همشهری آنلاین: قبل از اینکه شروع به پخت و تزیین هر کیکی بکنیم چند نکته‌ی مهم و در عین حال ساده را باید در نظر داشته باشیم.

1- اندازه‌گیری باید کامل و با دقت انجام شود.

2- مواد بهتر است از نوع مرغوب باشد.

3- آرد حتما ً باید آرد مخصوص شیرینی‌پزی باشد مگر اینکه قید شود.

4- درجه حرارت فر حتما ً تنظیم گردد درجه حرارت فرهای برقی باید 20 درجه کمتر از فرهای معمولی باشد.

5- مواد داده شده در دستورالعمل را تغییر ندهید یا تبدیل نکنید.

6- مواد اصلی عبارتند از آرد، شکر، بکینگ پودر،کره یا روغن، تخم‌مرغ و.......

7- مواد خشک حتما ً الک شود بعد اندازه‌گیری شود. در بعضی مواقع لازم است 3 بار الک شود.

8- هرگز روغن جامد یا کره را با روغن مایع جایگزین نکنید مگر اینکه قید شود.

9- برای اینکه انواع شیرینی و کیک به موقع از فر خارج گردد 5 دقیقه قبل از مدت تعیین شده آن را تست نمایید هرگز شیرینی یا کیک را در فر خاموش نگه ندارید مگر اینکه لازم باشد که حتما ً قید می‌شود.

10- همیشه کیک‌ها و شیرینی‌ها در پنجره وسط فر قرار می‌گیرند مگر اینکه قید شود.

11- تبدیل درجه فارنهایت به سانتی‌گراد بدین گونه است سانتی‌گراد نصف فارنهایت است یعنی 350 درجه فارنهایت 175 درجه سانتی‌گراد است.

12- اندازه تخم‌مرغ‌ها در شیرینی و کیک‌ها متوسط است مگر غیر از آن ذکر شود.

13- همیشه یک ربع قبل فر را روشن کنید.

14- بهتر است برای تهیه کیک از درجه متوسط همزن استفاده شود مگر غیر از آن حتما ً ذکر می‌شود.

15- در زمان آماده‌سازی مواد بهتر است از ترازو و استفاده شود اگر با پیمانه اندازه‌گیری می‌کنید باید پیمانه‌ها استاندارد و قاشق‌های اندازه گیری استاندارد باشد.

کیک ها انواع و اقسام دارند.

1- مافین‌ها

2- پاند کیک‌ها

3- فروت کیک‌ها یا کیک‌های میوه‌ای (میوه‌های خشک)

4- کیک‌های پر

5- کیک شیفونی

6- کیک‌های اسفنجی

7- رولت‌ها

مافین‌ها:

مافین‌ها کیک‌های کوچکی هستند شبیه به کیک یزدی که به آن کاپ کیک نیز گفته می‌شود. برای تهیه مافین کلیه مواد خشک الک شود همه مواد در یک کاسه ریخته شود بعد مایعات به آن اضافه شود نیاز به هم زدن زیاد ندارد درجه حرارت در پخت مافین باید تقریبا ً زیاد نباشد و مدت پخت کوتاه. زیاد ماندن مافین داخل فر باعث خشک شدن و سفت شدن مافین می‌گردد همینطور زیاد هم زدن مافین از علل سفت شدن آن است.

پاند کیک:

پاند کیک‌ها جزء گروه‌هایی از کیک هستند که در ترکیب ساخت آن‌ها از چربی استفاده می‌شود و برخلاف مافین‌ها باید خوب و با دقت هم زده شود. پاند کیک‌ها در قالب‌های مستطیل با دیواره بلند پخته می‌شود و به صورت ورقه ورقه بریده می‌شود. مدت نگهداری پاند کیک زیاد بوده و می‌توانید در یخچال نیز نگهداری کنید.

فروت کیک:

این دسته از کیک‌ها از جمله کیک‌هایی هستند که در ساختمان آنها از میوه‌های خشک و یا در برخی مواقع میوه‌های تازه استفاده می‌شود این کیک‌ها را می‌توانید در کنار بستنی یا خامه به عنوان دسر استفاده نمایید. دوام این کیک ها نیز زیاد بوده در یخچال می‌توانید نگهداری کنید. منتهی یک ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج نمایید.

"علل خرابی این دسته کیک‌ها "

1- درشت بودن شکر باعث زبر شدن و خراب شدن کیک می‌شود.

2- کم زدن شکر و کره باعث زبر شدن کیک می‌شود.

3- زیاد زدن مایه و کم بودن درجه حرارت فر نیز باعث زمختی و سفتی کیک می‌شود.

4- پختن بیش از زمان داده شده از جمله عواملی است که باعث ضخامت روی کیک می‌شود.

5- داغ بودن بیش از حد فر باعث مخروطی شدن و ترک خوردن روی کیک می‌شود البته در مورد مافین ایرادی ندارد.

6- پختن کمتر از مدت تعیین شده باعث چسبندگی روی کیک می‌شود.

7- خوابیدن پف کیک به علت کوچک بودن قالب به نسبت حجم مواد یا باز کردن درب فر قبل از پخت کامل کیک و یا داغ بودن بیش از حد فر و یا زیاد‌تر بودن میزان بکینگ‌پودر است.

8- بهتر است برای تهیه کیک‌ها، مواد را یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود .

www.masterchefmag.com

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها