تاخیر در گفتار. در همه موارد هم اطرافیان به والدین این کودکان گفتهاند صبر کنید درست میشود، یا تخم فلان پرنده را به بچه بدهید خوب میشود.
-
ترفندهای خانهتکانی/۹
۵ راهکار برای آسان شدن نظافت خانه | اشتباهاتی که در خانه تکانی انجام میدهیم
در آستانه عید نوروز ۱۴۰۲ بار دیگر فصلی جدید از خانه تکانیها آغاز شده؛ شاید در این فصل که همه ایرانیها طبق معمول همه ساله به تمیز کردن خانههای خود میپردازند، مرور بعضی از نکات درباره اشتباهاتی که در زمان نظافت خانه رخ میدهد، خالی از لطف نباشد.
-
اشتغالزاترین رشتههای دانشگاهی را بشناسید | این ۴ رشته بیشترین بیکاری را دارند
نتایج طرح پایش اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهها در ۷۲ دانشگاه در سال ۱۴۰۱، رشتههای دانشگاهی که بیشترین و کمترین اشتغالزایی را دارند، مشخص کرد.
-
گفتگوی همشهریآنلاین با رئیس مرکز اورژانس تهران و یک آسیبشناس اجتماعی؛
تماسهای عجیب مزاحمان تلفنی با اورژانس تهران؛ از درخواست خرید سیبزمینی تا تقاضای همسر و شکایت از گرانی! | انگیزه مزاحمتهای تلفنی چیست؟
از ابتدای فروردین تا ۲۰ دی سال جاری، بیش از ۲ میلیون تماس تلفنی با مرکز ارتباطات ۱۱۵ اورژانس تهران گرفته شده که از این تعداد ۱۳۴ هزار و ۴۲۵ تماس «مزاحمت» بوده است؛ یعنی حدود ۱۰ درصد تماسهای مردمی با این سازمان از سوی مزاحمان صورت میگیرد و این عدد کوچکی نیست.
-
«همیاران رشد نازیآباد» یادگارشهیدان صنیعخانی | برای حل مشکلات منتظر کسی نمیمانند + فیلم
تشکلهای مردمی، تأثیرگذاری قابل توجهی در مسائل و مشکلات مختلف جامعه دارند که یکی از علتهای مهم این تأثیرگذاری، حضور خودجوش مردم، نخبگان و فرهیختگان در این کانونهاست که به عمران و آبادانی شهر و محله میانجامد؛ مثل موسسه «همیاران رشد نازیآباد».
-
گفت و گو با «سارا عباسی» پژوهشگر و نخبه علمی
این دختر ۱۶ ساله پژوهشگر برتر کشور است
«سارا عباسی» با ۱۶سال سن، کارآفرین برتر، نخبه و پژوهشگر علمی است. حدود ۲سال از هدفی که برای آیندهاش ترسیم کرده بود میگذرد و اکنون با سن کمش عنوان پژوهشگر برتر کشور را دارد. مهمتر از همه اینکه، یکی از اهداف او، راهاندازی استارت آپی در حوزه پژوهش بود که هفته پیش انجام شد.
-
چرا نمیتوانیم در کارهای تیمی موفق شویم؟
موفقیت در گروه به چه عواملی بستگی دارد | بررسی دلایل موفق نشدن در کارهای گروهی
موفقیت تعاریف زیادی دارد و به روشهای مختلفی میتوان به آن دست یافت. اما برای موفقیتهای گروهی باید به نکاتی توجه کرد و از آنها آگاه بود که اعضای گروه معمولاً از آن اطلاع ندارند و به همین دلیل نیز نمیتوانند به موفقیت دست یابند.
-
جزئیات پرونده قاتل دو نفر از نیروهای حافظ امنیت | روایت شاهدان عینی از وحشت مردم در روز حادثه
"مجیدرضا رهنورد پایینده" فرزند محمدجواد که طی اقدام تروریستی در ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، دو نیروی حافظ امنیت را به شهادت رساند و ۴ نفر دیگر را مجروح کرد، صبح امروز ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱ در مشهد و در ملأ عام اعدام شد.
-
پرچم مدرسه زمردیان بالاست | پرورش انسان در کارخانه ساعتسازی
کودکان توانیاب با معلولیتهای جسمی – حرکتی، سندروم داون، نیمه بینا، نیمهشنوا، اوتیسم و چندمعلولیتی در مقاطع ابتدایی تا پیشحرفهای آموزشگاهی تحصیل میکنند که قبلا کارخانه ساعتسازی بوده است.
-
دو قطبی شدن جامعه چالش اخیر نوجوانان؛ دو سنخ سبک زندگی، دو جور آرمان و رؤیا و دو نوع جهانبینی
حضور پررنگ نوجوانان و دانشآموزان در حوادث اخیر کشور که اینروزها با عنوان «دهههشتادیها» از آنها یاد میشود، بسیاری از دغدغهمندان حوزه اندیشه را به فکر واداشت و در نهایت هم ثمره آن تفکرات، عمدتا تحلیلهای سیاسی و جامعهشناسانهای بود که سعی داشتند با توجه به چارچوبهای نظری، فضا و وضعیت را توضیح