به گزارش همشهریآنلاین، خوردن برنج به دلیل داشتن برکت در کنار ماهی که نشانه حیات است و سبزی که حکایت از برکت و زایش دارد، در بسیاری از خانوادههای ایرانی در هر کجا که زندگی میکنند، مرسوم بوده و هست. در قدیم خوردن برنج محدود به زمان و مناسبتهای خاص بوده، اما امروزه جزو غذاهای همیشگی محسوب میشود.
مواد لازم (برای ۴ نفر)
سبزی پلو: شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و سیر تازه: حدود یک کیلو و نیم که بهتر است از چند روز قبل تهیه و آماده کنید. (کمی از گشنیز، جعفری را برای مرحله بعد کنار بگذارید)
برنج: ۴ پیمانه
ماهی شیر متوسط: یک عدد
روغن مایع: نصف پیمانه
آرد سفید: ۲ پیمانه
زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم
لیموترش: ۴ عدد
تمبر هندی: یک بسته متوسط
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: ۴ حبه یا به صورت گرانول
طرز تهیه سبزیپلو با ماهی
۱- برنج را حداقل ۲۴ ساعت با نمک خیس کرده، آن را بجوشانید و آبکش کنید.
۲- ته قابلمه مقداری روغن ریخته، از نان یا سیبزمینی یا کاهو برای ته دیگ استفاده کنید.
۳- لابهلای برنج سبزی خرد شده را اضافه کنید. هر چه میزان سبزی شما بیشتر باشد، سبزی پلوی پرملاتتر و خوشمزهتری خواهید داشت.
۴- در قابلمه را بگذارید و بعد از بخار کردن، آب و روغن آن را بریزید. با انتخاب شعله مناسب تا زمان دم کشیدن برنج صبر کنید.
۵- ماهی شیر را قطعهقطعه کرده و نیمساعت تا ۴۵ دقیقه داخل پیاز، آبلیمو، نمک و فلفل بخوابانید. سپس در مخلوط آرد، زردچوبه و زعفران قرار دهید و سرخ کنید.
6- برای طعم بهتر، تمبر هندی را در یک لیوان آب حل و از صافی رد کنید. پیاز و سیر را با کمی زردچوبه و فلفل سرخ کرده و مابقی گشنیز، جعفری و شنبلیله خرد شده به آنها اضافه کنید. تمبر هندی حل شده را به آنها بیفزایید و بگذارید جوش آمده و جا بیفتد.
7- سس حاصله را روی ماهیهای سرخ شده بریزید و بگذارید با در باز روی شعله کم بجوشد. پس از بیست دقیقه ماهی آماده است. از مخلوط این سس به همراه کمی مغز گردوی خرد شده برای پر کردن شکم انواع ماهی استفاده میشود.
فوتوفن سبزی پلو با ماهی
برای اینکه ماهی شما خوشمزهتر باشد میتوانید با مقداری آبلیمو و زعفران دمکرده ماهیها را دم بگذارید تا خوب مغز پخت شود و بوی بسیار مطبوعی به خود بگیرد. با توجه به اینکه ماهی طبع سردی دارد، کمی دارچین لابهلای برنج بریزید.
سبزی پلو با تن ماهی
همیشه برای پختن سبزیپلو با ماهی، ماهی تازه در دسترس نیست و شاید مجبور شوید سبزی پلو با تن ماهی بخورید. برای این منظور سبزیپلو به همان ترتیبی که گفته شد تهیه میشود و باید تن ماهی را حداقل ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و بعد آن را در کنار سبزی پلو خود سرو کرده و میل کنید.
-
چگونه تیغ ماهی را از گلو بیرون بیاوریم؟
-
طرز تهیه قلیه ماهی | فوتوفن روش پخت این غذای جنوبی خوشمزه
-
روشی عالی برای از بین بردن بوی بد ماهی در آشپزخانه
-
چطور ماهی را مزهدار کنیم؟ | فوتوفن خوشطعم کردن ماهیکبابی
-
طرز تهیه ماهی کبابی | فوتوفن درستکردن قزلآلای جذابِ تنوری
منابع: همشهریآنلاین، ایسنا