انواع غذا با جگر یک وعده سرشار از ویتامین A و آهن و پروتئین است، شما می‌توانید این خوراکی خوشمزه را در ترکیب با انواع سبزیجات تهیه کنید و به همراه نان، پاستا یا برنج میل کنید.

food with liver - جگر گوسفند - غذا - تغذیه - jigar

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، جگر به خاطر این که منبع بسیار غنی از  پروتئین، ویتامین A و آهن است، طرفداران زیادی دارد. پخت جگر در خانه بسیار ساده است و با کمترین مواد می‌توانید یک وعده غذایی سالم و مغذی که خاصیت سیر کنندگی بسیار بالایی دارد تهیه کنید.

یکی از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت خانم‌ها در دوران بارداری، شیردهی و قاعدگی جگر است، ساده‌ترین روش پخت جگر به سیخ کشیدن و کباب کردن آن روی آتش است ولی اگر امکان کباب کردن جگر را ندارید می‌توانید به صورت ریز جگر را خرد کرده و با مقدار زیاد پیاز و کمی نمک به سادگی روی گاز تفت دهید و رویش کمی آبلیموی تازه بریزید میل کنید و نیازی به اضافه کردن هیچ ماده غذایی دیگری ندارید ولی اگر می‌خواهید روش‌های پخت جدید و متفاوتی برای جگر امتحان کنید با ما همراه باشید.

خوراک جگر و هویج

مواد لازم خوراک جگر و هویج

پیاز درشت یک عدد

دل و جگر و قلوه گوسفند ۲۰۰ گرم

رب یک قاشق سوپ‌خوری

سیب‌زمینی دو عدد

هویج دو عدد

لیموی تازه یک عدد

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک جگر و هویج

۱- پیاز را خلالی خرد کنید و به همراه جگر خرد شده و کمی روغن در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شود.

۲- یک قاشق رب به مواد اضافه کرده و ادویه و نمک بزنید و مخلوط کنید.

۳- نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه  دهید روی حرارت ملایم، رب به خورد خوراک برود سپس رویشان آبلیموی تازه بریزید و شعله را خاموش کنید.

۴- در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی و هویج را جداگانه سرخ کنید یا آب پز کنید و کنار خوراک سرو کنید.

چی بپزم؟ | طرز تهیه ۴ نوع غذای جدید و خوشمزه با جگر

خوراک جگر و سیب زمینی

مواد لازم خوراک جگر و سیب زمینی

سیب زمینی بزرگ یک عدد

جگر ۳۰۰ گرم

پیاز بزرگ یک عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خوراک جگر و سیب زمینی

۱- سیب زمینی را پوست گرفته، نگینی خرد کنید و در تابه سرخ کنید.

۲- جگر را بشویید و در آبکش بگذارید آبش برود سپس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید.

۳- پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید نرم شود سپس جگر را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.

۴- فلفل دلمه، نمک و زردچوبه را اضافه کنید.

۵- کمی آب به تابه اضافه کنید و درش را بگذارید تا به خوبی بپزند. و سیب زمینی‌ها را دور جگر برای تزئین قرار دهید.

۶- در صورت تمایل می‌توانید ریحان خرد شده به خوراک اضافه کنید.

چی بپزم؟ | طرز تهیه ۴ نوع غذای جدید و خوشمزه با جگر

خوراک جگر و قارچ

مواد لازم برای ۳ نفر (مدت پخت: ۳۰ دقیقه)

جگر گوسفندی ۱ عدد

پیاز ۳۰۰ گرم

کره ۵۰ گرم

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه

قارچ ۱۰۰ گرم (اختیاری است)

سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری

جعفری ۲ قاشق ریز ساطوری شده

طرز تهیه خوراک جگر و قارچ

۱- بعد از اینکه جگر را شستید با نوک چاقوی تیز پوست نازک روی جگر را جدا کنید و به صورت تکه‌های نواری و هم اندازه به قطر یک سانتی‌متر خرد کنید.

۲- پیاز را خلالی خرد کنید.

۳- تابه‌ای را روی حرارت بگذارید و ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون و ۴۰ گرم کره به آن اضافه کنید.

۴- وقتی کره ذوب شد پیاز را به تابه اضافه کنید و با شعله بسیار ملایم تفت دهید.

۵- قارچ را نازک خرد کنید.

۶- وقتی پیاز کاراملی شد، آنها را از تابه خارج کنید.

۷- نوارهای جگر را به تابه اضافه کنید، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و با جگر روی شعله زیاد تفت دهید تا آب نیندازند.

۸- هر دو طرف جگر را ۳ – ۴ دقیقه تفت دهید و از تابه خارج کنید.

۹- قارچ‌های خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود سپس پیاز و جگر را به تابه برگردانید و مخلوط کنید.

۱۰- رویشان سرکه بالزامیک و جعفری خرد شده و نصف یک عدد آب لیموترش بزنید و مخلوط کنید.

► ایتالیایی‌ها خوراک جگر را با پوره سیب‌زمینی یا پاستا سرو می‌کنند.

چی بپزم؟ | طرز تهیه ۴ نوع غذای جدید و خوشمزه با جگر

فگاتو خوراک جگر ایتالیایی

مواد لازم فگاتو خوراک جگر ایتالیایی (برای ۴ نفر)

جگر گوسفندی  ۵۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد بزرگ

سیر ۲ حبه

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ‌خوری

کره ۲ قاشق غذاخوری

سرکه بالزامیک یک‌هشتم پیمانه

آب  ۱/۲ پیمانه

سس چیلی  ۱ قاشق غذاخوری

پودر اورگانو به مقدار کافی

آویشن و فلفل سفید به مقدار کافی

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

طرز تهیه فگاتو خوراک جگر ایتالیایی

۱- جگر را به صورت نواری ۱ * ۳  سانتی‌متری برش بزنید و کنار بگذارید.

۲- پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی کره در تابه تفت دهید تا طلایی شود.

۳- سیر را خرد کرده به پیاز اضافه کرده تفت دهید تا عطرش بلند شود.

۴- جگر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.

۵- وقتی رنگ جگر تغییر کرد، نمک و ادویه‌ها را اضافه کرده و مخلوط کنید.

۶- رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

۷- سرکه بالزامیک را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.

۸- آب را اضافه کرده در تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم جگرها مغزپخت شوند.

۹- در انتها سس چیلی را اضافه کنید و با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

کد خبر 653674

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha