سالادی هم که در اینجا آموزش میدهیم، نوعی تبوله است با این تفاوت که علاوه بر سبزیجات و ماده اصلی آن یعنی بلغور گندم، انار نیز به آن اضافه شده است. درواقع انار نقش طعمدهنده به این سالاد را دارد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 225 گرم یا یک و یکچهارم پیمانه بلغور گندم
- یک عدد تره فرنگی (قسمت سر آن)
- یک عدد فلفل قرمز کوچک (ریز خرد شود)
- یک عدد ساقه کرفس
- 30 میلیلیتر یا 2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
- پوست رندهشده 2 عدد لیموترش کوچک
- آب 2 عدد لیموترش
- 6 تا 8 عدد پیازچه (خرد شود)
- 6 قاشق سوپخوری نعنای تازه خردشده
- 6 قاشق سوپخوری جعفری تازه خردشده
- یک عدد انار (دان شده)
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
1 - ابتدا کاسه بلوریای آماده کرده و بلغور گندم را در آن بریزید. روی بلغور را با آب سرد بپوشانید و 30 دقیقه صبر کنید تا خیس بخورد.
2 – بلغور خیسخورده را بعد از طی شدن این مدت داخل صافی دانهریزی، آبکشی کنید و با قاشق سطح بلغور را فشار دهید تا آب اضافی آن نیز از صافی خارج شود.
3 – قسمت سر ترهفرنگی را به صورت طولی نصف کرده و با چاقوی تیز به صورت خلالهای ریز درآورید. ساقه کرفس را نیز با چاقو خرد کنید.
4 - حالا کاسه بزرگی آماده کرده و تمام مواد لازم را در آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط را به مدت نیم ساعت کنار بگذارید تا طعم مواد به اصطلاح به خورد هم رفته و سالاد جا بیفتد. پس از این مدت آن را در ظرف موردنظر برای سرو بریزید. این سالاد را با نان و کاهو سرو میکنند.
ارزش غذایی سالاد
انرژی | چربی | چربی اشباعشده | کلسترول | فیبر |
188 کیلو کالری | 67.4گرم | 62گرم | 0 | 17.2 گرم |