به گزارش رویترز محققان سوئدی 19 هزار زن میانسال (بین 40 تا 55 ساله) را برای مطالعهشان انتخاب کردند، کسانی که حداقل روزی یک وعده شیر یا پنیر با چربی کامل مصرف میکردند.
آنها این گروه از زنان را به همراه گروه دیگری که از لحاظ سن و وزن مشابه آنها بودند، اما کمتر از این نوع لبنیات مصرف میکردند، به مدت 9 سال پیگیری کردند.
مقایسه این دو گروه نشان داد گروه اول، یعنی آنها که لبنیات را با چربیاش میخوردند، کمتر وزن اضافه کردهبودند.
هنوز چگونگی این تأثیر مشخص نشده ولی گروهی از بررسیهای اخیر، از جمله همین مطالعه، نشان میدهد که چربی موجود در شیر، ماست و پنیر، سوخت و ساز سایر چربیها را به شکل مثبتی کنترل و تنظیم میکند.
البته محققان مؤسسه تحقیقاتی کارولینسکای استکهلم که این بررسیها را انجام دادهاند میگویند این مطالعه فقط در زنان بوده و ممکن است در مردان درست درنیاید.
ضمن اینکه ممکن است مصرف لبنیات در این افراد نشانهای از سایر رفتارهای مثبت و درست آنها در زندگیشان باشد.