تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۵

همشهری آنلاین: باکتری سالمونلا ازجمله باکتری‌هایی است که می‌تواند در بیرون یا درون تخم‌مرغ‌هایی که به‌ظاهر طبیعی هستند، وجود داشته باشندو اگر تخم‌مرغ را به‌طور خام یا نیمه‌پخته بخورید، ممکن است با انتقال این باکتری دچار بیماری شوید.

بنابراین مهم است که اطمینان حاصل کنید تخم‌مرغ‌ها را همیشه به‌طور کامل ‍پخته شده‌اند.

برای پیشگیری از چنین بیماری‌هایی و نیزدرست پختن تخم‌مرغ این نکات را در نظر داشته باشید:

- تخم‌مرغ مانند سایر غذاها باید در همه اوقات در درجه حرارت ۴ درجه یا کمتر در یخچال قرار گیرد؛ بنابراین تخم‌مرغ را از فروشگاه‌هایی بخرید که آن‌ها را در یخچال نگه می‌دارد.

- تخم‌مرغ‌های کثیف یا ترک‌خورده را دور بیندازید.

- دست‌هایتان و هم سطوحی را که با تخم‌مرغ خام تماس داشته‌اند، با آب و صابون بشویید و بعد این سطوح را ضدعفونی کنید.

- تخم‌مرغ‌ها را به هر شیوه‌ای که می‌پزید (سرخ‌کرده، جوشیده یا همزده)، باید زرده‌ها سفت شوند و آبکی نمانند.

-  توجه داشته باشید که غذاهای بر اساس تخم‌مرغ، مانند کاسرول در حدی پخته شده باشند که دمای درونی‌شان بر اساس دماسنج غذا به ۱۶۰ درجه یا بالاتر رسیده باشد.

- هرگز تخم‌مرغ خام را به‌تنهایی یا در غذاهای پخته‌نشده مانند خمیر شیرینی یا مایه کیک مزه نکنید یا نخورید.

- تخم‌مرغ خام در دستور تهیه غذاهایی مانند سس سالاد سزار را کنار بگذارید و به‌جای آن از تخم‌مرغ مایع پاستوریزه یا مواد جانشین تخم‌مرغ استفاده کنید.

- تخم‌مرغ را به‌محض پختن بخورید و آن را بیش از دو ساعت در درجه حرارت اتاق باقی نگذارید.

HealthDay

برچسب‌ها