سه‌شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۸۷ - ۱۳:۱۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: پیمان سلطانی متولد ۱۳۴۹ تهران، فعالیت موسیقایی خود را از دوران کودکی (۱۳۵۶) آغاز کرد.

پیمان سلطانی

وی بخشی از کار موسیقی را خود آموخت و بخشی دیگر را نزد استادانی چون: خلیل برهانی، محمد‌حاجی‌زاده (نخستین‌معلمان)، فرامرز پایور، مجید کیانی، حسین علیزاده، زیدالله طلوعی، فرخ مظهری (آموزش نوازندگی سنتور، تار و سه‌تار)، دکترمحمدتقی‌مسعودیه(ارکستراسیون،کنترپوآن)، فرهادفخرالدینی (هارمونی، کنترپوآن)، پروفسور امانوئل ملیک اصلانیان (آهنگسازی)، پروفسور توماس کریستین داوید (آهنگسازی و رهبری ارکستر)،دکتررضا براهنی (فلسفه وزیبایی شناسی هنر)، دکتر منوچهربدیعی (فلسفه و تاریخ معاصر) هوشنگ ابتهاج (تلفیق شعروموسیقی ،عروض و قافیه) فرا گرفت.

 با همه مشکلات کنار آمده‌ایم

 برای پیر خندان ما

 انتقاد پیمان سلطانی از تغییر لحن گروه دستان

 رپرتواری از خون‌ دل‌ خوردن

وی از سال ۱۳۶۶ به تدریس در حوزه های نوازندگی، مبانی آهنگسازی، مکتب ها و جنبش‌های موسیقی قرن بیستم، شناخت موسیقی و فلسفه موسیقی معاصر پرداخت.

 

سرپرستی گروه شبان رود و گروه شنیدستان (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۴)، تشکیل انجمن‌ دوستداران موسیقی (آغاز ۱۳۷۲ و مدیر ‌آن تا ۱۳۷۵)، اجرای کنسرت از ۱۳۶۷ در داخل و خارج از کشور، سخنرانی در چندین دانشگاه و مرکز فرهنگی و هنری، تالیف دهها عنوان مقاله در حوزه موسیقی ونقد ادبی، مدیر هنری ماهنامه ادبی هنری بایا از جمله فعالیت‌های وی به شمار می‌رود.

سلطانی همچنین مدیر موزه موسیقی آواها و نواها (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ شیراز)، رهبر ارکستر ملل از ۱۳۸۲بوده است.

ضبط آثار موسیقی کلاسیک با گروه سازهای مضرابی ایران،مسئول اولین صدا خانه موسیقی ایران ۱۳۷۶، عضو منتقدین و پژوهشگران موزه هنرهای معاصر ایران، سرپرست گروه آهنگسازان معاصر ایران (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳) از دیگر تلاش‌های وی در عرصه‌های فرهنگی و هنری به شمار می‌رود.

وی سرپرستی کارگروه موسیقی ایکوم را نیز در ایران برعهده دارد.

 

وی همچنین مسئول صفحه شعر فصلنامه گفتمان، فصلنامه قال و مقال و ماهنامه ادبی و هنری بایا است و کتاب خنیاگری از جمله تالیفات وی به شمار می‌رود و هم اکنون نیز در صدد تدوین کتابی درباره مرکز حفظ و اشاعه موسیقی صدا و سیما است.

کد خبر 47384

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز