تهران قدیم
-
پارکابیها در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!
درست است که با ورود اتومبیل به خیابانها، تهران دیگر شهر خوشآبوهوایی نیست اما نباید فراموش کنیم که اتومبیل اساسا برای پایتختنشینها منشا خیر و برکت بوده و بسیاری از مشاغل که دست بر قضا برخی از آنها نان و آبدار هم بوده، بعد از پیدایش اتومبیل در خیابان های پایتخت شکل گرفته است.
-
فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
یکی از مشاغل فصلی در تهران قدیم فروش برهای بود که هنوز متولد نشده بود و با ذبح گوسفند مادر آن را بیرون میکشیدند و در بازار به خریداران خاص میفروختند.
-
بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دورهگرد
با آغاز فصل بهار در تهران قدیم مشاغلی بوجود میآمد که در بقیه فصول اثری از آنها نبود. حتی امروزه کمتر نام آنها را شنیدهایم.
-
روایتهایی از نخستین شرکتهای مسافربری | وقتی گاریخانهها به گاراژ تبدیل شدند
قریب به اتفاق پژوهشگران ورود اتومبیل به خیابان های تهران را یکی از نشانه های پررنگ همسو شدن پایتخت با وقوع انقلاب صنعتی در شهرهای بزرگ می دانند و از آن به عنوان نقطه عطفی در ترقی و پیشرفت روزافزون تهران نام می برند.
-
اختلافنظر درباره تصادفهای پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامهنگار معروف؟
ورود اتومبیل به خیابنهای پایتخت زندگی تهراننشینها را آسانتر کرد، اما استفاده از این وسیله نقلیه همواره با مخاطراتی همراه بوده و با گذشت زمان به خطر و تهدید بالقوه برای مردم بدل شده است.
-
روز معلم در تهران ؛ ۲۸ سال پیش | تصاویر
دوازدهم اردیبهشت هر سال همزمان با سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری به عنوان روز معلم، دانش آموزان با قدردانی از زحمات معلمان این روز را در مدارس با دادن گل و هدیه جشن میگیرند.
-
داستان کوچ نوادگان کریمخان زند به طرشت
محدوده اطراف میدان آزادی که امروز در قرق خودروهای شخصی قرار دارد در سالهای دور که تهران هنوز گسترش پیدا نکرده بود، بخشی از قریه سرسبز و خوش آب و هوای طرشت بود.
-
حکایت جوانمردی که حامی رعیت بود | پهلوان اکبر طرشتی چگونه به قتل رسید؟
طرشت از روزگار قدیم با نام و سبک زندگی بسیاری از ورزشکاران مشهور پایتخت عجین بوده و برخی ورزشکاران نخبه تهران در دل همین محله رشد کردند و به مدارج بالای ورزش ایران رسیدند. اکبر زمانی که به پهلوان اکبر طرشتی مشهور شده بود هم میتوان در ردیف همین ورزشکاران دستهبندی کرد.
-
قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
دره نیزار که با گذشت زمان جای خودش را به بوستان نهج البلاغه داد و امروز هیچ اثری از آن باقی نمانده به سبب قرار گرفتن در نزدیکی آسیاب تاریخی کهک یکی از مهمترین مکان های تاریخی طرشت به حساب می آید، اما بخش قابل اعتنایی از شهرتش را هم مدیون یک حادثه تاریخی است.
-
یک بازار و عجیب و غریب در تهران | اینجا هم عتیقه فروش دارد هم قالی فروش
هنوز هم این نام و عنوان نوستالژیک «جمعه بازار پاساژ پروانه» است که بسیاری از دوستداران اجناس خاص و متفاوت را به نشانی جدید بزرگترین جمعهبازار تهران یعنی محوطه «باغ هنر» در بزرگراه حقانی، بلوار کتابخانه ملی میکشاند.
-
سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمینگیر شد؟ | طغرل در تپه سیف ناکام ماند
اگر گمانهزنیها و نقل قول هایی که درباره شکلگیری طرشت در دوره سلجوقی را ملاک قرار بدهیم، قدمت این محله به ۸۰۰ سال می رسد. تپه سیف که در غربی ترین بخش طرشت واقع شده مکانی است که در منابع مکتوب از آن به عنوان استراحتگاه موقت طغرل سلجوقی یاد شده و به همین دلیل تاریخیترین نقطه طرشت به حساب می آید.
