به گزارش همشهری آنلاین، دمپخت شوید باقلا یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شمال کشورمان است که میتوانیم آن را نسبت به ذائقه خود با هر نوع خورش گوشت یا مرغی سرو کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
باقالی یک پیمانه
شوید یک پیمانه
نمک به مقدار لازم
روغن حیوانی به مقدار لازم
زعفران دمکرده به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه دمپخت شوید باقلا
► مرحله اول
برای تهیه دمپخت شوید باقلا به روش شمالی در ابتدای کار برنج را با مقداری آب و نمک درون یک کاسه مناسب میریزیم و اجازه میدهیم حدود یک ساعت خیس بخورد. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم.
► مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید، سپس باقالیها را به قابلمه اضافه کرده و اجازه میدهیم به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش بمانند. پس از گذشت این زمان باقالیها را آبکش میکنیم.
► مرحله سوم
حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن حیوانی یا روغن مایع درون آن میریزیم، سپس شوید را به قابلمه اضافه کرده و بهخوبی تفت میدهیم تا طعم خامی شوید گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد.
► مرحله چهارم
در این مرحله مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و به همراه شوید تفت میدهیم، سپس باقالیها را به قابلمه اضافه کرده و آنها را نیز چند دقیقه تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند. در ادامه برنج را درون آبکش میریزیم تا آب اضافیاش خارج شود.
► مرحله پنجم
حالا برنج را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا با دیگر مواد یکدست شود، سپس به اندازهای آب اضافه میکنیم که روی سطح برنج را بگیرد. در ادامه زعفران دمکرده را به همراه یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم.
► مرحله ششم
در این مرحله اجازه میدهیم آب درون قابلمه کشیده شود و پخت اولیه برنج انجام شود، سپس یک دمکنی روی در قابلمه قرار داده و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت دمپخت شوید باقلا را درون دیس کشیده و سرو میکنیم.
منبع: برترینها
نظر شما