مینو فروزانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه احساس تنهایی در سالمند خود میتواند عاملی برای بیاشتهایی باشد، گفت: برای حل این مشکل سالمندان باید تا حد امکان غذا را در کنار اعضای خانواده و یا دوستان صرف کنند.
وی یادآور شد: گاهی اوقات مشکلات مالی در سالمندان، مانع خرید موادغذایی با کیفیت بالا میشود، لذا فرد با مشکلات تغذیهای مواجه میشود برای مقابله با این مشکل، آشنا شدن با غذاهای ارزان از جانشینهای هر گروه اصلی از موادغذایی بسیار مناسب است، مثلا میتوان با توجه به وضعیت سلامت از تخم مرغ به جای گوشت استفاده کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالمندان میتوانند به جای خرید میوههای گرانقیمت از میوههای ارزانتر که در بازار موجود است خریداری کنند، حتی میوههای کوچک هم حاوی همان ویتامینها و املاحی است که در نوع درشت میوه وجود دارد.
فروزانی گفت: سالمندان در صورت وجود بیخوابی و کم خوابی، باید از مصرف بیش از دو فنجان چای که عمدتا در فرهنگ کشور ما رایج است، به ویژه در ساعات پایانی روز، اجتناب کرده، در صورت کم خوابی یک لیوان شیر ولرم پیش از خواب میل کنند.
این دکترای تغذیه تصریح کرد: سالمندان باید از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، سسها، تخم مرغ نیمرو، حبوبات کم پخته شده، سبزیهای نفاخ، پیاز، تربچه و کلم خام پرهیز کنند.
فروزانی به سالمندان توصیه کرد: بهتر است، استفاده از گوشت کم چرب شامل ماهی، مرغ بدون پوست، گوشت گوساله تازه به صورت خورشتی را به تناوب در وعدههای غذایی بگنجانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مشکل یبوست در سالمندان، مصرف مقادیر کافی مایعات و مواد پرفیبر مانند نان سبوسدار، سبزیجات خصوصا کرفس و اسفناج و میوههایی مثل گلابی و انواع آلو در برنامه غذایی روزانه آنان بسیار اهمیت دارد.