به گزارش همشهری آنلاین، با این حال مغازهدارها و میوهفروشهای دوره گرد برای معرفی و تبلیغ این میوه، آن را به شهرهایی مثل ساوه، فارس، کوهدشت، جلفا، گیلان و ... نسبت میدهند تا مشتریها را متوجه طعم و کیفیت خوب محصولشان کنند. گرچه این روزها نام و نشانی از انار تهران در میوهفروشیها نیست، اما از شواهد و کتب تاریخی چنین برمیآید که در روزگاری نه چندان دور، تهران خاستگاه باکیفیتترین و مرغوبترین انار ایران بوده است.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
انار تهران در سدههای میانه دوره اسلامی حتی تا دوره قاجار، بسیار شهرت داشته و اغلب خانهباغهای تهران انار داشتند. کیفیت و مزه انارهای تهران به اندازهای خوب بوده که «ابن بلخی» در سدههای پنجم و ششم هجری در فارسنامه هنگامی که میخواهد انار درشت، خوش طعم و مرغوب را در ایران بشناساند، میگوید «مثل انار تهران».
از گفته مورخان و جغرافیدانان قدیم که از درختان و گیاهان ری و آبادیهای گستره تهران یاد کردهاند چنین برداشت میشود که غیر از تهران در دیگر آبادیهای این پهنه نیز سابقه کاشت این درخت وجود داشته است.
وجود باغهای فراوان انار در آبادیهای این پهنه که به باغ اناری شهرت داشتند و درختان انار امروز در اراضی شمالی دیه نارمک، باغ مجیدآباد در تهرانپارس، مرادآباد، ونک، حسینآباد، سوهانک، باغ فیض و... این ادعا را اثبات میکند.
نظر شما