-
مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در گفتگو با همشهری آنلاین:
۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با خانه بلدیه گفت: برای تکمیل ۲۰درصد باقیمانده این پروژه، نزدیک به ۳۰۰میلیارد تومان بودجه نیاز داریم، در سالهای گذشته نیز بهطور تقریبی نزدیک به ۱۵۰میلیارد تومان برای ساختمان بلدیه هزینه شده است.
-
این زن اولین واردکننده تاکسی به تهران بود | یک تاکسی سهم پسرانی که متاهل می شدند | عکس
فخرالدوله اولین فرد واردکننده تاکسی به تهران بوده و با برقرار کردن سیستم تاکسیرانی در تهران و احداث مسجد فخرالدوله و چند بنای دیگر نام خود را در تاریخ ماندگار کرد. همچنین، او به پسرهایی که میخواستند متأهل شوند، یک تاکسی برای امرار معاش هدیه میداد.
-
تنور این شغل دیگر داغ نیست | چرا شاطرها دیگر به کوچه سرپولک نمیروند؟
کوچه سرپولک در میانههای خیابان ۱۵خرداد تا چند دهه قبل راسته تنورسازها بود. شاطرهای قدیمی برای تهیه تنورهای گلی به کوچه سرپولک میرفتند، اما این کوچه تاریخی آرامآرام به خاطرهای در ذهن نانواهای تهرانی تبدیل شد و حالا هیچ اثری از کارگاههای تنورسازی در آن باقی نمانده است.
-
شهردار منطقه ۱۲ در گفتگو با همشهری آنلاین:
گود میدان مشق رفع خطر میشود | همکاری مشترک وزارت امورخارجه و شهرداری
به گفته شهردار منطقه ۱۲ «با توجه به اهمیت تاریخی و گردشگری این منطقه قرار است با همکاری مشترک وزارت امورخارجه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مشکلات میدان مشق رفع و رجوع شود.»
-
داستان شغل ۵۰۰ ساله دلاکی با ۳۳ چشمه مهارت | مشهورترین دلاک ایرانی که بود؟
اگر پای صحبت دلاکهای قدیمی بنشینید، حتماً از تعطیلی تدریجی حمامهای پایتخت گله میکنند. تعطیلی حمامهای تهران شروع کسادی کسب و کار دلاکها بود و امروز تقریباً حمامی وجود ندارد که دلاکی در آن مشغول کار باشد.
-
رئیس هیأت مدیره خانه مداحان در گفتگو با همشهری آنلاین:
عکس | سازه حاشیه ساز خانه مداحان جمع آوری شد
محسن طاهری رئیس هیأت مدیره خانه مداحان از جمع آوری سازه ایجاد شده در خانه مداحان خبر داد.
-
بازار این کسب و کار اطراف کشتارگاه تهران سکه بود
روده گوسفند از روزگار قدیم برای پوشش و بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده تهرانیها قرار میگرفت و مقصد اصلی رودههایی که در کشتارگاه تهران جمع میشد کارگاههای زهتابی بود.
-
قیمت عجیب «چغاله بادام» در ۴۰ سال پیش | عکس
چغاله بادام در سال ۱۳۶۳ سیری (۷۵ گرم) ده تومان به فروش میرسید. روزنامه اطلاعات ۲۰ فروردین ۱۳۶۳ در یک عکس و خبر از گرانی این نوبرانه بهاری انتقاد کرد.
-
خبر خوش برای علاقمندان به تهرانگردی | سردر باغ ملی بازگشایی می شود
شهرداری تهران و مجموعه وزارت خارجه قرار است در اقدامی مشترک، موضوع مرمت و بازگشایی سر در باغ ملی را پیگیری کنند.
