به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، بسیاری از ما از رب انار به عنوان چاشنی غذاهای خود استفاده میکنیم و هرساله در فصل انار، با جوشاندن و غلیظ کردن آب انار، رب انار تهیه میکنیم. رب انار اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد، خواص فراوانی برای بدن دارد زیرا هنگام تهیه رب انار، پلی فنول و اسید الایژیک آن در اثر حرارت از بین نمیرود و تنها ویتامین C آن کاهش پیدا خواهد کرد.
طبع رب انار
طبع رب انار شیرین
انار شیرین طبع سرد و مایل به اعتدال دارد و خواص درمانی کمتری نسبت به انار ترش و ملس دارد. رب انار شیرین برای اصلاح و تصفیه خون مفید میباشد.
طبع رب انار ملس
رب انار ملس طبع سرد و تر و نزدیک به اعتدال دارد و به علت طعم خاص آن پرطرفدار میباشد. خواص درمانی انار ملس (ترش و شیرین) بیشتر از انار شیرین است و این رب انار برتی کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون پر فایده میباشد.
طبع رب انار ترش
انار ترش طبع سرد و تر دارد. از این رب انار میتوان برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری و بیشتر شدن اشتهای خانم باردار کمک گرفت اما مصرف زیاد آن موجب ابتلا به یبوست خواهد شد.
رب انار شیرین یا ترش
انار به ۳ دسته ترش، شیرین و ملس تقسیم میشود. در طب سنتی و کتاب ابوعلی سینا آورده شده که انار شیرین، بعد از آن انار نیم ترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند.
خواص رب انار که همه را شگفت زده میکند
سرشار از ویتامین
رب انار دارای فیبر، پتاسیم، ویتامین C، مقداری آهن، کربوهیدرات، سدیم، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A، گروه ویتامین B ،B۱ ،B۲ ،B۳ ، B۶ ،E است.
کاهش کلسترول
رب انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی فنول "ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمیدهد صفحات چربی در عروق تولید شوند. مقدار زیاد کلسترول در شریانها باعث سخت شدن آنها میشود و ممکن است منجر به اختلالات قلبی شود.
لاغری
در رژیمهای غذایی از رب انار و آب انار برای لاغری و کاهش وزن استفاده میکنند زیرا انار سرشار از ویتامینهای A,B,C میباشد که به سوخت و ساز بدن کمک میکند. برای لاغرتر شدن بهتر است رب انار را به صورت ناشتا مصرف نمایید زیرا اینگونه جذب آن بهتر صورت میگیرد. برای رسیدن به وزن دلخواه داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش و تحرک کافی کنار مصرف ناشتای رب انار کمک کننده است.
بارداری
رب انار حاوی نیاسین است که مادهای ضروری برای رشد ذهن جنین میباشد بنابراین خوردن آن به خانمهای باردار توصیه میشود. همچنین خانمهای باردار میتوانند برای کاهش تهوع خود رب انار مصرف نمایند و اشتهای خود را افزایش دهند.
افزایش انرژی
رب انار سرشار از ویتامین B فراوانی میباشد. ویتامین B۱ به عنوان یک کاتالیزور در بدن فعالیت کرده و باعث فعالیت مناسب آنزیمها شده و سبب میشود همیشه پرانرژی باشید.
هضم راحت غذا
مصرف رب انار سبب میشود عمل هضم غذا راحتتر صورت گیرد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
رب انار، آنتی اکسیدان و ویتامین C زیادی در خود دارد و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
پیشگیری از سرطان
رادیکالهای آزاد سبب آسیب به بافت بدن و بروز بیماریهایی مثل اختلالات قلبی یا سرطان میشود. رب انار حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه میکند. مصرف رب انار سبب میشود رادیکالهای آزاد از بین بروند زیرا آنتی اکسیدانهای موجود در رب انار به سلولهای بدن کمک میکند تا بر رادیکالهای آزاد تاثیر بگذارند. استفاده منظم از رب و آب انار سبب کاهش خطر ابتلا به سرطانها بویژه سران سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان میشود.
تصفیه خون
مصرف رب انار به صورت ناشتا به تصفیه خون کمک میکند.
درمان آفت
رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک میکند. برای بهتر شدن آفت و جوش دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی بر روی جوش یا آفت قرار دهید.
درمان زخم داخلی بینی
در طب سنتی از ضماد عسل و رب انار برای درمان زخم داخلی بینی و سودا استفاده میشود.
درمان فشار خون بالا
مصرف رب انار برای افراد دچار فشار خون بالا مفید است البته این افراد برای کنترل فشار خون باید از رب انار ترش استفاده کنند.
جلوگیری از آلزایمر
مصرف رب انار به علت داشتن ویتامین B۳ (نیاسین) سبب عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر میشود.
پیشگیری از پیری زودرس
رب انار حاوی نیاسین است و سبب میشود پوست حالت ارتجاعی خود را حفظ کند و به همین علت سلامت پوست را حفظ کرده و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
نظر شما