رئيس امور مجلس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور اعلام كرده كه هفته آينده اين دو لايحه راهي پارلمان ميشود. با توجه به زمان اندك باقيمانده تا انتخابات اسفندماه مجلس، شائبههاي زيادي بر سر چگونگي بررسي اين لوايح مهم در مدت زمان اندك باقيمانده مطرح شده است. روز سهشنبه 13اقتصاددان مجلس در نامهاي به رئيسجمهور خواستار ارائه لايحه چنددوازدهم بودجه شدند تا نمايندگان ابتدا تكليف دخل و خرج دولت برايماههاي ابتدايي سال را مشخص كنند و سپس در سال آينده به بررسي لايحه بودجه براي كل سال95 بپردازند. با وجود اين اما رئيس امور مجلس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور اعلام كرده است كه ارائه بودجه چنددوازدهم از سوي دولت منتفي است. بهنظر ميرسد در اين شرايط نمايندگان مجلس خودشان به فكر تصويب بودجه بهطور چنددوازدهم بيفتند.
13اقتصاددان مجلس در نامه خود تأكيد كردهاند كه «لايحه چنددوازدهم بودجه همراه لايحه بودجه كل كشور هرچه سريعتر تقديم مجلس شود. طبق ماده 188مجلس مكلف است نخست و فورا لايحه چنددوازدهم را تصويب كند تا دست دولت بسته نشود، سپس رسيدگي به لايحه بودجه كل كشور را آغاز كند.» اين اقتصاددانان چنين نوشته اند: «چون در فرصت باقيمانده از دوره نهم مجلس، رسيدگي و تصويب دو لايحه بودجه كل كشور و برنامه ششم مقدور نيست، بهنظر ميرسد اين به مصلحت دولت و ملت نزديكتر است كه دولت محترم براي برنامه توسعه در سال آينده فكري بكند.»
در اين شرايط، حيدر مستخدمين حسيني كارشناس مسائل اقتصادي معتقد است كه براي حل اين مسئله بايد برنامه پنجم براي يك سال ديگر تمديد شود تا مجلس آينده با فرصت كافي به بررسي لايحه برنامه ششم بپردازد. اين كارشناس به همشهري گفت: بودجه سال آينده بر مبناي برنامه پنجم تنظيم شود تا دقت در بررسي برنامه ششم فداي سرعت نشود. اگر قرار باشد هم بودجه و هم برنامه در سالجاري نهايي شود، عملا با زمان باقيمانده و همچنين با توجه به انتخابات اسفندماه كه بخشي از فرصت نمايندگان را ميگيرد، امكانپذير نيست.
موضع دولت اما در اين زمينه متفاوت است. رئيس امور مجلس سازمان مديريت و برنامهريزي با بيان اينكه موضوعاتي مانند بودجه سهدوازدهم و تمديد قانون برنامه پنجم نظر دولت نيست، گفت: دليلي براي ارائه سهدوازدهم نيست، لايحه بودجه 95و برنامه ششم اكنون آماده است كه هفته آتي به مجلس تقديم ميشود. محمد اسماعيل حسيني فشمي با بيان اينكه دليل تأخير در ارائه لايحه بودجه و برنامه، مصلحتهايي بود كه نميتوان آن را رسانهاي كرد، افزود: دلايل را آقاي نوبخت سربسته عنوان كردند كه مصلحتهاي ملي را لحاظ كرديم.
رئيس امور مجلس و هماهنگي استانهاي سازمان مديريت و برنامهريزي ادامه داد: موضوع سهدوازدهم و...، پيشنهاد نمايندگان مجلس است كه به آن احترام ميگذاريم، ولي دولت ارادهاش بر اين است كه هر دو لايحه بودجه و برنامه را بهصورت كامل ارائه دهد. وي در مورد اينكه نمايندگان مجلس اعتراض داشتند كه بايد لايحه برنامه ششم قبل از بودجه به مجلس و در شهريورماه داده ميشد، گفت: سياستهاي كلي ناظر بر برنامه ششم توسعه در خردادماه امسال به دولت ابلاغ شد و بايد در اين مدت 5 تا 6ماه اخير لايحه برنامه ششم متناسب با سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري تدوين و نهايي شود.
نظر شما