-
روزگار گذشته بر آسیابهای تاریخی کن | آسیاب شاه به تاریخ پیوست
در تهران قدیم رسم بر این بود که کنار قناتها یک آسیاب آبی ایجاد میکردند تا هنگام سرازیر شدن آب قنات، چرخهای آسیاب به حرکت دربیاید. تهراننشینها در روزگار قدیم با این شیوه کاملا سنتی گندم را به آرد تبدیل میکردند تا برای پخت نان از آن استفاده کنند.
-
شگرد همایونی برای بالا کشیدن اموال مردم | ماجرای باغ حاجباشی و بهبه ناصرالدینشاه
یکی از عادتهای ناصرالدین شاه این بوده که به هر مکانی میرفت چیزی را تصاحب میکرد و برای این کار شگرد خاصی هم داشت.
-
غذاهایی که به نام کن ثبت شده است؛ از نرگسی تا شیشانداز
بسیاری از محققان و پژوهشگران، غذاهایی که در آشپزخانههای تهران قدیم طبخ میشد را میراث معنوی پایتخت میدانند و معتقدند برای ثبت و حفظ آنها باید کوشید.
-
مروری بر نام مفاخر قریه کن | از علمای بزرگ تا دانشمند هستهای
محله کن از روزگار قدیم محل زیست علما و برخی دانشمندان برجسته بوده که نام آنها در تاریخ پایتخت جاودانه شده است. به همین دلیل پشتوانه تاریخی این محله با نام برخی علمای نواندیش و تأثیرگذار تهران گره خورده و خیلیها کن را با نام این افراد میشناسند.
-
ساعی چگونه با ساعی همسایه شد؟
مهندس ساعی بعد از پایان جنگلکاری پارک ساعی در همان خانهای که در همسایگی پارک ساخته بود زندگی کرد؛ خانهای دوطبقه با معماری مدرن که سنگ نمای خاص و ایوان بزرگی که رو به درختان پارک باز میشد.
-
باغ تاجر معروف، فرهنگسرا شد | یادگار ارباب مهدی در شرق پایتخت
مجموعه فرهنگی وسیعی که امروز تحت عنوان فرهنگسرای اشراق در دسترس عموم قرار دارد در دوره قاجار بنا شده و یکی از عمارتهای باشکوه بهجامانده از آن دوره تاریخی بهحساب میآید. باغ عمارت محله تهرانپارس به اربابمهدی یزدی از رجال سیاسی دوره قاجار تعلق داشت.
-
بهترین خودروی ۶۰ سال پیش ایران | تصاویر
در مسابقه رالی ایران رانندگان یک خودرو فولکس واگن مدل ۱۵۰۰ اول شدند. مسابقه رالی ایران به مسافت ۳۵۰۰ کیلومتر و به مدت ۵۷ ساعت و ۲۲ دقیقه از ۶ تا ۸ فروردین ۶۰ سال قبل برگزار شد.
-
حقایقی درباره خانه بصیرالدوله | چرچیل، روزولت و استالین اینجا عکس یادگاری نگرفتند
عمارت عینالدوله بعد از مرگ بصیرالدوله، مدتها متروکه ماند تا اینکه شیرین هروی، نوه بصیرالدوله، در سال ۱۳۸۶آن را به شهرداری تهران واگذار کرد.
-
محسن طاهری در گفتگو با همشهری آنلاین:
ماجرای خانه مداحان ارتباطی با شهرداری ندارد
رئیس هیأت مدیره خانه مداحان در مورد ساخت سازه در خانه فخرالدوله گفت: ساخت این سازه با ماجراهای پارک قیطریه همزمان شد و برخی از این موضوع بهعنوان دستاویزی برای انتقاد از شهردار تهران استفاده کردند. ساخت این سازه ارتباطی با شهرداری تهران ندارد.
-
خانه بهترین معمار معاصر تهران کجاست؟ | بناهای تاریخی با معماری منحصر بهفرد این استاد را بشناسید
در ازدحام و شلوغی مرکز پایتخت و انتهای یکی از کوچههای خیابان شریعتی، خانهای آجری بنا شده که صاحب آن، طراح و معمار بسیاری از بناهای تاریخی تهران و از بزرگترین معماران تاریخ ایران بود.