- فیبر بیشتری مصرف کنید. فیبر در سبزیجات، میوهها، غلات کامل و حبوبات وجود دارد.
- میوهها و سبزیهایی با رنگهای متنوع انتخاب کنید.
- میوههای فصل را انتخاب کنید تا در هزینهها صرفه جویی شود.
- سبزیهای تازه و متنوع مانند گوجه فرنگی، کلم، بروکلی، اسفناج و سبزیهای برگی سبز برای سالاد انتخاب کنید.
- به جای کنسرو سبزیجات که معمولا حاوی نمک بالایی هستند سبزیهای تازه را انتخاب کنید و یا از نوع کم نمک این کنسروها استفاده کنید.
- سعی کنید همیشه از سبزیهای تازه استفاده کنید. در صورت انتخاب سبزیهای یخ زده، نوع کم نمک آنها را خریداری کنید.
- از آب میوههای طبیعی و خانگی به جای نوشیدنیهای صنعتی استفاده کنید.
- از خشکبار و برگه میوهها به عنوان میان وعده استفاده کنید.
- روزانه لبنیات را در برنامه غذایی خود و خانواده قرار داده و ترجیحا از شیر، پنیر و ماست بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید.
- به دنبال غلات کامل (ماکارونی، سبوسدار، برنج قهوهای و ...) با مطالعه برچسب محصولات باشید.
- نانهای سبوسدار مصرف کنید.
- ماکارونیهای غنی شده با فیبر را انتخاب کنید.
- جو، بلغور و سایر غلات سبوسدار را به نوع بدون سبوس آن ترجیح دهید.
- در خرید گوشت، انواع چربی گرفته یا کم چربتر را انتخاب کنید.
- در صورت استفاده از انواع مغزها (پسته، بادام، گردو، فندق، بادام زمینی) نوع بینمک و بو نداده را انتخاب کنید.
- در بیماران قلبی، دیابتی، چاق و افرادی که فشار خون بالا یا چربی خون بالا دارند مصرف حداکثر 3 عدد زرده تخم مرغ در هفته مناسب است، سایر افراد میتوانند یک تخم مرغ در روز مصرف کنند. کلیه افراد میتوانند یک سفیده کامل تخم مرغ در روز مصرف کنند.
- عدس، لوبیا و سایر حبوبات را به عنوان پروتئین گیاهی و حاوی فیبر انتخاب کنید.
- روغنهای بدون ترانس یا با ترانس کمتر را انتخاب کنید.
- روغنهای گیاهی (کانولا، روغن زیتون و ...) را به جای روغنهای حیوانی انتخاب کنید.
- در صورت دسترسی، روغنهای اسپری را انتخاب کنید یا از ابزار اسپری روغن برای مصرف روغن استفاده کنید.
- سسها و طعم دهندههای سالاد فاقد چربی یا با چربی کم را انتخاب کنید.
- چربیهای اشباع را از غذاهای خود حذف کنید و در جستجوی محصولات بدون ترانس یا با ترانس حداکثر 10 درصد باشید.
منبع: ایسنا