مطالعه جدیدی در دوقلوهای همسان شواهد تازه‌ای در این باره در اختیار گذاشته است که رژیم غذایی گیاهخواری می‌تواند بهبود قابل توجهی در سلامت قلب ایجاد کند.

veg

به گزارش همشهری انلاین به نقل از  هلث‌دی نیوز دوقلوهایی که به مدت دو ماه رژیم غذایی گیاهخواری داشتند، بهبود قابل‌توجهی در کلسترول، انسولین و وزن بدن نسبت به خواهر و برادرهای همسان خود که رژیم غذایی سالمی حاوی پروتئین حیوانی مصرف می‌کردند، نشان دادند.

کریستوفر گاردنر، استاد پزشکی دانشگاه استنفورد می‌گوید: "با توجه به این نتایج و در نظر گرفتن طول عمر، اکثر ما از رفتن به سمت رژیم غذایی گیاه-محور بهره خواهیم برد."

این موضوع به‌خوبی شناخته شده است که کاهش مصرف گوشت باعث بهبود سلامت قلب می‌شود، اما تفاوت‌های بین شرکت‌کنندگان در مطالعات رژیم غذایی – یعنی عواملی مثل ژنتیک، تربیت و انتخاب‌های سبک زندگی - باعث می‌شود محققان نتوانند دراین‌باره نتیجه‌گیری قطعی بکنند.

بیشتر بخوانید:

گاردنر و همکارانش تصمیم گرفتند دوقلوهای همسان را مطالعه کنند، زیرا خصوصیات ژنتیکی یکسانی دارند، در یک خانواده بزرگ شده‌اند و اغلب سبک زندگی مشابهی دارند.

گاردنر توضیح داد: "نه‌تنها این مطالعه راهی نوآورانه برای اثبات اینکه رژیم غذایی گیاهخواری سالم‌تر از رژیم غذایی مرسوم همه‌چیزخواری است، فراهم کرد، بلکه کار ما بر روی دوقلوها بسیار سرگرم‌کننده هم بود. آن‌ها یکسان لباس می‌پوشیدند، یکسان حرف می‌زدند و یکدیگر را طوری دست می‌انداختند که تنها اگر افراد زمان زیادی را با هم بگذرانند، می‌توانند چنین کاری بکنند.»

استفاده از دوقلوهای همسان برای مقایسه رژیم‌های غذایی

تیم تحقیقاتی ۲۲ جفت دوقلوی همسان را برای شرکت در یک کارآزمایی بالینی مبتنی بر رژیم غذایی که از ماه مه تا ژوئیه ۲۰۲۲ برگزار شد، انتخاب کردند. همه دوقلوها در «رجیستری دوقلوهای استنفورد»، پایگاه داده‌هایی از دوقلوهای ناهمسان و همسان که داوطلب شرکت در بررسی‌های تحقیقاتی هستند، ثبت شده بودند.

یکی از هر جفت دوقلو برای رژیم غذایی گیاهخواری و دیگری برای رژیم غذایی همه‌چیزخواری انتخاب شدند.

هر دو رژیم غذایی سالم بودند و حاوی مقادیر زیادی سبزی‌ها، لوبیا، میوه و غلات کامل. همچنین این رژیم‌های غذایی محدودیت‌هایی برای قند و نشاسته‌های تصفیه‌شده داشتند.

اما رژیم غذایی گیاهخواری کاملاً گیاهی بود و حاوی گوشت و نیز محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ یا شیر نبود. رژیم غذایی همه‌چیزخواری شامل مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، پنیر، لبنیات و سایر مواد غذایی از منابع حیوانی بود.

برای چهار هفته اول، سرویس غذا سه وعده غذایی در روز به این دوقلوها تحویل می‌داد. در طول ۴ هفته باقی‌مانده، شرکت‌کنندگان غذای خود را آماده کردند.

گاردنر می‌گوید از ۴۴ نفری که در مطالعه شرکت کردند، ۴۳ نفر آن را تا پایان ادامه دادند.

رژیم گیاهخواری عوامل مربوط به سلامت قلب را بهبود بخشید

گاردنر که استاد مرکز پیشگیری دانشگاه استنفورد نیز هست، می‌گوید: «مطالعه ما از رژیم غذایی گیاهخواری قابل‌تعمیمی استفاده کرد که برای هرکسی قابل‌دسترس است، زیرا ۲۱ نفر از ۲۲ نفر گیاهخوار به این رژیم غذایی ادامه دادند. این وضعیت نشان می‌دهد هر کس که رژیم غذایی گیاهخواری را انتخاب کند، می‌تواند سلامت بلندمدت خود را طول دو ماه بهبود بخشد و بیشترین تغییر در ماه اول دیده می‌شود.»

میانگین میزان کلسترول بد یا ال‌دی‌ال به‌طور پیوسته برای گیاهخواران کاهش یافت و برای همه‌چیزخواران تقریباً ثابت ماند.

گیاهخواران همچنین ۲۰ درصد کاهش در میزان انسولین ناشتا و میانگین ۱/۸ کیلوگرم وزن کمتر نسبت به همه‌چیزخواران داشتند.

نتایج این بررسی در ۳۰ نوامبر در مجله JAMA Network Open منتشر شدند.

گاردنر تصدیق کرد که احتمالاً اکثر مردم به احتمال زیاد گیاهخوار نخواهند شد، اما گفت حتی حرکت کوچکی به سمت رژیم غذایی گیاه‌پایه می‌تواند به بهبود سلامت آنها کمک کند.

گاردنر گفت: «مهم‌تر از رفتن به سمت گیاهخواری سفت‌وسخت، گنجاندن مواد غذایی بیشتر گیاه‌پایه در رژیم غذایی است.» او افزود خودش طی ۴۰ سال اخیر «عمدتاً گیاهخوار» بوده است. او گفت: «خوشبختانه، لذت بردن از غذاهای گیاهخواری چندفرهنگی مانند غذاهای هندی، سرخ‌کردنی‌های آسیایی و غذاهای آفریقایی بر پایه عدس می‌تواند گام نخست خوبی در این راه باشد.»

کد خبر 812429

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha